Se og kontrollér søkeaktiviteten din

Hvis nett- og appaktivitet er slått på, blir søkene dine og aktiviteten din fra andre Google-tjenester lagret i Google-kontoen din, slik at du kan få bedre søkeresultater og forslag.

Du bestemmer hva som lagres, og du kan slette tidligere søk og aktivitet eller slå av nett- og appaktivitet når som helst.

Slå nett- og appaktivitet på eller av

1. Åpne Google-innstillingene fra et av disse stedene, avhengig av hva slags enhet du bruker:
    • Innstillinger-appen Innstillinger og deretter Google
    • Google Innstillinger Google Settings
    • På enkelte Android-enheter åpner du Innstillinger-appen og deretter Generelt.
  2. Trykk på Personlig info og personvern og deretter Aktivitetslagring og deretter Nett- og appaktivitet.
  3. Slå bryteren på eller av.
  4. Hvis du slår bryteren på, kan du merke av for «Inkluder Chrome-nettlesingsloggen og aktivitet fra nettsteder og apper som bruker Google-tjenester». Når det er merket av for dette, kan du velge om appaktiviteten fra enheten din blir lagret.
  5. Valgfritt: For å velge om appaktivitet fra enheten din blir lagret, trykk på Data fra denne enheten, og trykk deretter på bryteren eller avmerkingsboksen.

Merk: Noen nettlesere og enheter kan ha flere innstillinger som påvirker hvordan denne aktiviteten lagres.

Se eller slett søkeaktiviteten din

Du kan finne og slette søke- og nettlesingsaktiviteten din ved å gå til Min aktivitet. Finn ut mer om hvordan du ser og kontrollerer aktivitet, eller hvordan du sletter aktivitet.

Hva blir lagret som nett- og appaktivitet?

Informasjon om søkene dine og annet

Når nett- og appaktivitet er på, lagrer Google informasjon som for eksempel:

• Søk og andre ting du gjør i Google-produkter og -tjenester, for eksempel Maps
  • Posisjonen din, språket ditt, IP-adressen din og hvorvidt du bruker en nettleser eller en app
  • Annonser du klikker på, eller ting du kjøper på nettstedet til en annonsør
  • Informasjon om enheten din, for eksempel nylig brukte apper eller kontaktnavn du har søkt etter

Merk: Aktivitet kan lagres selv når enheten din er uten nett.

Informasjon om surfingen din og annet

Google kan lagre informasjon som for eksempel:

• Nettstedene og appene du bruker
  • Aktiviteten din på nettsteder og i apper som bruker Google-tjenester
  • Nettlesingsloggen din for Chrome

For at Google skal kunne lagre denne informasjonen må nett- og appaktivitet være på, og det må være merket av for «Inkluder Chrome-nettlesingsloggen og aktivitet fra nettsteder og apper som bruker Google-tjenester».

Merk: Chrome-loggen lagres bare hvis du er logget på Google-kontoen din og Chrome-synkronisering er slått på.

Slik brukes den lagrede aktiviteten din

Finn ut mer om hvordan Google bruker den lagrede aktiviteten din og bidrar til å holde den privat.

For å få mer informasjon om hvordan Google behandler søkeord generelt, se vanlige spørsmål om personvernreglene.

Slik fungerer nett- og appaktivitet når du er logget av

Søke- og annonseresultatene dine kan tilpasses ved hjelp av søkerelatert aktivitet selv om du er logget av. Du kan slå av denne typen søketilpasning ved å søke og surfe privat.

Nettleserloggen

På siden for aktivitetslagring kan du også merke av for «Inkluder Chrome-nettlesingsloggen og aktivitet fra nettsteder og apper som bruker Google-tjenester». Når det er merket av for dette, kan du velge om aktiviteten fra enheten din skal lagres eller ikke.

Søkene dine og nettstedene du besøker, kan også lagres i nettleseren eller i Google-verktøylinjen. Finn ut hvordan du sletter loggen din i Chrome, verktøylinjen, Safari, Internet Explorer eller Firefox.