Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Verkko- ja sovellustoiminnan näkeminen ja hallinta

Verkko- ja sovellustoiminta tallentaa hakusi ja toimintasi muissa Googlen palveluissa Google-tilillesi. Saatat saada personoidumpia kokemuksia, esimerkiksi

• nopeampia hakuja
  • hyödyllisempiä sovelluksia
  • sisältösuosituksia.

Voit milloin tahansa laittaa verkko- ja sovellustoiminnan pois päältä tai poistaa aiempia tapahtumia.

Vinkki: Jos olet saanut Google-tilisi työnantajan tai oppilaitoksen kautta, sinun pitää ehkä pyytää järjestelmänvalvojaa laittamaan verkko‐ ja sovellustoiminta päälle, jotta organisaatio voi käyttää tätä palvelua.

Verkko- ja sovellustoiminnan laittaminen päälle tai pois päältä

1. Avaa Android-laitteen Asetukset-sovellus ja sitten Googleja sitten Ylläpidä Google-tiliäsi.
  2. Valitse Data ja yksityisyys.
  3. Valitse "Historia-asetukset"-kohdasta Verkko- ja sovellustoiminta.
  4. Laita verkko- ja sovellustoiminta päälle tai pois päältä.
  5. Kun verkko- ja sovellustoiminta on päällä:
    • Voit valita valintaruudun kohdasta Sisällytä Chrome-historia ja toiminta Googlen palveluja käyttäviltä sivustoilta, laitteilta ja sovelluksista.
    • Voit valita valintaruudun kohdasta Sisällytä puhe- ja äänitoiminta.
  6. Kun laitat verkko- ja sovellustoiminnan pois päältä:
    • Valitse Laita pois päältä ja sitten Laita pois päältä tai Laita pois päältä ja poista toiminta.
    • Jos valitset Laita pois päältä ja poista toiminta, valitse ja vahvista poistettava toiminta seuraamalla ohjeita.

Vinkki: Tapahtumien tallentumiseen voivat vaikuttaa myös muut selaimen ja laitteen asetukset.

Verkko- ja sovellustoiminnan löytäminen ja poistaminen Google-toiminnasta

Voit löytää aiemman verkko- ja sovellustoimintasi ja poistaa siitä tapahtumia Google-toimintani-sivulla.

Vinkki: Suojauksen parantamiseksi voit edellyttää ylimääräistä todennusvaihetta koko historian näkemiseen Omissa tapahtumissa.

Historian poistaminen laitteelta

Laitteesi voi myös tallentaa hakuhistoriasi. Katso, miten voit tarkistaa ja poistaa laitteen hakuhistoriaa.

Verkko- ja sovellustoiminnan tallentuminen

Tiedot hauista ja muusta toiminnasta

Kun verkko- ja sovellustoiminta on päällä, Google tallentaa esimerkiksi nämä:

• Haut ja toiminnan Googlen tuotteissa ja palveluissa, esimerkiksi Mapsissa ja Playssa.
  • Toimintaan liittyvät tiedot, esimerkiksi kielen, viittaavan sivun, käytitkö selainta vai sovellusta ja käytetyn laitetyypin.
    • Toiminta voi myös sisältää sijaintitietoja laitteen karkean alueen ja IP-osoitteen perusteella. Lue lisää sijainneista.
  • Klikkaamasi mainokset ja mainostajan sivustolla tekemäsi ostokset.
  • Laitteella olevat tiedot, esimerkiksi sovellusten ja kontaktien nimet, joita olet äskettäin hakenut.
  • Assistant-interaktiot, esimerkiksi jos Google Assistant havaitsee vahinkoaktivoinnin.

Vinkki: Toiminta voi tallentua, vaikka olisit offline-tilassa.

Tiedot siitä mitä selaat ja teet sivustoilla, sovelluksissa ja laitteilla, jotka käyttävät Googlen palveluja

Kun verkko- ja sovellustoiminta on päällä, siihen voi sisällyttää myös esimerkiksi:

• Googlen kanssa mainosyhteistyötä tekevät sivustot ja sovellukset
  • Googlen palveluja käyttävät sivustot ja sovellukset, mukaan lukien sovellusten Googlelle jakama data
  • Chrome-selaushistoriasi
  • Androidin käyttö- ja diagnostiikkatiedot, kuten akun varaustason ja järjestelmävirheet.

Jotta Google voi tallentaa nämä tiedot

• verkko- ja sovellustoiminnan on oltava päällä
  • valintaruudun on oltava valittuna kohdasta Sisällytä Chrome-historia ja toiminta Googlen palveluja käyttäviltä sivustoilta, laitteilta ja sovelluksista.

Chrome-historia tallennetaan vain, jos olet kirjautunut Chromeen ja synkronoit historiasi. Lue lisää Chromeen kirjautumisesta.

Huom. Jos käytät jaettua laitetta tai useaa eri tiliä, toiminta saatetaan tallentaa käyttämäsi selaimen tai laitteen oletustilille.

Audiotallenteet

Kun verkko- ja sovellustoiminta on päällä, voit sisällyttää siihen myös audiotallenteet Google Haun, Assistantin ja Mapsin käytöstäsi. Lue lisää audiotallenteista.

Jotta Google voi tallentaa nämä tiedot

• verkko- ja sovellustoiminnan on oltava päällä
  • valintaruudun on oltava valittuna kohdasta Sisällytä puhe- ja äänitoiminta.

Miten tallennettuja toimintatietoja käytetään

Lue miten Google käyttää toiminnastasi tallentuneita tietoja ja auttaa pitämään ne yksityisinä.

Lue, miten Google yleisesti ottaen käsittelee hakukyselyitä, tietosuojakäytännön usein kysytyistä kysymyksistä.

Miten verkko- ja sovellustoiminta toimii, kun et ole kirjautunut sisään

Haku- ja mainostuloksiasi voidaan muokata aiemman hakutoimintasi perusteella, vaikka et olisi kirjautuneena sisään. Jos haluat poistaa tällaisen hakutulosten muokkauksen käytöstä, voit selata ja tehdä hakuja yksityisesti. Lue lisää yksityisestä hakemisesta ja selaamisesta.

Selainhistoria

Näin voit valita, tallentaako laite toimintaasi:

1. Siirry Toimintojen hallinta ‐sivulle.
  2. Valitse valintaruutu kohdasta Sisällytä Chrome-historia ja toiminta Googlen palveluja käyttäviltä sivustoilta, laitteilta ja sovelluksista.

Selaimesi voi myös tallentaa hakusi ja avaamasi sivustot. Katso, miten poistat historian eri selaimissa: