Hakutapahtumien tarkastelu ja hallinnointi

Kun verkko- ja sovellustoiminta on päällä, hakujasi ja muuta toimintaasi Google-palveluissa tallennetaan Google-tilillesi parempien hakutulosten ja ‑ehdotusten tuottamiseksi.

Hallinnoit itse tallennettavia tietoja ja voit poistaa aiemmat hakusi ja toimintasi tai poistaa verkko- ja sovellustoiminnan käytöstä milloin tahansa.

Huom. Jos sait Google-tilisi työpaikan tai koulun kautta, verkon järjestelmänvalvojan täytyy ehkä ottaa Verkko- ja sovellustoiminta käyttöön puolestasi.

Verkko- ja sovellustoiminnan käyttöönotto ja käytöstä poistaminen

1. Siirry tietokoneella Toimintojen hallinta ‑sivulle. Sinua saatetaan pyytää kirjautumaan Google-tilillesi.
  2. Ota Verkko- ja sovellustoiminta käyttöön tai poista se käytöstä.
  3. Jos otat toiminnon käyttöön, voit valita valintaruudun "Sisällytä Chromen selaushistoria sekä käyttötiedot sivustoilta ja sovelluksista, joissa käytetään Googlen palveluita".

Huom. Toiminnan tallentamiseen voivat vaikuttaa myös muut selaimen ja laitteen asetukset.

Hakutapahtumien katselu ja poistaminen

Omissa tapahtumissa voit etsiä ja poistaa hakuja ja selaustapahtumia. Lue lisää tapahtumien katselusta ja hallinnasta sekä tapahtumien poistamisesta.

Verkko- ja sovellustoimintaan tallennettavat tiedot

Tietoja hakemisesta

Kun verkko- ja sovellustoiminta on käytössä, Google tallentaa esimerkiksi

• hakusi ja muun toimintasi Googlen tuotteissa ja palveluissa, kuten Mapsissa
  • sijaintisi, kielesi, IP-osoitteesi ja sen, käytätkö selainta vai sovellusta
  • klikkaamasi mainokset ja mainostajan sivustolla tehdyt ostokset
  • viimeaikaiset sovelluksesi, hakemasi yhteystiedot ja muita laitteellasi olevia tietoja.

Huom. Tapahtumia voidaan tallentaa, vaikka olet offline-tilassa.

Tietoja selailusta

Google voi tallentaa

• tietoja käyttämistäsi sivustoista ja sovelluksista
  • käyttötietoja sivustoilta ja sovelluksista, joissa käytetään Googlen palveluita
  • Chrome-selaushistoriasi.

Google saa tallentaa näitä tietoja, jos verkko- ja sovellustoiminta on päällä ja jos Sisällytä Chromen selaushistoria sekä käyttötiedot sivustoilta ja sovelluksista, joissa käytetään Googlen palveluita ‑valintaruutu on valittuna.

Huom. Chrome-historiaasi tallennetaan vain, jos olet kirjautuneena Google-tilillesi ja Chromen tietojen synkronointi on käytössä.

Tallennettujen käyttötietojen käyttö

Lue lisää Googlen tallentamista käyttötiedoista ja niiden suojaamisesta.

Lue lisää siitä, miten Google yleisesti ottaen käsittelee hakukyselyitä tietosuojakäytännön usein kysytyistä kysymyksistä.

Miten verkko- ja sovellustoiminta toimii, kun et ole kirjautunut sisään

Haku- ja mainostuloksiasi voidaan muokata hakujen kaltaisen toimintasi perusteella, vaikka et olisi kirjautuneena sisään. Jos haluat poistaa haun muokkauksen käytöstä, tutustu yksityiseen selailuun ja hakemiseen.

Selainhistoria

Toimintojen hallinta ‑sivulla voit myös valita ruudun Sisällytä Chromen selaushistoria sekä käyttötiedot sivustoilta ja sovelluksista, joissa käytetään Googlen palveluita. Kun ruutu on valittu, voit valita, tallennetaanko laitteesta peräisin olevia tietoja.

Hakusi ja sivustot, joilla käyt, voidaan tallentaa myös selaimeesi tai Google-työkalupalkkiin. Lue lisää Chromen, Työkalupalkin, Safarin, Internet Explorerin ja Firefoxin historian poistamisesta.