Hantera kontaktuppgifter från dina enheter

Du kan välja om information om dina kontakter ska sparas i Google-kontot från enheter där du är inloggad. Även information om huruvida du kontaktar dem ofta sparas. Denna data används till att göra det lättare att interagera med dessa kontakter i Googles tjänster, oavsett vilken enhet du använder.

1. Öppna avsnittet Personer och delning i Google-kontot.
  2. Välj Kontaktuppgifter från dina enheter under Kontakter.
  3. Aktivera eller inaktivera Spara kontaktuppgifter från dina enheter.

Obs! Den här inställningen påverkar inte hur kontaktuppgifter sparas av andra tjänster från Google, till exempel Google Kontakter eller Android Backup. Det är inte alla tjänster från Google som sparar och använder denna data.

Radera kontaktuppgifter från dina enheter

Kontaktuppgifter från dina enheter raderas från Google-kontot när du inaktiverar inställningen. Kontakterna raderas inte från enheterna.

Så är kontaktuppgifter från dina enheter till hjälp för dig

Informationen hjälper Google att identifiera vem du vill kontakta. När du till exempel säger ”Hey Google, ring Jonas” till Google-assistenten eller en smart enhet används informationen för att välja rätt kontakt.

Varför är Kontaktuppgifter från dina enheter aktiverat?

Den data som nu sparas med inställningen Kontaktuppgifter från dina enheter sparades tidigare via inställningen Enhetsinformation. Om inställningen Enhetsinformation var aktiverad tidigare har även inställningen Kontaktuppgifter från dina enheter aktiverats åt dig. På så vis får du samma upplevelse även i fortsättningen. Du kan när som helst inaktivera Kontaktuppgifter från dina enheter.