Beheren welke activiteit wordt opgeslagen in uw account

U kunt Activiteitsopties gebruiken om aan te geven welke typen activiteit worden opgeslagen in uw Google-account. Deze instellingen zijn van toepassing op alle apparaten waarop is ingelogd op uw account.

U kunt deze instellingen op elk gewenst moment wijzigen en uw opgeslagen activiteit bekijken of verwijderen.

Typen activiteit die kunnen worden opgeslagen

Met 'Activiteitsopties' kunt u bepalen of u de volgende typen activiteiten wilt opslaan:

• Met Web- en app-activiteit worden uw zoekopdrachten en andere activiteit in Google-services opgeslagen, zodat u sneller kunt zoeken en aangepaste functionaliteit krijgt op Google Zoeken, Maps en andere Google-producten. U kunt ook uw Chrome-browsegeschiedenis opslaan, evenals activiteit van sites, apps en apparaten die Google-services gebruiken.
  • Met Locatiegeschiedenis wordt een privékaart gemaakt van waar u met uw ingelogde apparaten bent geweest. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld beter zoeken op kaarten en krijgt u betere routebeschrijvingen.
  • Met Apparaatgegevens worden uw contacten, agenda's, apps en andere apparaatgegevens opgeslagen, zodat u Google efficiënter kunt gebruiken.
  • Met Spraak- en audioactiviteit wordt uw audio- en spraakinvoer (bijvoorbeeld uw 'Oké Google'-opdrachten) opgeslagen om uw stem te herkennen en spraakherkenning te verbeteren.
  • Met YouTube-zoekgeschiedenis worden uw YouTube-zoekopdrachten opgeslagen, zodat u in het vervolg sneller kunt zoeken en betere aanbevelingen krijgt.
  • Met YouTube-kijkgeschiedenis kunt u eenvoudig de video's terugvinden die u onlangs op YouTube heeft bekeken en krijgt u betere aanbevelingen.

Wijzigen wat wordt opgeslagen

U kunt deze instellingen wijzigen om de meeste activiteit te beheren die wordt opgeslagen in uw account.

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik onder 'Activiteitsopties' op een activiteitsoptie.
  4. Schakel de activiteitsoptie in of uit.

Activiteit bekijken of verwijderen

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik onder 'Activiteitsopties' op een activiteitsoptie en dan Activiteit beheren.
  4. Gebruik de tool om uw activiteit te bekijken. Meer informatie over hoe u de locatiegeschiedenis uit uw tijdlijn kunt verwijderen of gegevens uit 'Mijn activiteit' kunt verwijderen.

Wanneer activiteit wordt opgeslagen

Activiteit wordt opgeslagen wanneer u op een apparaat bent ingelogd op uw Google-account. Wanneer een activiteitsoptie is ingeschakeld, kan Google informatie opslaan op basis van deze instelling.

Opmerking: Als u met meer dan één account tegelijk werkt, wordt uw activiteit mogelijk in uw standaardaccount opgeslagen.

Lees meer informatie over de gegevens die we verzamelen en hoe we deze gebruiken om onze services voor u te verbeteren.

Gegevens met betrekking tot uw gebruik van producten en services

Wanneer u Google-producten en -services gebruikt, worden sommige van uw gegevens bewaard in uw Google-account. Voorbeelden hiervan zijn wanneer en hoe u bepaalde functies gebruikt.

Gegevens met betrekking tot uw gebruik van producten en services worden opgeslagen, zelfs als u de details van de activiteit of andere items verwijdert. Nadat u bijvoorbeeld een zoekopdracht heeft verwijderd uit 'Mijn activiteit', wordt er in uw account wel opgeslagen dat u ergens naar zocht, maar niet waarnaar u heeft gezocht.

In het privacybeleid van Google wordt uitgelegd hoe Google deze gegevens gebruikt. De gegevens helpen Google bij het volgende:

• Spam en misbruik voorkomen
  • Onze producten en services verbeteren en nieuw producten en services ontwikkelen
  • Inzicht krijgen in hoe verschillende producten en functies elkaar beïnvloeden
  • Zakelijke insights verzamelen, zoals hoeveel mensen bepaalde producten of functies gebruiken en hoelang

Deze gegevens worden bewaard zolang ze relevant zijn voor doeleinden zoals hierboven genoemd. Als u uw account verwijdert, worden deze gegevens ook verwijderd.

Meer informatie over de gegevens die Google verzamelt en waarom.