Visa och kontrollera din sök- och webbhistorik

Dina sökningar och din webbhistorik sparas i Google-kontot om Webb- och appaktivitet har aktiverats. När Webb- och appaktivitet är aktiverat kan du få bättre sökresultat och rekommendationer i alla Googles tjänster.

Du bestämmer vad som ska sparas och du kan ta bort tidigare sökningar och webbaktivitet eller inaktivera Webb- och appaktivitet när du vill.

Aktivera eller inaktivera Webb- och appaktivitet

1. Öppna inställningarna för Google på något av följande ställen beroende på enhet:
    • Appen Inställningar Inställningaroch sedan Google
    • Google Inställningar
  2. Tryck på Personlig info och sekretess och sedan Aktivitetsinställningar och sedanWebb- och appaktivitet och sedan aktivera eller inaktivera funktionen med reglaget.
  3. När reglaget står i läget på kan du markera kryssrutan Inkludera webbhistorik från Chrome och aktivitet från webbplatser och appar där Googles tjänster används.
    • När kryssrutan är markerad kan du välja om appaktivitet från enheten ska sparas. Tryck på Data från den här enheten och ställ reglaget i läget av eller på. Obs! Vissa enheter har en kryssruta för den här inställningen i stället.

Obs! Beroende på webbläsare och enhet kan det finnas fler inställningar som påverkar hur den här aktiviteten sparas.

Visa eller radera webb- och appaktivitet

Du kan granska och radera sökningar och webbaktivitet genom att besöka Min aktivitet. Läs mer om hur du visar och kontrollerar aktivitet eller raderar aktivitet.

Vad sparas som webb- och appaktivitet?

Webb- och appaktivitet

När Webb- och appaktivitet är aktiverat sparar Google till exempel följande information:

• sökningar och andra saker som du gör i Googles produkter och tjänster, till exempel Sök och Maps
  • information om anslutningen, bland annat plats, språk och om du använder en webbläsare eller app
  • annonser du visar intresse för genom att klicka på annonsen eller genom att köpa något på annonsörens webbplats
  • din IP-adress
  • resultaten som visas, vilket omfattar resultat från information på enheten (t.ex. aktuella appar eller namn på kontakter som du har sökt efter) och sökresultat från andra produkter från Google.

Obs! Aktivitet kan sparas även när du är offline.

Aktivitet från Chrome, webbplatser och appar

Google sparar följande information när Webb- och appaktivitet är aktiverat och du har markerat kryssrutan Inkludera webbhistorik från Chrome och aktivitet från webbplatser och appar där Googles tjänster används:

• Din webbhistorik i Chrome. Den här informationen kan göra så att du får bättre sökresultat och förslag. Om du till exempel läser en massa artiklar om ditt favoritlag så kanske ett alternativ om att få nyhetsuppdateringar om laget visas. Obs! Historiken i Chrome sparas bara om du är inloggad på ditt Google-konto och har aktiverat Chrome Sync.
  • Webbplatser och appar som du använder och de uppgifter de delar med Google. Den här informationen gör att sådant som du har tittat på i andra appar eller på andra webbplatser visas i Googles sökresultat.
  • Din aktivitet på webbplatser och i appar där Googles tjänster används. Det kan till exempel handla om inbäddade kartor och sökrutor eller annonser som Google visar på andra webbplatser och i appar.

Obs! Webbplatser och appar sparar inte webb- och appaktivitet i ditt konto.

Så används den sparade aktiviteten

Läs mer om hur Google använder den sparade aktiviteten och hur vi ser till att den förblir privat.

Mer information om hur Google hanterar sökfrågor i allmänhet finns i vanliga frågor om sekretesspolicyn.

Så fungerar Webb- och appaktivitet när du är utloggad

Dina sök- och annonsresultat kan anpassas utifrån sökrelaterad aktivitet även när du är utloggad. Om du vill inaktivera den här typen av anpassade sökningar kan du söka och surfa privat.

Webbläsarhistorik

Dina sökningar och webbplatser som du besöker kan också sparas i webbläsaren eller Google Verktygsfält. Läs mer om hur du raderar historiken i Chrome, Verktygsfält, Safari, Internet Explorer och Firefox.