Je zoekactiviteit bekijken en beheren

Als 'Web- en app-activiteit' is ingeschakeld, worden je zoekopdrachten en zoekactiviteit in andere Google-services opgeslagen in je Google-account, zodat je mogelijk betere zoekresultaten en suggesties ontvangt.

Jij bepaalt wat er wordt opgeslagen. En je kunt op elk gewenst moment je eerdere zoekopdrachten en activiteit verwijderen of 'Web- en app-activiteit' uitschakelen.

Opmerking: Als je je Google-account via je werk of school hebt gekregen, moet je mogelijk contact opnemen met de beheerder om 'Web- en app-activiteit' in te schakelen.

Web- en app-activiteit in- of uitschakelen

1. Ga op uw computer naar de pagina Activiteitsopties. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen op uw Google-account.
  2. Schakel Web- en app-activiteit in of uit.
  3. Als u de schakelaar instelt op 'Aan', kunt u het vakje aanvinken naast 'Inclusief Chrome-browsegeschiedenis en activiteit op websites en in apps die gebruikmaken van Google-services'.

Opmerking: Sommige browsers en apparaten bevatten mogelijk meer instellingen die van invloed zijn op hoe deze activiteit wordt opgeslagen.

Je zoekactiviteit bekijken of verwijderen

Je kunt je zoekopdrachten en browse-activiteiten vinden en verwijderen via Mijn activiteit. Meer informatie over activiteit bekijken en beheren of activiteit verwijderen.

Wat wordt opgeslagen als 'Web- en app-activiteit'?

Informatie over je zoekopdrachten en meer

Wanneer 'Web- en app-activiteit' is ingeschakeld, slaat Google informatie op, zoals:

• zoekopdrachten en andere activiteiten die je uitvoert in producten en services van Google, zoals Google Maps,
  • je locatie, taal, IP-adres, HTTP-verwijzingsbron en of je een browser of een app gebruikt,
  • advertenties waarop je klikt of artikelen die je koopt op de site van een adverteerder, en
  • informatie op je apparaat zoals recente apps of namen van contacten die je hebt opgezocht.

Opmerking: Activiteit kan worden opgeslagen, zelfs wanneer je niet online bent.

Informatie over je browsegedrag en meer

Google kan informatie opslaan zoals:

• websites die je bezoekt en apps die je gebruikt,
  • je activiteit op websites en in apps die Google-services gebruiken, en
  • je Chrome-browsegeschiedenis.

Als je Google deze informatie wilt laten opslaan:

• Moet 'Web- en app-activiteit' zijn ingeschakeld.
  • Moet het selectievakje naast 'Inclusief Chrome-browsegeschiedenis en activiteit op websites en in apps die gebruikmaken van Google-services' zijn aangevinkt.

Je Chrome-geschiedenis wordt alleen opgeslagen als je bent ingelogd op je Google-account en Chrome-synchronisatie hebt ingeschakeld. Meer informatie over Chrome-synchronisatie.

Opmerking: Als je een gedeeld apparaat gebruikt of inlogt met meerdere accounts, zou de activiteit kunnen worden opgeslagen in het standaardaccount van de browser of het apparaat dat je gebruikt.

Hoe wordt je opgeslagen activiteit gebruikt?

Bekijk meer informatie over hoe Google je opgeslagen activiteit gebruikt en de privacy ervan beschermt.

Ga naar de Veelgestelde vragen over ons privacybeleid voor meer informatie over hoe Google omgaat met zoekopdrachten in het algemeen.

Hoe 'Web- en app-activiteit' werkt wanneer je bent uitgelogd

Je zoekresultaten en advertenties worden mogelijk aangepast met zoekactiviteiten op je apparaat, ook als je bent uitgelogd. Als je dit soort gepersonaliseerd zoeken wilt uitschakelen, kun je privé zoeken en browsen. Meer informatie.

Browsergeschiedenis

Op de pagina Activiteitsopties kun je ook het selectievakje 'Inclusief Chrome-browsegeschiedenis en activiteit op websites en in apps die gebruikmaken van Google-services' aanvinken. Wanneer dit selectievakje is aangevinkt, kun je bepalen of activiteit op je apparaat wordt opgeslagen.

Je zoekopdrachten en de sites die je bezoekt, kunnen ook in de browser of de Google Toolbar worden opgeslagen. Meer informatie over hoe je je geschiedenis kunt verwijderen in Chrome, Toolbar, Safari, Internet Explorer of Firefox.