Beheren welke activiteit wordt opgeslagen in uw account

U kunt Activiteitsopties gebruiken om aan te geven welke typen activiteit worden opgeslagen in uw Google-account. Deze instellingen zijn van toepassing op alle telefoons waarop is ingelogd op uw account.

U kunt deze instellingen op elk gewenst moment wijzigen en uw opgeslagen activiteit bekijken of verwijderen.

Typen activiteit die kunnen worden opgeslagen

Met Activiteitsopties kunt u bepalen of u de volgende typen activiteiten wilt opslaan:

• Met 'Web- en app-activiteit' worden uw zoekopdrachten en andere activiteit in Google-services opgeslagen, zodat u sneller kunt zoeken en aangepaste functionaliteit krijgt op Google Zoeken, Maps en andere Google-producten. U kunt er ook voor kiezen het volgende op te slaan:
    • Chrome-geschiedenis en activiteit op sites, in apps en op apparaten die Google-services gebruiken
    • Audio-opnamen van uw interacties met Google Zoeken, de Assistent en Maps
  • Met Locatiegeschiedenis wordt een privékaart gemaakt van waar u met uw ingelogde telefoons bent geweest. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld beter zoeken op kaarten en krijgt u betere routebeschrijvingen.
  • In uw YouTube-geschiedenis wordt het volgende opgeslagen:
    • Uw YouTube-zoekgeschiedenis, zodat u in het vervolg sneller kunt zoeken en betere aanbevelingen krijgt.
    • Uw YouTube-kijkgeschiedenis, zodat u makkelijk de video's kunt terugvinden die u onlangs op YouTube heeft bekeken, geen aanbevelingen krijgt voor video's die u al heeft bekeken en betere aanbevelingen krijgt.

Wijzigen wat wordt opgeslagen

U kunt deze instellingen wijzigen om de meeste activiteit te beheren die wordt opgeslagen in uw account.

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op 'Gegevens en personalisatie'.
  3. Klik onder 'Activiteitsopties' op een activiteitsoptie.
  4. Schakel de activiteitsoptie in of uit.

Activiteit bekijken of verwijderen

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op 'Gegevens en personalisatie'.
  3. Klik onder 'Activiteitsopties' op een activiteitsoptie en dan 'Activiteit beheren'.
  4. Gebruik de tool om uw activiteit te bekijken. Meer informatie over hoe u de locatiegeschiedenis uit uw tijdlijn kunt verwijderen of gegevens uit 'Mijn activiteit' kunt verwijderen.

Wanneer activiteit wordt opgeslagen

Activiteit wordt opgeslagen als u op een telefoon bent ingelogd op uw Google-account. Als een activiteitsoptie is ingeschakeld, kan Google informatie opslaan op basis van deze instelling.

Opmerking: Als u met meer dan één account tegelijk werkt, wordt uw activiteit mogelijk in uw standaardaccount opgeslagen.

Lees meer informatie over de gegevens die we verzamelen en hoe we deze gebruiken om onze services voor u te verbeteren.

Hoe uw activiteit wordt verwijderd

Als je activiteit handmatig verwijdert of activiteit automatisch wordt verwijderd op basis van je instelling voor automatisch verwijderen, beginnen we onmiddellijk met de verwijdering ervan uit het product en onze systemen.

Ten eerste streven we ernaar de activiteit onmiddellijk te verwijderen zodat deze niet langer zichtbaar is en de gegevens niet meer kunnen worden gebruikt om de Google-functionaliteit te personaliseren.

Vervolgens starten we een proces dat is ontworpen om de gegevens beveiligd en volledig uit onze opslagsystemen te verwijderen.

Google kan je helpen gegevens automatisch of handmatig te verwijderen. Daarnaast verwijdert Google bepaalde activiteit misschien al eerder als deze niet meer nuttig is voor je gebruikerservaring.

Voor beperkte doeleinden, zoals zakelijke of wettelijke vereisten, kan Google bepaalde typen gegeven bewaren gedurende een langere periode.