Hantera inställningen Enhetsinformation

Med inställningen Enhetsinformation sparas en kopia av viss information om mobilen eller surfplattan. Det gäller bland annat

• kontakter
  • kalendrar
  • appar
  • musik
  • information om enheten, som batterinivå.

Informationen är privat. Du ser den bara när du är inloggad på ditt Google-konto.

Fördelar för dig med att spara informationen

Om du aktiverar den här inställningen får du mer exakta resultat och förslag från Google.

Aktivera eller inaktivera Enhetsinformation

1. Öppna Google-kontot.
  2. Klicka på Data och anpassning på navigeringspanelen till vänster.
  3. Tryck på Enhetsinformation på panelen Aktivitetsinställningar.
  4. Aktivera eller inaktivera Enhetsinformation.

När inställningen är aktiverad kan information sparas från en enhet där du använder ditt Google-konto.

Visa och radera enhetsinformation

1. Öppna Google-kontot.
  2. Klicka på Data och anpassning på navigeringspanelen till vänster.
  3. Tryck på Enhetsinformation på panelen Aktivitetsinställningar.
  4. Klicka på Hantera historik under Enhetsinformation.

5. Om du vill radera allt väljer du Mer Mer uppe till höger följt av Radera allt.

Detta sparas i informationen om aktivitet på enheten

Appar och information som lagrats på enheten

Detta kan till exempel vara kontaktlistor, kalendrar, alarm, appar och musik. Det kan hjälpa Google att ge dig mer exakta resultat och förslag.

När du exempelvis ber Google att ringa en kontakt kan information från dina kontakter användas för att ge dig de bästa resultaten.

Information om enheten

Informationen kan till exempel inkludera uppgifter om huruvida skärmen är på och mobilens batterinivån. Wi-Fi- eller Bluetooth-anslutningens kvalitet, avläsningar från pekskärm och sensorer samt felrapporter kan också finnas med.