Hakuhistorian muuttaminen ja poistaminen

Kun teet hakuja Googlessa verkko‑ ja sovellustoiminnan ollessa päällä, Google tallentaa toimintasi (esim. hakuhistorian) Google-tilillesi. Googlen palveluista tallennetun toiminnan avulla saat personoituja kokemuksia, kuten sovellus‑ ja sisältösuosituksia.

Omissa tapahtumissavoit

• poistaa Google-tilillesi tallennettua hakuhistoriaa
  • muuttaa hakuasetuksia, esim. mitä toimintaa Google tallentaa ja milloin Google poistaa historiaasi automaattisesti.

Hakuhistoria voidaan myös tallentaa laitteellesi esimerkiksi kun käytät Google-sovellusta Google-tililtäsi uloskirjautuneena. Lue miten voit ylläpitää laitteellesi tallennettua hakuhistoriaa.

Google-tilillesi tallennetun hakuhistorian ylläpitäminen

Hakuhistorian poistaminen

Tärkeää: Jos poistat Google-tilillesi tallennettua hakuhistoriaa, et voi saada sitä takaisin.

Voit poistaa tietyn tapahtuman tai poistaa hakuhistorian tietyltä päivältä, valitulta ajanjaksolta tai koko ajalta.

1. Siirry tietokoneella hakuhistoriaan Omissa tapahtumissa.
  2. Valitse poistettava hakuhistoria. Voit valita seuraavista vaihtoehdoista:
    • Koko hakuhistoriasi: Valitse historian yläpuolelta Poista Down arrow ja sitten Poista koko aika.
    • Tietty aikaväli: Valitse historian yläpuolelta Poista Down arrow ja sitten Poista oma aikaväli.
    • Tietty päivä: Valitse päivän vierestä Poista kaikki tapahtumat ajalta [päivä] .
    • Tietty toiminta: Valitse tapahtuman vierestä Poista .

Hakuhistorian hallinta

Vinkki: Suojauksen parantamiseksi voit edellyttää lisätodennusvaihetta koko historian näkemiseen Omissa tapahtumissa.
Hakuhistorian poistaminen automaattisesti
Tärkeää: Jos valitset, että hakuhistoriasi poistetaan automaattisesti, voit yhä poistaa historiaa manuaalisesti milloin tahansa.
  1. Siirry tietokoneella hakuhistoriaan Omissa tapahtumissa.
  2. Valitse vasemmalta tai yläreunasta Hallinta.
  3. Valitse Verkko‑ ja sovellustoiminta ‑kortista Automaattinen poisto (Pois päältä).
    • Jos näet tekstin "Automaattinen poisto (päällä)", Google poistaa verkko‑ ja sovellustoimintaasi automaattisesti, mihin kuuluu hakuhistoriasi poistaminen tietyin aikavälein. Voit laittaa sen pois päältä tai muuttaa aikaväliä klikkaamalla Automaattinen poisto (päällä).
  4. Seuraa ohjeita näytöllä.
Hakuhistorian tallentamisen keskeyttäminen
Vinkki: Hakuhistoriaasi ei tallenneta Google-tilillesi, kun teet hakuja ja selaat verkkoa yksityisesti.

Historian tallentamisen keskeyttäminen:

1. Siirry tietokoneella hakuhistoriaan Omissa tapahtumissa.
  2. Valitse vasemmalta tai yläreunasta Hallinta.
  3. Valitse Verkko‑ ja sovellustoiminta ‑kortista Poista käytöstä.
    • Jos näet "Ota käyttöön" ‑vaihtoehdon, Verkko‑ ja sovellustoiminta ja hakuhistoria ovat pois päältä ja hakuhistoriaa ei tallenneta Google-tilillesi.
    • Voit vaihtoehtoisesti pitää Verkko‑ ja sovellustoiminnan päällä ja valita tietyn toiminnan, jota ei tallenneta Google-tilillesi. Poista valinta Aliasetukset‑kohdasta sen toiminnan vierestä, jota et halua tallentaa.
  4. Tarkista, mitä tapahtuu kun laitat Verkko‑ ja sovellustoiminnan pois päältä, ja valitse sitten Keskeytä.

Laitteelle tallennetun hakuhistorian ylläpitäminen

Selaushistorian poistaminen

Vaikka hakuhistoriaa ei tallennettaisi Google-tilillesi tai poistat sen Omista tapahtumista, selaimesi saattaa silti tallentaa sitä.

Näin voit poistaa selaushistoriaa:

Haun muokkauksen laittaminen pois päältä ollessasi uloskirjautuneena Google-tililtäsi

Jos et ole kirjautuneena Google-tilillesi, kun teet haun Googlessa, saatat löytää äskeiseen hakuusi liittyviä suosituksia. Jos et halua nähdä niitä, laita Haun muokkaus pois päältä.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen google.com.
  2. Valitse alareunasta Asetukset ja sitten Hakuasetukset ja sitten Haun muokkaus.
  3. Laita Haun muokkaus pois päältä.

Miten Google poistaa historiaa Google-tililtäsi

Kun poistat tapahtuman manuaalisesti tai se poistetaan automaattisesti poistoasetustesi perusteella, pyrimme poistamaan tapahtuman heti tuotteesta ja järjestelmistämme.

Ensiksi pyrimme poistamaan sen näkyvistä, jolloin dataa ei enää käytetä Google-kokemuksen personointiin.

Seuraavaksi aloitamme prosessin, jossa data poistetaan kokonaan ja turvallisesti tallennusjärjestelmistämme.

Tietyistä rajoitetuista syistä (esim. liiketoiminta- tai lakivaatimusten täyttämiseksi) Google voi säilyttää tiettyjä datatyyppejä pidempään.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita