Se og kontrollér søke- og nettlesingsaktiviteten

Søke- og nettlesingsloggen lagres i Google-kontoen din hvis loggen over nett- og appaktivitet er slått på. Når loggen over nett- og appaktivitet er slått på, kan du få bedre søkeresultater og anbefalinger på alle Google-tjenester.

Du kan selv styre hva som lagres, og du kan når som helst slette tidligere søke- og nettlesingsaktivitet eller slå av Nett- og appaktivitet.

Slå Nett- og appaktivitet av eller på

1. Åpne Google-innstillingene fra ett av disse stedene, avhengig av hva slags enhet du bruker:
    • Innstillinger-appen Innstillingerog deretter Google
    • Google Innstillinger
  2. Trykk på Personlig info og personvern og deretter Aktivitetslagring og deretterNett- og appaktivitet og deretter slå bryteren på eller av.
  3. Hvis du slår bryteren på, kan du merke av i avmerkingsboksen ved siden av «Inkluder Chrome-nettlesingsloggen og aktivitet fra nettsteder og apper som bruker Google-tjenester».
    • Når du har merket av i denne avmerkingsboksen, kan du velge om appaktiviteten fra enheten skal lagres eller ikke. Trykk på Data fra denne enheten, og slå bryteren av eller på. Merk: På noen enheter er det i stedet en avmerkingsboks for denne innstillingen.

Merk: Noen nettlesere og enheter kan ha flere innstillinger som påvirker hvordan denne aktiviteten lagres.

Se eller slett nett- og appaktivitet

Du kan finne og slette søke- og nettlesingsaktiviteten din ved å gå til Min aktivitet. Finn ut mer om hvordan du ser og kontrollerer aktivitet eller hvordan du sletter aktivitet.

Hva blir lagret som nett- og appaktivitet?

Nett- og appaktivitet

Når Nett- og appaktivitet er på, lagrer Google blant annet dette:

• Søk og andre ting du gjør i Google-produkter og -tjenester, for eksempel Søk og Maps
  • Tilkoblingsinformasjonen din, deriblant sted, språk og om du bruker en nettleser eller en app
  • Annonser du reagerer på ved å klikke på selve annonsen eller kjøpe noe på annonsørens nettsted
  • IP-adressen din
  • Resultatene du fikk, deriblant resultater fra informasjon på enheten (f.eks. nylig brukte apper eller kontaktnavn du har søkt etter) og søkeresultater fra andre Google-produkter

Merk: Aktivitet kan lagres selv når du er uten nett.

Aktivitet fra Chrome, nettsteder og apper

Når Nett- og appaktivitet er på og du merker av i boksen ved siden av «Inkluder Chrome-nettlesingsloggen og aktivitet fra nettsteder og apper som bruker Google-tjenester», lagrer Google blant annet dette:

• Nettleserloggen for Chrome. Med denne informasjonen kan du få mer nøyaktige resultater og forslag. Hvis du for eksempel leser en rekke artikler om favorittlaget ditt, kan det hende du ser et alternativ for å motta nyhetsoppdateringer om laget. Merk: Chrome-loggen lagres bare hvis du er logget på Google-kontoen din og Chrome-synkronisering er slått på.
  • Nettstedene og appene du bruker, og dataene de deler med Google. Med denne informasjonen kan du se ting du har sett på på andre nettsteder og i andre apper, i Google-søkeresultatene.
  • Aktiviteten din på nettsteder og i apper som bruker Google-tjenester. Disse tjenestene omfatter blant annet innebygde kart og søkefelt samt annonser levert av Google på andre nettsteder og i andre apper.

Merk: Ikke alle nettsteder og apper lagrer nett- og appaktiviteten i kontoen din.

Sånn brukes den lagrede aktiviteten

Finn ut mer om hvordan Google bruker den lagrede aktiviteten din og hvordan vi holder den privat.

For å få mer informasjon om hvordan Google behandler søkeord generelt, se Vanlige spørsmål om personvernregler.

Sånn fungerer Nett- og appaktivitet når du er logget av

Søke- og annonseresultatene dine kan tilpasses ved hjelp av søkerelatert aktivitet selv om du er logget av. Du kan slå av denne typen tilpasning av søket ved å søke og surfe privat.

Nettleserlogg

Søkene dine og nettstedene du besøker, kan også lagres i nettleseren eller i Google-verktøylinjen. Finn ut mer om hvordan du sletter loggen i Chrome, Verktøylinje, Safari, Internet Explorer eller Firefox.