Se og kontrollér Nett- og appaktivitet

Hvis Nett- og appaktivitet er slått på, blir søkene dine og aktivitet fra andre Google-tjenester lagret i Google-kontoen din. Dette gjør at du kan få mer tilpassede opplevelser, for eksempel raskere søk og nyttigere anbefalinger om apper og innhold.

Du kan når som helst slå av Nett- og appaktivitet eller slette tidligere aktivitet.

Merk: Hvis du har Google-kontoen din via jobb eller skole, må du muligens kontakte administratoren din for å slå på tilleggstjenesten Nett- og appaktivitet for organisasjonen din.

Slå Nett- og appaktivitet på eller av

1. Gå til Aktivitetslagring-siden på datamaskinen din. Det kan hende du blir bedt om å logge på Google-kontoen din.
  2. Slå Nett- og appaktivitet på eller av
  3. Hvis du slår bryteren på, kan du merke av for «Inkluder Chrome-nettlesingsloggen og aktivitet fra nettsteder og apper som bruker Google-tjenester».

Merk: Noen nettlesere og enheter kan ha flere innstillinger som påvirker hvordan denne aktiviteten lagres.

Se eller slett aktiviteten din

Du kan se og slette Nett- og appaktivitet ved å gå til Min aktivitet. Finn ut mer om hvordan du sletter aktivitet manuelt eller konfigurerer automatisk sletting.

Hva blir lagret som Nett- og appaktivitet?

Informasjon om søkene dine med mer

Når loggen over Nett- og appaktivitet er på, lagrer Google blant annet

• søk og andre ting du gjør i Google-produkter og -tjenester, for eksempel Maps
  • posisjonen din, språket ditt, IP-adressen din, henvisningsadressen din og hvorvidt du bruker en nettleser eller app
  • annonser du klikker på, eller ting du kjøper på nettstedene til annonsører
  • informasjon om enheten din, for eksempel nylig brukte apper eller kontaktnavn du har søkt etter

Merk: Aktivitet kan bli lagret selv når enheten din er uten nett.

Informasjon om surfingen din med mer

Google kan lagre informasjon, som for eksempel

• nettsteder og apper du bruker
  • aktiviteten din på nettsteder og i apper som bruker Google-tjenester
  • nettleserloggen din for Chrome

Sånn lar du Google lagre denne informasjonen:

• Nett- og appaktivitet må være på.
  • Boksen ved siden av «Inkluder Chrome-nettlesingsloggen og aktivitet fra nettsteder, apper og enheter som bruker Google-tjenester» må være avmerket.

Chrome-loggen lagres bare hvis du er logget på Google-kontoen din og Chrome-synkronisering er slått på. Finn ut mer om Chrome-synkronisering.

Merk: Hvis du bruker en delt enhet eller logger på med flere kontoer, kan det hende aktivitet lagres i standardkontoen for nettleseren eller enheten du bruker.

Slik brukes den lagrede aktiviteten din

Finn ut mer om hvordan Google bruker den lagrede aktiviteten din og bidrar til å holde den privat.

For å få mer informasjon om hvordan Google behandler søkeord generelt, se vanlige spørsmål om personvernreglene.

Slik fungerer Nett- og appaktivitet når du er logget av

Søke- og annonseresultatene dine kan tilpasses ved hjelp av søkerelatert aktivitet, selv om du er logget av. Du kan slå av denne typen søketilpasning ved å søke og surfe privat. Finn ut hvordan.

Nettleserlogg

Aktivitetslagring-siden kan du også merke av i boksen ved siden av «Inkluder Chrome-nettlesingsloggen og aktivitet fra nettsteder, apper og enheter som bruker Google-tjenester». Når denne boksen er avmerket, kan du kontrollere hvorvidt aktivitet fra enheten din lagres.

Søkene dine og nettstedene du besøker, kan også bli lagret i nettleseren eller i Google-verktøylinjen. Finn ut hvordan du sletter loggen din i Chrome, Verktøylinje, Safari, Internet Explorer eller Firefox.