Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Hitta och styra din webb- och appaktivitet

I webb- och appaktiviteten sparas sökningar och aktivitet från andra tjänster från Google i Google-kontot. Du kan få mer anpassade upplevelser, till exempel

• snabbare sökningar
  • fler användbara appar
  • innehållsrekommendationer.

Du kan när som helst inaktivera Webb- och appaktivitet och radera tidigare aktivitet.

Tips! Om du fick ditt Google-konto via din arbetsgivare eller utbildningsinstitution kan du behöva be administratören att aktivera Webb- och appaktivitet för att din organisation ska kunna använda tjänsten.

Aktivera eller inaktivera Webb- och appaktivitet

1. Öppna appen Inställningar på Android-enheten följt av Google följt av Hantera ditt Google-konto.
  2. Tryck på Data och integritet.
  3. Tryck på Webb- och appaktivitet under Historikinställningar.
  4. Aktivera eller inaktivera Webb- och appaktivitet.
  5. När Webb- och appaktivitet är aktiverat:
    • Du kan markera kryssrutan bredvid Inkludera historiken i Chrome och aktiviteter från webbplatser, appar och enheter där Googles tjänster används.
    • Du kan markera kryssrutan bredvid Inkludera röst- och ljudaktivitet.
  6. Gör följande när du inaktiverar Webb- och appaktivitet:
    • Välj Inaktivera och sedan Inaktivera eller Inaktivera och radera aktivitet.
    • Om du väljer Inaktivera och radera aktivitet följer du stegen för att välja och bekräfta vilken aktivitet du vill radera.

Tips! Beroende på webbläsare och enhet kan det finnas fler inställningar som påverkar hur den här aktiviteten sparas.

Hitta eller radera webb- och appaktivitet i Min aktivitet på Google

Du kan se och radera din webb- och appaktivitet i Min aktivitet på Google.

Tips! För att öka säkerheten kan du kräva ett extra verifieringssteg för att se hela historiken i Min aktivitet.

Radera historiken på enheten

Sökhistoriken kan även sparas på enheten. Läs mer om hur du hanterar och raderar sökhistoriken på enheten.

Vad sparas som webb- och appaktivitet?

Information om sökningar och annan aktivitet

När Webb- och appaktivitet är aktiverat sparar Google till exempel följande:

• Sökningar och aktivitet i Googles produkter och tjänster, till exempel Maps och Play.
  • Kopplad information om aktivitet, som språk, hänvisningsadress, om du använder en webbläsare eller app och vilken typ av enhet du använder.
    • Aktiviteten kan även inkludera information om din plats från enhetens ungefärliga område och IP-adress. Läs mer om platser
  • Vilka annonser som du klickar på eller vilka saker du köper på en annonsörs webbplats.
  • Information på enheten, till exempel dina senaste sökningar efter appar eller namn på kontakter.
  • Interaktioner med assistenten, inklusive om Google-assistenten registrerar en oavsiktlig aktivering.

Tips! Aktivitet kan sparas även när du är offline.

Dina webbuppgifter och annan aktivitet på webbplatser, enheter och i appar där Googles tjänster används

När Webb- och appaktivitet är aktiverat kan du spara ytterligare aktivitet, till exempel:

• Webbplatser och appar som samarbetar med Google för att visa annonser
  • Webbplatser och appar som använder Googles tjänster, bland annat data från appar som delas med Google
  • Din webbhistorik i Chrome
  • Android-användning och diagnostik, till exempel batterinivå och systemfel.

Så här tillåter du att Google sparar informationen:

• Webb- och appaktivitet måste vara aktiverat.
  • Du måste ha markerat kryssrutan bredvid Inkludera historiken i Chrome och aktiviteter från webbplatser, appar och enheter där Googles tjänster används.

Historiken i Chrome sparas bara om du är inloggad i Chrome och synkroniserar historiken. Läs mer om hur du loggar in i Chrome.

Obs! Om du använder en delad enhet eller loggar in med flera konton kan aktivitet sparas i standardkontot i webbläsaren eller på enheten du använder.

Ljudinspelningar

När Webb- och appaktivitet är aktiverat kan du spara röst- och ljudinspelningar från Google Sök, Assistent och Maps som aktivitet. Läs mer om ljudinspelningar.

Så här tillåter du att Google sparar informationen:

• Webb- och appaktivitet måste vara aktiverat.
  • Du måste ha markerat kryssrutan bredvid Inkludera röst- och ljudaktivitet.

Så här används den sparade aktiviteten

Läs mer om hur Google använder den sparade aktiviteten och hur vi ser till att den förblir privat.

Du kan läsa mer om hur Google hanterar sökfrågor i allmänhet i vanliga frågor om integritetspolicyn.

Så fungerar Webb- och appaktivitet när du är utloggad

Dina sök- och annonsresultat kan anpassas utifrån sökrelaterad aktivitet även när du är utloggad. Om du vill inaktivera den här typen av anpassade sökningar kan du söka och surfa privat. Läs mer om hur du söker och surfar privat.

Webbläsarhistorik

Så här styr du om din aktivitet ska sparas på enheten:

1. Öppna sidan Aktivitetsinställningar.
  2. Markera kryssrutan bredvid Inkludera historiken i Chrome och aktiviteter från webbplatser, appar och enheter där Googles tjänster används.

Webbläsaren kan även spara sökningar och webbplatser du besöker. Läs mer om hur du raderar historiken i