Visa och kontrollera sökhistoriken

Om Webb- och appaktivitet är aktiverat sparas sökningar och aktivitet från andra Google-tjänster i Google-kontot. På så vis får du bättre sökresultat och förslag.

Du bestämmer vad som ska sparas, och du kan radera tidigare sökningar och aktivitet eller inaktivera Webb- och appaktivitet när du vill.

Aktivera eller inaktivera Webb- och appaktivitet

1. Öppna inställningarna för Google på något av följande ställen beroende på enhet:
    • Appen Inställningar Inställningaroch sedan Google
    • Google Inställningar Google Settings
    • På vissa Android-enheter öppnar du appen Inställningar och sedan trycker på Allmänt.
  2. Tryck på Personlig info och sekretess och sedan Aktivitetsinställningar och sedanWebb- och appaktivitet.
  3. Dra reglaget till läget av eller på.
  4. När reglaget står i läget på kan du markera kryssrutan Inkludera webbhistorik från Chrome och aktivitet från webbplatser och appar där Googles tjänster används. När kryssrutan är markerad kan du välja om appaktivitet från enheten ska sparas.
  5. Valfritt: Välj om appaktivitet från enheten sparas genom att trycka på Data från den här enheten och sedan trycka på reglaget eller kryssrutan.

Obs! Beroende på webbläsare och enhet kan det finnas fler inställningar som påverkar hur den här aktiviteten sparas.

Visa eller radera sökaktiviteten

Du kan granska och radera sökningar och webbaktivitet genom att besöka Min aktivitet. Läs mer om hur du visar och kontrollerar aktivitet eller raderar aktivitet.

Vad sparas som webb- och appaktivitet?

Information om sökningar med mera

När Webb- och appaktivitet är aktiverat sparar Google till exempel följande information:

• Sökningar och andra saker som du gör i Googles produkter och tjänster, till exempel Maps.
  • Din plats, ditt språk, din IP-adress och om du använder en webbläsare eller app.
  • Vilka annonser som du klickar på eller vilka saker du köper på en annonsörs webbplats.
  • Information på enheten, till exempel aktuella appar eller namn på kontakter som du har sökt efter.

Obs! Aktivitet kan sparas även när du är offline.

Information om surfning med mera

Google kan spara information som följande:

• Webbplatser och appar som du använder.
  • Din aktivitet på webbplatser och i appar där Googles tjänster används.
  • Din webbhistorik i Chrome.

Om du vill tillåta att Google sparar den här informationen aktiverar du Webb- och appaktivitet och markerar kryssrutan Inkludera webbhistorik från Chrome och aktivitet från webbplatser och appar där Googles tjänster används.

Obs! Historiken i Chrome sparas bara om du är inloggad på ditt Google-konto och har aktiverat Chrome Sync.

Så används den sparade aktiviteten

Läs mer om hur Google använder den sparade aktiviteten och hur vi ser till att den förblir privat.

Mer information om hur Google hanterar sökfrågor i allmänhet finns i vanliga frågor om sekretesspolicyn.

Så fungerar Webb- och appaktivitet när du är utloggad

Dina sök- och annonsresultat kan anpassas utifrån sökrelaterad aktivitet även när du är utloggad. Om du vill inaktivera den här typen av anpassade sökningar kan du söka och surfa privat.

Webbläsarhistorik

På sidan Aktivitetsinställningar kan du även markera kryssrutan för att Inkludera webbhistorik från Chrome och aktivitet från webbplatser och appar där Googles tjänster används. När kryssrutan är markerad kan du välja om aktivitet från enheten ska sparas.

Dina sökningar och webbplatser som du besöker kan också sparas i webbläsaren eller Google Verktygsfält. Läs mer om hur du raderar historiken i Chrome, Verktygsfält, Safari, Internet Explorer och Firefox.