Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Välja vilken aktivitet som ska sparas i ditt konto

Med aktivitetsinställningarna kan du styra vilken sorts aktivitet som sparas i Google-kontot. Inställningarna gäller för alla telefoner där du loggat in på ditt Google-konto.

Du kan ändra, visa eller ta bort din sparade aktivitet när som helst.

Aktivitet som kan sparas

I aktivitetsinställningarna kan du välja om du vill spara följande aktivitetsdata:

• I webb- och appaktiviteten sparas dina sökningar och annan aktivitet i Googles tjänster. Sökningar går snabbare och du får en anpassad upplevelse av Sök, Maps och andra produkter från Google. Du kan även välja att spara följande:
    • Chrome-historik och aktivitet från webbplatser, appar och enheter där Googles tjänster används.
    • Ljudinspelningar från dina interaktioner med Google Sök, Assistent och Maps.
  • I Platshistoriken skapas en personlig karta över platser du besökt med en mobil enhet där du var inloggad. Uppgifterna används bland annat för att förbättra kartsökningar och informationen om pendlingssträckor.
  • I YouTube-historiken sparas följande:
    • Din sökhistorik på YouTube, så att du kan söka snabbare i framtiden och få bättre rekommendationer.
    • Din visningshistorik på YouTube, som gör det enklare för dig att hitta tillbaka till videor på YouTube. Tack vare den slipper du dessutom få videor du redan tittat på som rekommendationer samt att du får bättre rekommendationer.

Läs mer om hur Google hjälper dig att styra vilken aktivitet som sparas i ditt konto.

Ändra vilken aktivitet som sparas

Du kan välja vilken aktivitet som ska sparas i ditt konto genom att ändra dessa inställningar.

1. Öppna Google-kontot.
  2. Klicka på Data och anpassning på navigeringspanelen till vänster.
  3. Klicka på en aktivitetsinställning under Aktivitetsinställningar.
  4. Aktivera eller inaktivera aktivitetsinställningen.

Hitta eller radera aktivitet

1. Öppna Google-kontot.
  2. Klicka på Data och anpassning på navigeringspanelen till vänster.
  3. Klicka på en aktivitetsinställning under Aktivitetsinställningar följt av Hantera aktivitet.
  4. Visa din aktivitet med hjälp av verktyget. Läs mer om hur du raderar Platshistorik från Tidslinjen eller raderar data från Min aktivitet.

När sparas aktivitet?

Aktiviteten sparas när du är inloggad på ditt Google-konto på en telefon. När en aktivitetsinställning har aktiverats kan Google spara information utifrån den inställningen.

Obs! Om du använder flera konton på samma gång kan det hända att aktivitet sparas i ditt standardkonto.

Läs mer om informationen vi samlar in och hur vi använder den för att våra tjänster ska fungera bättre för dig.

Så raderas aktivitet

När du väljer att radera aktivitet manuellt eller när aktivitet raderas automatiskt baserat på inställningen för automatisk radering påbörjar vi omedelbart processen med att ta bort den i produkten och våra system.

Vår första prioritet är att ta bort den så att den inte längre visas, och denna data får inte längre användas för att anpassa din upplevelse av Google.

Sedan inleds en process som är utformad för att säkerställa att data raderas fullständigt och på ett säkert sätt från våra lagringssystem.

Google kan utöver att hjälpa dig att radera data manuellt eller automatiskt även radera viss typ av aktivitet snabbare när den inte längre är användbar för att förbättra din upplevelse.

Google kan behöva lagra vissa typer av data under en längre tidsperiod i begränsade syften, till exempel för företagskrav eller juridiska krav.