Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

The page you've requested isn't currently available in your language. You can select a different language at the bottom of the page or instantly translate any webpage into a language of your choice, using Google Chrome's built-in translation feature.

Beheren welke activiteit wordt opgeslagen in je account

U kunt Activiteitsopties gebruiken om aan te geven welke typen activiteit worden opgeslagen in uw Google-account. Deze instellingen zijn van toepassing op alle telefoons waarop is ingelogd op uw account.

U kunt deze instellingen op elk gewenst moment wijzigen en uw opgeslagen activiteit bekijken of verwijderen.

Typen activiteit die kunnen worden opgeslagen

Met Activiteitsopties kun je bepalen of je de volgende typen activiteiten wilt opslaan:

• Met Web- en app-activiteit worden je zoekopdrachten en andere activiteit in Google-services opgeslagen, zodat je sneller kunt zoeken en aangepaste functionaliteit krijgt op Google Zoeken, Maps en andere Google-producten. Je kunt er ook voor kiezen het volgende op te slaan:
    • Chrome-geschiedenis en activiteit op sites, in apps en op apparaten die Google-services gebruiken
    • Audio-opnamen van je interacties met Google Zoeken, de Assistent en Maps
  • Met Locatiegeschiedenis wordt een persoonlijke kaart gemaakt van waar je met je ingelogde apparaten bent geweest. Hierdoor kun je bijvoorbeeld beter zoeken op kaarten en krijg je betere routes voor woon-werkverkeer.
  • In je YouTube-geschiedenis wordt het volgende opgeslagen:
    • Je YouTube-zoekgeschiedenis, zodat je in het vervolg sneller kunt zoeken en betere aanbevelingen krijgt.
    • Je YouTube-kijkgeschiedenis, zodat je makkelijk de video's kunt terugvinden die je recent op YouTube hebt bekeken, geen aanbevelingen krijgt voor video's die je al hebt bekeken en betere aanbevelingen krijgt.

Meer informatie over hoe Google je helpt te bepalen welke activiteit wordt opgeslagen in je account

Wijzigen wat wordt opgeslagen

U kunt deze instellingen wijzigen om de meeste activiteit te beheren die wordt opgeslagen in uw account.

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op 'Gegevens en personalisatie'.
  3. Klik onder 'Activiteitsopties' op een activiteitsoptie.
  4. Schakel de activiteitsoptie in of uit.

Activiteit zoeken of verwijderen

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op 'Gegevens en personalisatie'.
  3. Klik onder 'Activiteitsopties' op een activiteitsoptie en dan 'Activiteit beheren'.
  4. Gebruik de tool om uw activiteit te bekijken. Meer informatie over hoe u de locatiegeschiedenis uit uw tijdlijn kunt verwijderen of gegevens uit 'Mijn activiteit' kunt verwijderen.

Wanneer activiteit wordt opgeslagen

Activiteit wordt opgeslagen als u op een telefoon bent ingelogd op uw Google-account. Als een activiteitsoptie is ingeschakeld, kan Google informatie opslaan op basis van deze instelling.

Opmerking: Als u met meer dan één account tegelijk werkt, wordt uw activiteit mogelijk in uw standaardaccount opgeslagen.

Lees meer informatie over de gegevens die we verzamelen en hoe we deze gebruiken om onze services voor u te verbeteren.

Hoe je activiteit wordt verwijderd

Zodra je activiteit handmatig of automatisch wordt verwijderd, beginnen wij met de verwijdering ervan uit het product en onze systemen.

Ten eerste streven we ernaar de activiteit onmiddellijk te verwijderen zodat deze niet langer zichtbaar is en de gegevens niet meer kunnen worden gebruikt om de Google-functionaliteit te personaliseren.

Vervolgens starten we een proces dat is ontworpen om de gegevens beveiligd en volledig uit onze opslagsystemen te verwijderen.

Google kan je helpen gegevens automatisch of handmatig te verwijderen. Daarnaast verwijdert Google bepaalde activiteit misschien al eerder als deze niet meer nuttig is voor je gebruikerservaring.

Voor beperkte doeleinden, zoals zakelijke of wettelijke vereisten, kan Google bepaalde gegevens gedurende een langere periode bewaren.