Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Hantera och radera sökhistorik

När du har aktiverat Webb- och appaktivitet och söker på Google sparas aktivitet som din sökhistorik i Google-kontot. Data om saker du gör i Googles tjänster, inklusive kopplad information som platser, sparas av Webb- och appaktivitet i ditt konto för att anpassa din upplevelse. Vi använder den sparade aktiviteten för att ge dig en mer anpassad upplevelse, till exempel rekommendationer om appar och innehåll.

Du kan göra följande under Min aktivitet:

• radera sökhistoriken som sparats i Google-kontot
  • hantera sökinställningar, till exempel vilken aktivitet som Google ska spara och när Google ska radera historiken automatiskt.

Sökhistorik kan även sparas på enheten, till exempel när du använder Google-appen utan att vara inloggad på Google-kontot. Läs mer om hur du hanterar sökhistorik på enheten.

Hantera sökhistorik som sparats i Google-kontot

Radera sökhistorik

Obs! Om du raderar sökhistorik som har sparats i Google-kontot kan du inte återställa den.

Du kan radera enskilda aktiviteter eller radera sökhistoriken för en viss dag, ett datumintervall eller sedan kontot skapades.

1. Öppna Google-appen på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger följt av Sökaktivitet
  3. Välj den sökhistorik du vill radera. Du kan välja följande:
    • All sökhistorik: Tryck på Radera Nedåtpil ovanför historiken följt av Radera all aktivitet.
    • En tidsperiod: Tryck på Radera Nedåtpil ovanför historiken följt av Radera anpassat intervall.
    • En dag: Tryck på Radera all aktivitet från [dag] bredvid dagen ifråga.
    • En aktivitet: Trycka på Radera aktivitetsobjekt bredvid aktiviteten ifråga.

Styra sökhistoriken

Radera sökhistoriken automatiskt
Obs! Du kan radera historik manuellt när som helst, även om du har ställt in att sökhistoriken ska raderas automatiskt.
  1. Öppna Google-appen på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger följt av Sökhistorik följt av Kontroller.
  3. Tryck på Radera automatiskt (Av) på kortet Webb- och appaktivitet.
    • Om det står Radera automatiskt (På) raderas webb- och appaktiviteten och sökhistoriken automatiskt efter en viss tid. Om du vill ändra till en annan tidsperiod eller stänga av funktionen trycker du på Radera automatiskt (På).
  4. Följ anvisningarna på skärmen.
Pausa sökhistoriken
Tips! Sökhistoriken sparas inte i Google-kontot när du söker och surfar privat på webben.

Så här pausar du historiken:

1. Öppna Google-appen på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger följt av Sökhistorik följt av Kontroller.
  3. Tryck på Inaktivera under Webb- och appaktivitet.
  4. Tryck på Inaktivera eller Inaktivera och radera aktivitet.
  5. Om du väljer Inaktivera och radera aktivitet följer du de ytterligare stegen för att välja och bekräfta vilken aktivitet du vill radera.

Hantera sökhistorik som sparats på enheten

Radera den senaste aktiviteten i sökfältet
  1. Öppna Google-appen på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på sökfältet och titta efter aktiviteten som ska raderas.
  3. Svep den åt vänster och tryck på Radera Radera.
Radera webbläsarhistorik

Även om sökhistoriken inte sparas i Google-kontot eller om den raderats under Min aktivitet kan den fortfarande sparas i webbläsaren.

Så här raderar du webbläsarhistoriken:

Radera sökningar i Google-appen som sparats när du var utloggad från Google-kontot

Om du använder Google-appen när du är utloggad från Google-kontot sparas sökhistoriken på enheten.

Tips! Sökhistorik som raderas i Google-appen kan fortfarande ha sparats i Google-kontot. Öppna Min aktivitet om du vill se och radera sökhistorik som har sparats i Google-kontot.

Så här raderar du sökhistorik som sparats på enheten:

1. Öppna Google-appen på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger följt av Inställningar följt av Integritet och säkerhet följt av Historik följt av Apphistorik.
  3. Om du hittar sökhistoriken trycker du på Rensa alla.

Så här tar du bort sökningar i sökfältet:

1. Öppna Google-appen på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på sökfältet följt av Visa alla.
    • Om det står Hantera historik högst upp under Senaste sökningar är du inloggad på Google-kontot.
  3. Du raderar en sökning genom att svepa den åt vänster och trycka på Radera Radera.
  4. Om du vill radera alla sökningar trycker du på Rensa alla följt av Rensa historik på enheten.
Inaktivera Anpassade sökningar när du är utloggad från Google-kontot
  1. Öppna Google-appen på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på din profilbild eller initial uppe till höger följt av Inställningar följt av Integritet och säkerhet följt av Historik följt av Anpassade sökningar.
  3. Inaktivera Anpassade sökningar.

Åtgärda problem med sökhistoriken

Raderad historik visas i Min aktivitet
  • Ansluta enheten till internet: Om du raderar historik under Min aktivitet på en enhet kan den finnas kvar på en annan enhet som är offline. När den enheten ansluts till internet tas den raderade sökhistoriken bort.
  • Rensa cacheminnet och ta bort cookies: Läs mer om hur du rensar cacheminnet och tar bort cookies.
Raderad historik visas i sökfältet
Om du använder Google-appen när du är utloggad från Google-kontot kan inställningen Anpassade sökningar vara aktiverad. Om den är aktiverad använder Google sökningar från den här enheten för att ge dig mer relevanta resultat och rekommendationer.

Så här inaktiverar du Anpassade sökningar:

1. Öppna Google-appen på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på din profilbild eller initial uppe till höger följt av Inställningar följt av Integritet och säkerhet följt av Historik följt av Anpassade sökningar.
  3. Inaktivera Anpassade sökningar.

Så här raderar du sökhistorik som sparats på enheten:

1. Öppna Google-appen på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger följt av Inställningar följt av Integritet och säkerhet följt av Historik följt av Apphistorik.
  3. Om du hittar sökhistoriken trycker du på Rensa alla.

Så raderar Google historiken i Google-kontot

När du väljer att radera aktivitet manuellt eller när aktivitet raderas automatiskt baserat på inställningen för automatisk radering påbörjar vi omedelbart processen med att ta bort den i produkten och våra system.

Vår första prioritet är att ta bort den så att den inte längre visas, och denna data får inte längre användas för att anpassa din upplevelse av Google.

Sedan inleds en process som är utformad för att säkerställa att data raderas fullständigt och på ett säkert sätt från våra lagringssystem.

Google kan behöva lagra vissa typer av data under en längre tidsperiod i begränsade syften, till exempel för företagskrav eller juridiska krav.