Se og kontrollér søkeaktiviteten din

Hvis Nett- og appaktivitet er på, blir søkene dine og aktiviteten din fra andre Google-tjenester lagret i Google-kontoen din, sånn at du kan få bedre søkeresultater og forslag.

Du kontrollerer hva som lagres. I tillegg kan du når som helst slette tidligere søk og aktivitet eller slå av Nett- og appaktivitet.

Merk: Hvis du har fått Google-kontoen din gjennom jobb eller skole, kan det hende du må kontakte administratoren din for å slå på tjenesten for nett- og appaktivitet for organisasjonen du tilhører.

Slå nett- og appaktivitet på eller av

1. Gå til Aktivitetslagring-siden på datamaskinen din. Det kan hende du blir bedt om å logge på Google-kontoen din.
  2. Slå Nett- og appaktivitet på eller av
  3. Hvis du slår på bryteren, kan du merke av for «Inkluder Chrome-nettlesingsloggen og aktivitet fra nettsteder og apper som bruker Google-tjenester».

Merk: Noen nettlesere og enheter kan ha flere innstillinger som påvirker hvordan denne aktiviteten lagres.

Se eller slett søkeaktiviteten din

Du kan finne og slette søke- og nettlesingsaktiviteten din ved å gå til Min aktivitet. Finn ut mer om hvordan du ser og kontrollerer aktivitet, eller hvordan du sletter aktivitet.

Hva blir lagret som nett- og appaktivitet?

Informasjon om søkene dine med mer

Når nett- og appaktivitet er på, lagrer Google informasjon som for eksempel

• søk og andre ting du gjør i Google-produkter og -tjenester, for eksempel Maps
  • posisjonen din, språket ditt, IP-adressen din, henvisningsadressen din og hvorvidt du bruker en nettleser eller app
  • annonser du klikker på, eller ting du kjøper på nettstedene til annonsører
  • informasjon om enheten din, for eksempel nylig brukte apper eller kontaktnavn du har søkt etter

Merk: Det kan hende aktivitet lagres selv når enheten din er uten nett.

Informasjon om surfingen din med mer

Google kan lagre informasjon som for eksempel

• nettstedene og appene du bruker
  • aktiviteten din på nettsteder og i apper som bruker Google-tjenester
  • nettlesingsloggen din for Chrome

Sånn lar du Google lagre denne informasjonen:

• Nett- og appaktivitet må være på.
  • Boksen ved siden av «Inkluder Chrome-nettlesingsloggen og aktivitet fra nettsteder og apper som bruker Google-tjenester» må være avmerket.

Chrome-loggen lagres bare hvis du er logget på Google-kontoen din og Chrome-synkronisering er slått på. Finn ut mer om Chrome-synkronisering.

Merk: Hvis du bruker en delt enhet eller logger på med flere kontoer, kan det hende aktivitet lagres i standardkontoen for nettleseren eller enheten du bruker.

Slik brukes den lagrede aktiviteten din

Finn ut mer om hvordan Google bruker den lagrede aktiviteten din og bidrar til å holde den privat.

For å få mer informasjon om hvordan Google behandler søkeord generelt, se vanlige spørsmål om personvernreglene.

Slik fungerer nett- og appaktivitet når du er logget av

Søke- og annonseresultatene dine kan tilpasses ved hjelp av søkerelatert aktivitet selv om du er logget av. Du kan slå av denne typen søketilpasning ved å søke og surfe privat. Finn ut hvordan du gjør det.

Nettleserloggen

På siden for aktivitetslagring kan du også merke av for «Inkluder Chrome-nettlesingsloggen og aktivitet fra nettsteder og apper som bruker Google-tjenester». Når dette er avmerket, kan du velge om aktiviteten fra enheten din skal lagres eller ikke.

Søkene dine og nettstedene du besøker, kan også lagres i nettleseren eller i Google-verktøylinjen. Finn ut hvordan du sletter loggen din i Chrome, verktøylinjen, Safari, Internet Explorer eller Firefox.