Beheren welke activiteit wordt opgeslagen in uw account

U kunt Activiteitsopties gebruiken om aan te geven welke typen activiteit worden opgeslagen in uw Google-account. Deze instellingen zijn van toepassing op alle apparaten waarop is ingelogd op uw account.

U kunt deze instellingen op elk gewenst moment wijzigen en uw opgeslagen activiteit bekijken of verwijderen.

Typen activiteit die kunnen worden opgeslagen

Met 'Activiteitsopties' kunt u bepalen of u de volgende typen activiteiten wilt opslaan:

• Met Web- en app-activiteit worden uw zoekopdrachten en andere activiteit in Google-services opgeslagen, zodat u sneller kunt zoeken en aangepaste functionaliteit krijgt op Google Zoeken, Maps en andere Google-producten. U kunt ook uw Chrome-browsegeschiedenis opslaan, evenals activiteit van sites, apps en apparaten die Google-services gebruiken.
  • Met Locatiegeschiedenis wordt een privékaart gemaakt van waar u met uw ingelogde apparaten bent geweest. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld beter zoeken op kaarten en krijgt u betere routebeschrijvingen.
  • Met Apparaatgegevens worden uw contacten, agenda's, apps en andere apparaatgegevens opgeslagen, zodat u Google efficiënter kunt gebruiken.
  • Met Spraak- en audioactiviteit wordt uw audio- en spraakinvoer (bijvoorbeeld uw 'Oké Google'-opdrachten) opgeslagen om uw stem te herkennen en spraakherkenning te verbeteren.
  • Met YouTube-zoekgeschiedenis worden uw YouTube-zoekopdrachten opgeslagen, zodat u in het vervolg sneller kunt zoeken en betere aanbevelingen krijgt.
  • Met YouTube-kijkgeschiedenis kunt u eenvoudig de video's terugvinden die u onlangs op YouTube heeft bekeken en krijgt u betere aanbevelingen.

Wijzigen wat wordt opgeslagen

U kunt deze instellingen wijzigen om de meeste activiteit te beheren die wordt opgeslagen in uw account.

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik onder 'Activiteitsopties' op een activiteitsoptie.
  4. Schakel de activiteitsoptie in of uit.

Activiteit bekijken of verwijderen

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik onder 'Activiteitsopties' op een activiteitsoptie en dan Activiteit beheren.
  4. Gebruik de tool om uw activiteit te bekijken. Meer informatie over hoe u de locatiegeschiedenis uit uw tijdlijn kunt verwijderen of gegevens uit 'Mijn activiteit' kunt verwijderen.

Wanneer activiteit wordt opgeslagen

Activiteit wordt opgeslagen wanneer u op een apparaat bent ingelogd op uw Google-account. Wanneer een activiteitsoptie is ingeschakeld, kan Google informatie opslaan op basis van deze instelling.

Opmerking: Als u met meer dan één account tegelijk werkt, wordt uw activiteit mogelijk in uw standaardaccount opgeslagen.

Lees meer informatie over de gegevens die we verzamelen en hoe we deze gebruiken om onze services voor u te verbeteren.

Hoe uw activiteit wordt verwijderd

Wanneer u sites, apps en services van Google gebruikt, worden sommige van uw activiteiten opgeslagen in uw Google-account. De meeste van deze gegevens worden bewaard totdat u ze verwijdert, bijvoorbeeld door de gegevens handmatig te verwijderen of een periode in te stellen om uw gegevens automatisch te verwijderen uit Mijn activiteit. Sommige gegevens kunnen eerder vervallen.

Wanneer u gegevens wilt verwijderen, volgen we een beleid om deze veilig en volledig uit uw account te verwijderen. Ten eerste wordt verwijderde activiteit onmiddellijk uit het zicht verwijderd en niet langer gebruikt om uw gebruik van Google te personaliseren. Vervolgens starten we een proces dat is ontworpen om de gegevens veilig en volledig uit onze opslagsystemen te verwijderen.

Bepaalde gegevens over uw gebruik van Google-services kunnen worden bewaard gedurende de levensduur van uw Google-account, zelfs nadat de activiteit is verwijderd. Nadat u bijvoorbeeld een zoekopdracht heeft verwijderd uit 'Mijn activiteit', wordt er in uw account wel opgeslagen dat u ergens naar heeft gezocht, maar niet waarnaar u heeft gezocht.

Soms bewaren we bepaalde gegevens voor een langere periode om te voldoen aan specifieke zakelijke behoeften of wettelijke vereisten. Wanneer u uw Google-account verwijdert, worden veel van deze gegevens ook verwijderd.

Meer informatie over de gegevens die we bewaren en waarom.