Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Je zoekgeschiedenis beheren en verwijderen

Als je op Google zoekt terwijl Web- en app-activiteit aanstaat, slaat Google activiteit zoals je zoekgeschiedenis op in je Google-account. Met Web- en app-activiteit worden gegevens over wat je doet in Google-services, waaronder gekoppelde informatie zoals locaties, opgeslagen in je account om de functionaliteit te personaliseren. We gebruiken je opgeslagen activiteit voor meer gepersonaliseerde functies, zoals aanbevelingen voor apps en content.

In Mijn activiteit kun je:

• zoekgeschiedenis verwijderen die is opgeslagen in je Google-account; en
  • zoekinstellingen beheren, bijvoorbeeld welke activiteit Google opslaat en wanneer Google je geschiedenis automatisch verwijdert.

Je zoekgeschiedenis kan ook worden opgeslagen op je apparaat, bijvoorbeeld als je de Google-app gebruikt terwijl je bent uitgelogd van je Google-account. Meer informatie over het beheren van de zoekgeschiedenis op je apparaat

Zoekgeschiedenis beheren die is opgeslagen in je Google-account

Zoekgeschiedenis verwijderen

Belangrijk: Als je de zoekgeschiedenis verwijdert die is opgeslagen in je Google-account, kun je deze niet meer herstellen.

Je kunt een specifieke activiteit verwijderen of de zoekgeschiedenis verwijderen voor een bepaalde dag, een bepaalde periode of altijd.

1. Open de Google-app  op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Zoekactiviteit
  3. Kies de zoekgeschiedenis die je wilt verwijderen. Je kunt kiezen uit:
    • De hele zoekgeschiedenis: Tik boven de geschiedenis op Verwijderen Pijl-omlaag en dan Alle activiteit verwijderen.
    • Een specifieke periode: Tik boven de geschiedenis op Verwijderen Pijl-omlaag en dan Aangepast bereik verwijderen.
    • Een specifieke dag: Tik naast de dag op Alle activiteit van [dag] verwijderen .
    • Een specifieke activiteit: Tik naast de activiteit op Activiteitsitem verwijderen .

Controle houden over je zoekgeschiedenis

Tip: Als je meer beveiliging wilt toevoegen, kun je een extra verificatiestap vereisen om je hele geschiedenis te bekijken.
Je zoekgeschiedenis automatisch verwijderen
Belangrijk: Ook als je hebt ingesteld dat je zoekgeschiedenis automatisch wordt verwijderd, kun je je geschiedenis op elk gewenst moment handmatig verwijderen.
  1. Open de Google-app  op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Zoekgeschiedenis en dan Opties.
  3. Klik op de kaart Web- en app-activiteit op Automatisch verwijderen (uit).
    • Als je Automatisch verwijderen (aan) ziet, verwijdert Google je web- en app-activiteit, inclusief je zoekgeschiedenis, na een bepaalde periode automatisch. Als je de periode wilt wijzigen of deze instelling wilt uitzetten, tik je op Automatisch verwijderen (aan).
  4. Volg de instructies op het scherm.
Opslaan van je zoekgeschiedenis onderbreken
Tip: Je zoekgeschiedenis wordt niet opgeslagen in je Google-account als je privé op internet zoekt en browst.

Zo onderbreek je dat je geschiedenis wordt opgeslagen:

1. Open de Google-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Zoekgeschiedenis en dan Opties.
  3. Tik onder Web- en app-activiteit op Uitzetten.
  4. Tik op Uitzetten of Uitzetten en activiteit verwijderen.
  5. Als je Uitzetten en activiteit verwijderen kiest, volg je de aanvullende stappen om te selecteren en te bevestigen welke activiteit je wilt verwijderen.

Zoekgeschiedenis beheren die is opgeslagen op je apparaat

Recente zoekopdrachten verwijderen via de Google-app

Als je je recente zoekopdrachten verwijdert uit de zoekbalk, worden ze ook verwijderd uit Mijn activiteit.

1. Tik op de Google-zoekbalk op je Android-telefoon of -tablet.
    • Als je de zoekbalk niet kunt vinden, open je de Google-app .
  2. Tik op de recente zoekopdracht  en houd deze vast.
  3. Tik op Verwijderen.
Browsergeschiedenis verwijderen

Zelfs als je zoekgeschiedenis niet is opgeslagen in je Google-account of als je deze hebt verwijderd uit Mijn activiteit, is deze mogelijk wel opgeslagen in je browser.

Je kunt je browsergeschiedenis verwijderen:

Gepersonaliseerd zoeken terwijl je bent uitgelogd van je Google-account uitzetten
  1. Open de Google-app  op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen en dan Algemeen en dan Gepersonaliseerd zoeken.
  3. Zet Gepersonaliseerd zoeken uit.

Problemen met je zoekgeschiedenis oplossen

Verwijderde geschiedenis is zichtbaar in Mijn activiteit
  • Je apparaat verbinden met internet: Als je je geschiedenis uit Mijn activiteit verwijdert op het ene apparaat, kun je deze misschien nog steeds vinden op een ander apparaat dat offline is. Zodra dat apparaat verbinding maakt met internet, wordt je verwijderde zoekgeschiedenis verwijderd.
  • Cachegeheugen en cookies wissen: Bekijk meer informatie over hoe je het cachegeheugen en cookies wist.
In de zoekbalk vind je je verwijderde geschiedenis
Als je de Google-app gebruikt terwijl je uitgelogd bent van je Google-account, staat de instelling Gepersonaliseerd zoeken misschien aan. Als deze optie aanstaat, gebruikt Google eerdere zoekopdrachten op dit apparaat om je relevantere resultaten en aanbevelingen te bieden.

Zo zet je Gepersonaliseerd zoeken uit:

1. Open de Google-app  op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen en dan Algemeen en dan Gepersonaliseerd zoeken.
  3. Zet Gepersonaliseerd zoeken uit.

Hoe Google de geschiedenis van je Google-account verwijdert

Zodra je activiteit handmatig of automatisch wordt verwijderd, beginnen wij met de verwijdering ervan uit het product en onze systemen.

Ten eerste streven we ernaar de activiteit onmiddellijk te verwijderen zodat deze niet langer zichtbaar is en de gegevens niet meer kunnen worden gebruikt om de Google-functionaliteit te personaliseren.

Vervolgens starten we een proces dat is ontworpen om de gegevens beveiligd en volledig uit onze opslagsystemen te verwijderen.

Voor beperkte doeleinden, zoals zakelijke of wettelijke vereisten, kan Google bepaalde gegevens gedurende een langere periode bewaren.