Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Audiotallenteet Verkko- ja sovellustoiminnassa

Voit valita, haluatko Googlen tallentavan puhe- ja äänitoiminnan Google-tilillesi (joka sijaitsee Googlen palvelimella), kun käytät Google Hakua, Assistantia ja Mapsia. Puhe- ja äänitallenteiden avulla Google voi kehittää ja parantaa äänentunnistusteknologioita ja niitä käyttäviä Googlen palveluita.

Puhe- ja äänitoiminnan asetus on pois päältä, ellet laita sitä päälle.

Tärkeää: Muista asetuksista riippuen audiotallenteita voidaan tallentaa muualle.

Puhe‑ ja äänitoiminnan laittaminen päälle ja pois päältä

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus ja sitten Google ja sitten Ylläpidä Google-tiliäsi.
  2. Valitse yläreunasta Data ja yksityisyys.
  3. Valitse Historia-asetukset-kohdasta Verkko- ja sovellustoiminta.
  4. Valitse "Sisällytä puhe- ja äänitoiminta" ‐kohdan valintaruutu tai poista sen valinta.

Kun puhe- ja äänitoiminnan asetus on pois päältä, Google Haun, Assistantin ja Mapsin käytöstä syntyneitä äänisyötteitä ei tallenneta Google-tilillesi, vaikka olisit kirjautuneena sisään. Jos laitat asetuksen pois päältä, aiemmin tallennettua audiota ei poisteta. Voit poistaa audiotallenteita Google-tililtäsi koska tahansa.

Audiotallenteiden löytäminen tai poistaminen

Audiotallenteiden löytäminen

Tärkeää: Muista asetuksista riippuen audiotallenteita voidaan tallentaa muualle.

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus ja sitten Google ja sitten Ylläpidä Google-tiliäsi.
  2. Valitse yläreunasta Data ja yksityisyys.
  3. Valitse Historia-asetukset-kohdasta Verkko- ja sovellustoiminta Ja sitten Toimintavalinnat. Tällä sivulla voit tehdä seuraavaa:
    • Katso aiempi toiminta: Kohteen vieressä oleva audiokuva Puhu tarkoittaa, että se sisältää tallenteen.
    • Toista tallenne: Valitse Audio Puhu ‐kohdan vierestä Tiedot Ja sitten Näytä tallenne Ja sitten Toista Toista.

Useita audiotallenteita: Saatat nähdä useita toimintaan liittyviä audiotallenteita, jos audiota on käsitelty useammalla kuin yhdellä laitteella, jossa on Google Assistant sisäänrakennettuna. Käytämme tätä audiota parantamaan teknologiaa, joka määrittää, mikä laite vastaa sinulle.

Jos näet Transkriptiota ei saatavilla ‑ilmoituksen, tapahtuman aikana on voinut olla liikaa taustahälyä.

Voit ladata Google-tilillesi tallennetun audion Google Takeoutilla. Lue lisää audion ja muun Google-datan lataamisesta.

Vinkki: Suojauksen parantamiseksi voit edellyttää lisätodennusvaihetta koko historian näkemiseen.

Audiotallenteiden poistaminen verkko‑ ja sovellustoiminnasta

Tärkeää: Muista asetuksista riippuen audiotallenteita voidaan tallentaa muualle.

Kohteiden poistaminen yksitellen

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus ja sitten Google ja sitten Ylläpidä Google-tiliäsi.
  2. Valitse yläreunasta Data ja yksityisyys.
  3. Valitse Historia-asetukset-kohdasta Verkko- ja sovellustoiminta Ja sitten Toimintavalinnat. Tällä sivulla näet aiemman toimintasi. Jos kohteen vieressä on audiokuvake Puhu, se sisältää tallenteen.
  4. Valitse poistettavan tuotteen kohdalta Poista Ja sitten Poista.

Kaiken poistaminen kerralla

Tärkeää: Näin poistetaan kaikki verkko- ja sovellustoiminta, eikä vain tallenteen sisältävät kohteet.

1. Avaa laitteesi Asetukset-sovellus ja valitse Google ja sitten Ylläpidä Google-tiliäsi.
  2. Valitse yläreunasta Data ja yksityisyys.
  3. Valitse Historia-asetukset-kohdasta Verkko- ja sovellustoiminta Ja sitten Toimintavalinnat. Tällä sivulla näet aiemman toimintasi. Jos kohteen vieressä on audiokuvake Puhu, se sisältää tallenteen.
  4. Valitse toiminnan yläpuolelta Poista .
  5. Valitse Kaikki.
  6. Seuraa ohjeita näytöllä.

Audiotallenteiden poistaminen automaattisesti

Tärkeää: Näin laitetaan päälle kaiken verkko- ja sovellustoiminnan automaattinen poisto, ei vain audiotallenteita sisältävien kohteiden.

1. Avaa Asetukset-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Google ja sitten Ylläpidä Google-tiliäsi.
  3. Valitse yläreunasta Data ja yksityisyys.
  4. Valitse Historia-asetukset-kohdasta Verkko- ja sovellustoiminta Ja sitten Toimintavalinnat. Tällä sivulla näet aiemman toimintasi. Jos kohteen vieressä on audiokuvake Puhu, se sisältää tallenteen.
  5. Valitse toimintasi yläpuolelta hakukentästä Lisää Lisää Ja sitten Säilytä tapahtumat.
  6. Valitse, kuinka kauan haluat säilyttää tapahtumat, ja tallenna valintasi valitsemalla Ja sitten Seuraava Ja sitten Vahvista.

Google voi poistaa audion valitsemaasi ajanjaksoa aiemmin, jos sitä ei enää tarvita Googlen äänentunnistusteknologioiden ja niitä käyttävien palveluiden kehittämiseen ja parantamiseen. Joitakin kieliä varten voidaan esimerkiksi tarvita vähemmän näytteitä ajan mittaan.

Puhe- ja äänitoiminnan asetus

Kun puhut Googlen palveluille, Google käyttää äänentunnistusteknologiaa audion käsittelyyn ja sinulle vastaamiseen. Jos esimerkiksi kosketat mikrofonikuvaketta puhehakua varten, Googlen äänentunnistusteknologiat muuntavat puheen sanoiksi ja lauseiksi, joiden avulla Haku etsii hakemistosta osuvimmat tulokset.

Verkko- ja sovellustoiminta tallentaa Googlen sivustoilla, sovelluksissa ja palveluissa tekemäsi asiat Google-tilillesi (joka sijaitsee Googlen palvelimella). Tähän voi kuulua myös muuta toimintaan liittyvää tietoa, esim. sijainti. Tiettyjä toimintatietoja ei välttämättä tallenneta.

Kun valinnainen puhe- ja äänitoiminnan asetus on päällä, voit myös tallentaa audiota verkko- ja sovellustoimintaan käyttäessäsi Google Hakua, Assistantia ja Mapsia. Puhe- ja äänitoiminnan asetus on pois päältä, ellet laita sitä päälle.

Tämä asetus on voimassa kaikkialla, missä olet kirjautuneena Hakuun, Assistantiin tai Mapsiin, esimerkiksi Google Assistant ‑sovelluksessa ja Google Home ‑älykaiuttimessa.

Miten audiotallenteita käytetään

Google käyttää audiota, joka tallennetaan asetuksen ollessa päällä, äänentunnistusteknologian ja sitä käyttävien Googlen palveluiden, esim. Google Assistantin, kehittämiseen ja parantamiseen.

Audiontarkistusprosessi

Koulutetut tarkastajat voivat kuunnella ja litteroida audionäytteitä, jotka on tallennettu Googlen palvelimille asetuksen ollessa päällä, ja tehdä niihin merkintöjä joitakin ääniteknologian parannuksia varten. Tämä auttaa Googlen palveluita tulkitsemaan audiota esim. meluisassa ympäristössä tai tietyllä kielellä. Suojaamme yksityisyyttäsi prosessin aikana esimerkiksi erottamalla audion tilistäsi tarkastajien analysoidessa sitä.

Näin palveluiden on helpompi ymmärtää, mitä ihmiset sanovat niille. Google on esimerkiksi parantanut sellaisten kielten automaattista puheentunnistusta, joista on vain vähän dataa, kouluttamalla mallin sellaisten kielten litterointien pohjalta, joista dataa on enemmän. Tämä on mahdollistanut reaaliaikaisen, monikielisen puheentunnistuksen.

Ääniteknologiat

Tärkeää: Nämä tiedot ovat voimassa, jos laitat puhe- ja äänitoiminnan päälle 6.6.2022 jälkeen.

Osa Googlen audioteknologiasta, esim. Voice Match, voi yhdistää samankaltaisia ääniä, erottaa ääniä toisistaan tai hyötyä yksittäisestä äänestä. Jos käytät Google Assistantia Voice Matchilla ja olet laittanut puhe- ja äänitoiminnan päälle, Google voi myös väliaikaisesti käsitellä audion perusteella luotua äänimalliasi kehittääkseen ääniteknologiaa ja sitä käyttäviä Googlen palveluita. Katso, miten äänesi toimii muiden asetusten kanssa.

Suojaamme yksityisyyttäsi prosessin aikana. Jos esimerkiksi äänimalli on luotu tallennetun audion perusteella, mallia ei yhdistetä tiliisi, vaan sitä käsitellään väliaikaisesti äänentunnistusteknologian kehittämiseksi ja sen jälkeen se poistetaan. Kuhunkin käsittelykertaan voi mennä enintään seitsemän päivää. Joillakin oikeudenkäyttöalueilla äänimallit voidaan katsoa biometriseksi dataksi.

Kun puhe- ja äänitoiminnan asetus on päällä

Kun verkko- ja sovellustoiminnan puhe- ja äänitoiminnan asetus on päällä, Google tallentaa audiota Google-tilille, kun käytät Google Hakua, Assistantia ja Mapsia.

Audiota tallennetaan, kun laite havaitsee aktivoinnin. Laitteet voivat tukea erityyppisiä aktivointeja, esim. "Hey Google", käyttämäsi pikakomento, jatkuva keskustelu tai mikrofonin painallukset. Jotkin laitteet ottavat mukaan muutaman aktivointia edeltävän sekunnin kuullakseen koko pyynnön.

Audio saatetaan tallentaa, jos laite havaitsee aktivoinnin virheellisesti, esim. jos ääni kuulostaa sanovan "Hey Google". Parannamme järjestelmiämme jatkuvasti vähentääksemme ei-toivottuja aktivointeja.

Jos käytät laitetta ilman internetyhteyttä, audio saatetaan tallentaa Google-tilillesi, kun olet taas yhteydessä internetiin.

Kun puhe- ja äänitoiminnan asetus on pois päältä

Jos laitat puhe- ja äänitoiminnan asetuksen pois päältä, Google ei enää tallenna Google-tilin verkko- ja sovellustoimintaan audiota, kun käytät Google Hakua, Assistantia tai Mapsia. Google jatkaa audiosi käsittelyä vastatakseen sinulle, kun puhut Googlen palveluille.

Jos laitat puhe- ja äänitoiminnan asetuksen pois päältä, Assistantin erilliset audioasetukset eivät mene pois päältä.

Kun puhe- ja äänitoiminnan asetus on pois päältä, Google ei käytä ääniteknologian (esim. Voice Matchin) parantamiseen audiota, jota kerättiin asetuksen ollessa päällä. Aiemmin tallennettua audiota voidaan käyttää muiden audioteknologioiden parantamiseen, ellet poista sitä.

Voit poistaa verkko- ja sovellustoimintaan aiemmin tallennetun audion osoitteessa activity.google.com.

Muita audiotallenteiden tallennuspaikkoja

Puhe- ja äänitoiminnan asetus ei vaikuta seuraaviin asioihin:

• Muiden Googlen palveluiden, esim. Google Voicen ja YouTuben, tallentamaan audioon.
  • Audioon, joka on tallennettu laitteelle esimerkiksi Voice Matchin käyttöönottoa ja hienosäätöä tai muuta laitteen audioteknologioiden personointia varten.

Muita koneoppimisen prosesseja, joita tämä asetus ei ohjaa, saatetaan käyttää parantamaan laitteen äänentunnistusteknologiaa federoidun tai väliaikaisen oppimisen avulla.

Lue, miten Google kehittää puhemalleja.

Aiheeseen liittyvää materiaalia