Uw 'Web- en app-activiteit' bekijken en beheren

Als 'Web- en app-activiteit' is ingeschakeld, worden uw zoekopdrachten en activiteit uit andere Google-services opgeslagen in uw Google-account, zodat we u meer gepersonaliseerde functionaliteit kunnen bieden, zoals snellere zoekopdrachten en relevantere aanbevelingen voor apps en content.

U kunt op elk gewenst moment 'Web- en app-activiteit' uitschakelen of eerdere activiteit verwijderen.

Opmerking: Als u uw Google-account via uw werk of school heeft gekregen, moet u mogelijk contact met uw beheerder opnemen om de extra service 'Web- en app-activiteit' in te schakelen voor uw organisatie.

Web- en app-activiteit in- of uitschakelen

1. Open de app Instellingen Instellingen-app en vervolgens Google en vervolgens Google-account op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Gegevens en personalisatie.
  3. Tik onder 'Activiteitsopties' op Web- en app-activiteit.
  4. Schakel Web- en app-activiteit in of uit.
  5. Als je de schakelaar op 'Aan' zet, kun je het selectievakje 'Chrome-geschiedenis en activiteit opnemen op sites, in apps en op apparaten die Google-services gebruiken' aanvinken. Wanneer dit selectievakje is aangevinkt, kun je bepalen of app-activiteit van je apparaat wordt opgeslagen.
  6. Optioneel: Als je wilt kiezen of app-activiteit van je apparaat wordt opgeslagen, schakel je Hiermee wordt je activiteit in apps op dit apparaat opgeslagen in of uit.

Opmerking: Sommige browsers en apparaten bevatten mogelijk meer instellingen die van invloed zijn op hoe deze activiteit wordt opgeslagen.

Je activiteit bekijken of verwijderen

Je kunt je 'Web- en app-activiteit' bekijken en verwijderen via Mijn activiteit. Meer informatie over hoe je activiteit handmatig kunt verwijderen of automatische verwijdering kunt instellen.

Wat wordt opgeslagen als 'Web- en app-activiteit'

Informatie over uw zoekopdrachten en meer

Wanneer 'Web- en app-activiteit' is ingeschakeld, slaat Google informatie op zoals:

• zoekopdrachten en andere activiteiten die u uitvoert in producten en services van Google, zoals Google Maps,
  • uw locatie, taal, IP-adres, verwijzende URL en of u een browser of een app gebruikt,
  • advertenties waarop u klikt of producten die u koopt op de site van een adverteerder,
  • informatie op uw apparaat, zoals recent gebruikte apps of contacten die u heeft gezocht.

Opmerking: Activiteit kan zelfs worden opgeslagen wanneer u offline bent.

Informatie over uw browsegedrag en meer

Google kan informatie opslaan zoals:

• sites en apps die u gebruikt,
  • uw activiteit op sites en in apps die gebruikmaken van Google-services,
  • uw Chrome-browsegeschiedenis.

Als u Google deze informatie wilt laten opslaan:

• moet 'Web- en app-activiteit' zijn ingeschakeld,
  • moet het selectievakje 'Chrome-geschiedenis en activiteit opnemen op sites, in apps en op apparaten die Google-services gebruiken' zijn aangevinkt.

Uw Chrome-geschiedenis wordt alleen opgeslagen als u bent ingelogd op uw Google-account en Chrome-synchronisatie heeft ingeschakeld. Meer informatie over Chrome-synchronisatie.

Opmerking: Als u een gedeeld apparaat gebruikt of inlogt met meerdere accounts, kan de activiteit worden opgeslagen in het standaardaccount van de browser of het apparaat dat u gebruikt.

Hoe uw opgeslagen activiteit wordt gebruikt

Bekijk meer informatie over hoe Google uw opgeslagen activiteit gebruikt en de privacy ervan beschermt.

Ga naar de veelgestelde vragen over ons privacybeleid voor meer informatie over hoe Google omgaat met zoekopdrachten in het algemeen.

Hoe 'Web- en app-activiteit' werkt wanneer u bent uitgelogd

Uw zoekresultaten en de advertenties die u te zien krijgt, kunnen worden beïnvloed door de zoekactiviteiten die op uw apparaat zijn opgeslagen, ook al bent u uitgelogd. Als u dit soort gepersonaliseerd zoeken wilt uitschakelen, kunt u privé zoeken en browsen. Meer informatie.

Browsergeschiedenis

Op de pagina Activiteitsopties kunt u ook het selectievakje 'Chrome-geschiedenis en activiteit opnemen op sites, in apps en op apparaten die Google-services gebruiken' aanvinken. Wanneer dit selectievakje is aangevinkt, kunt u bepalen of activiteit van uw apparaat wordt opgeslagen.

Uw zoekopdrachten en de sites die u bezoekt, kunnen ook in de browser of de Google Toolbar worden opgeslagen. Meer informatie over hoe u uw geschiedenis kunt verwijderen in Chrome, Toolbar, Safari, Internet Explorer of Firefox.