Hakuhistorian muuttaminen ja poistaminen

Kun teet hakuja Googlessa verkko‑ ja sovellustoiminnan ollessa päällä, Google tallentaa toimintasi (esim. hakuhistorian) Google-tilillesi. Googlen palveluista tallennetun toiminnan avulla saat personoituja kokemuksia, kuten sovellus‑ ja sisältösuosituksia.

Omissa tapahtumissavoit

• poistaa Google-tilillesi tallennettua hakuhistoriaa
  • muuttaa hakuasetuksia, esim. mitä toimintaa Google tallentaa ja milloin Google poistaa historiaasi automaattisesti.

Hakuhistoria voidaan myös tallentaa laitteellesi esimerkiksi kun käytät Google-sovellusta Google-tililtäsi uloskirjautuneena. Lue miten voit ylläpitää laitteellesi tallennettua hakuhistoriaa.

Google-tilillesi tallennetun hakuhistorian ylläpitäminen

Hakuhistorian poistaminen

Tärkeää: Jos poistat Google-tilillesi tallennettua hakuhistoriaa, et voi saada sitä takaisin.

Voit poistaa tietyn tapahtuman tai poistaa hakuhistorian tietyltä päivältä, valitulta ajanjaksolta tai koko ajalta.

1. Avaa Google-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla .
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Hakuhistoria.
  3. Valitse poistettava hakuhistoria. Voit valita seuraavista vaihtoehdoista:
    • Koko hakuhistoriasi: Valitse historian yläpuolelta Poista Down arrow ja sitten Poista koko aika.
    • Tietty aikaväli: Valitse historian yläpuolelta Poista Down arrow ja sitten Poista oma aikaväli.
    • Tietty päivä: Valitse päivän vierestä Poista kaikki tapahtumat ajalta [päivä] .
    • Tietty toiminta: Valitse tapahtuman vierestä Poista .

Hakuhistorian hallinta

Vinkki: Suojauksen parantamiseksi voit edellyttää lisätodennusvaihetta koko historian näkemiseen Omissa tapahtumissa.
Hakuhistorian poistaminen automaattisesti
Tärkeää: Jos valitset, että hakuhistoriasi poistetaan automaattisesti, voit yhä poistaa historiaa manuaalisesti milloin tahansa.
  1. Avaa Google-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla .
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Hakuhistoria ja sitten Hallinta.
  3. Valitse Verkko‑ ja sovellustoiminta ‑kortista Automaattinen poisto (Pois päältä).
    • Jos näet tekstin "Automaattinen poisto (päällä)", Google poistaa verkko‑ ja sovellustoimintaasi automaattisesti, mihin kuuluu hakuhistoriasi poistaminen tietyin aikavälein. Voit laittaa sen pois päältä tai muuttaa aikaväliä napauttamalla Automaattinen poisto (päällä).
  4. Seuraa ohjeita näytöllä.
Hakuhistorian tallentamisen keskeyttäminen
Vinkki: Hakuhistoriaasi ei tallenneta Google-tilillesi, kun teet hakuja ja selaat verkkoa yksityisesti.

Historian tallentamisen keskeyttäminen:

1. Avaa Google-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla .
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Hakuhistoria ja sitten Hallinta.
  3. Valitse Verkko‑ ja sovellustoiminta ‑kortista Poista käytöstä.
    • Jos näet "Ota käyttöön" ‑vaihtoehdon, Verkko‑ ja sovellustoiminta ja Hakuhistoria ovat pois päältä ja hakuhistoriaa ei tallenneta Google-tilillesi.
    • Voit vaihtoehtoisesti pitää Verkko‑ ja sovellustoiminnan päällä ja valita tietyn toiminnan, jota ei tallenneta Google-tilillesi. Poista valinta Aliasetukset‑kohdasta sen toiminnan vierestä, jota et halua tallentaa.
  4. Tarkista, mitä tapahtuu kun laitat Verkko‑ ja sovellustoiminnan pois päältä, ja valitse sitten Keskeytä.

Laitteelle tallennetun hakuhistorian ylläpitäminen

Viimeaikaisten hakujen poistaminen Google-sovelluksessa

Kun poistat viimeaikaisia hakuja hakukentästä, ne poistetaan myös Omista tapahtumista.

1. Napauta Google Hakua Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
    • Jos et löydä hakukenttää, avaa Google-sovellus .
  2. Kosketa viimeisintä hakua pitkään .
  3. Valitse Poista.
Selaushistorian poistaminen

Vaikka hakuhistoriaa ei tallennettaisi Google-tilillesi tai poistat sen Omista tapahtumista, selaimesi saattaa silti tallentaa sitä.

Näin voit poistaa selaushistoriaa:

Haun muokkauksen laittaminen pois päältä ollessasi uloskirjautuneena Google-tililtäsi
  1. Avaa Android-puhelimella tai ‑tabletilla Google-sovellus .
  2. Valitse oikeasta yläreunasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Asetukset ja sitten Yleiset ja sitten Haun muokkaus.
  3. Laita Haun muokkaus pois päältä.

Hakuhistorian ongelmien korjaaminen

Poistettu historia näkyy Omissa tapahtumissa
  • Yhdistä laitteesi internetiin: Jos poistat historiasi Omista tapahtumista jollakin laitteella, voit ehkä yhä nähdä historian laitteella, joka ei ole yhteydessä verkkoon. Kun laitteesi muodostaa yhteyden internetiin, se tyhjentää poistetun hakuhistorian.
  • Tyhjennä välimuisti ja evästeet: Lue miten voit tyhjentää välimuistin ja evästeet.
Poistettu historia näkyy hakukentässä
Jos käytät Google-sovellusta kirjautumatta sisään Google-tilillesi, Haun muokkaus ‑asetus saattaa olla päällä. Jos se on päällä, Google käyttää käyttämäsi laitteen hakuja osuvampien tulosten ja suositusten tarjoamiseen sinulle.

Haun muokkauksen laittaminen pois päältä:

1. Avaa Android-puhelimella tai ‑tabletilla Google-sovellus .
  2. Valitse oikeasta yläreunasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Asetukset ja sitten Yleiset ja sitten Haun muokkaus.
  3. Laita Haun muokkaus pois päältä.

Miten Google poistaa historiaa Google-tililtäsi

Kun poistat tapahtuman manuaalisesti tai se poistetaan automaattisesti poistoasetustesi perusteella, pyrimme poistamaan tapahtuman heti tuotteesta ja järjestelmistämme.

Ensiksi pyrimme poistamaan sen näkyvistä, jolloin dataa ei enää käytetä Google-kokemuksen personointiin.

Seuraavaksi aloitamme prosessin, jossa data poistetaan kokonaan ja turvallisesti tallennusjärjestelmistämme.

Tietyistä rajoitetuista syistä (esim. liiketoiminta- tai lakivaatimusten täyttämiseksi) Google voi säilyttää tiettyjä datatyyppejä pidempään.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita