Visa och styra webb- och appaktivitet

Om Webb- och appaktivitet har aktiverats sparas sökningar och aktivitet från andra tjänster från Google i ditt Google-konto. Då kan du få en mer anpassad upplevelse, till exempel snabbare sökningar och mer användbara rekommendationer om appar och innehåll.

Du kan när som helst inaktivera webb- och appaktiviteten och radera tidigare aktivitet.

Obs! Om du har fått Google-kontot från skolan eller jobbet kan du behöva be administratören att aktivera extratjänsten Webb- och appaktivitet för organisationen.

Aktivera eller inaktivera Webb- och appaktivitet

1. Öppna sidan Aktivitetsinställningar på datorn. Du kanske måste logga in på Google-kontot.
  2. Aktivera eller inaktivera Webb- och appaktivitet.
  3. När Webb- och appaktivitet är aktiverat:
    • Du kan markera kryssrutan bredvid Inkludera webbhistorik från Chrome och aktivitet från webbplatser och appar där Googles tjänster används.
    • Du kan markera kryssrutan bredvid Inkludera röst- och ljudinspelningar.

Obs! Beroende på webbläsare och enhet kan det finnas fler inställningar som påverkar hur den här aktiviteten sparas.

Visa eller radera aktivitet

Du kan visa och radera webb- och appaktivitet genom att besöka Min aktivitet. Läs mer om hur du raderar aktivitet manuellt eller konfigurerar automatisk borttagning.

Vad sparas som webb- och appaktivitet?

Information om dina sökningar och annan aktivitet på webbplatser, i appar och tjänster från Google

När Webb- och appaktivitet är aktiverat sparar Google till exempel

• sökningar och annat som du gör i Googles produkter och tjänster, till exempel Maps och Play
  • din plats, ditt språk, din IP-adress, din hänvisningsadress och om du använder en webbläsare eller app
  • vilka annonser som du klickar på eller vilka saker du köper på en annonsörs webbplats
  • information på enheten, till exempel aktuella appar eller namn på kontakter som du har sökt efter.

Obs! Aktivitet kan sparas även när du är offline.

Din webbinformation och annan aktivitet på webbplatser, enheter och i appar där Googles tjänster används

När Webb- och appaktivitet är aktiverat kan du spara ytterligare aktivitet, till exempel:

• Webbplatser och appar som samarbetar med Google för att visa annonser
  • Webbplatser och appar som använder Googles tjänster, bland annat data från appar som delas med Google
  • Din webbhistorik i Chrome
  • Android-användning och diagnostik, till exempel batterinivå och systemfel

Så här tillåter du att Google sparar informationen:

• Webb- och appaktivitet måste vara aktiverat.
  • Du måste ha markerat kryssrutan bredvid Inkludera historiken i Chrome och aktiviteter från webbplatser, appar och enheter där Googles tjänster används.

Historiken i Chrome sparas bara om du är inloggad på Google-kontot och har aktiverat Chrome Sync. Läs mer om Chrome Sync.

Obs! Om du använder en delad enhet eller loggar in med flera konton kan aktivitet sparas i standardkontot i webbläsaren eller på enheten du använder.

Röst- och ljudinspelningar

När Webb- och appaktivitet är aktiverat kan du spara röst- och ljudinspelningar som aktivitet: Läs mer om röst- och ljudinspelningar.

Så här tillåter du att Google sparar informationen:

• Webb- och appaktivitet måste vara aktiverat.
  • Du måste ha markerat kryssrutan bredvid Inkludera röst- och ljudinspelningar.

Så här används den sparade aktiviteten

Läs mer om hur Google använder den sparade aktiviteten och hur vi ser till att den förblir privat.

Mer information om hur Google hanterar sökfrågor i allmänhet finns i vanliga frågor om sekretesspolicyn.

Så fungerar webb- och appaktivitet när du är utloggad

Dina sök- och annonsresultat kan anpassas utifrån sökrelaterad aktivitet även när du är utloggad. Om du vill inaktivera den här typen av anpassade sökningar kan du söka och surfa privat. Läs mer.

Webbläsarhistorik

På sidan Aktivitetsinställningar kan du även markera kryssrutan bredvid Inkludera historiken i Chrome och aktiviteter från webbplatser, appar och enheter där Googles tjänster används. När du har markerat denna kryssruta kan du styra om appaktivitet från enheten sparas.

Sökningar och webbplatser som du besöker kan även sparas i webbläsaren eller Google Verktygsfält. Läs mer om hur du raderar historiken i Chrome, Verktygsfält, Safari, Internet Explorer och Firefox.