Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Expliciete resultaten filteren of vervagen met SafeSearch

In je Google-zoekresultaten kun je met SafeSearch expliciete content beheren op het werk, met kinderen of voor jezelf. Expliciete resultaten omvatten content zoals:

• Naakt, expliciete seksuele handelingen of seksueel expliciet materiaal
  • Geweld en bloedvergieten

Meer informatie over het contentbeleid van Google Zoeken

Belangrijk: SafeSearch werkt alleen in Google-zoekresultaten. De functie is niet van invloed op expliciete content die je vindt via andere zoekmachines of op websites waar je rechtstreeks naartoe kunt gaan.

SafeSearch-instellingen wijzigen

Als je een eigen Google-account hebt, kun je SafeSearch zelf beheren voor je persoonlijke account of browser.

In de Google-app

1. Open de Google-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen en dan SafeSearch.
  3. Selecteer Filteren, Vervagen of Uit.
Mobiele browser
  1. Ga op je iPhone of iPad naar je SafeSearch-instellingen.
  2. Selecteer Filteren, Vervagen of Uit.
  3. Tik rechtsboven op Terug Omhoog navigeren.

Hoe SafeSearch werkt

Op Google Zoeken kan SafeSearch expliciete content herkennen, zoals content voor volwassenen en expliciet geweld.

• Selecteer Filteren als je gevonden expliciete content wilt blokkeren.
    • Dit is de standaardinstelling als de systemen van Google aangeven dat je misschien jonger bent dan 18 jaar.
  • Selecteer Vervagen als je expliciete afbeeldingen wilt vervagen. Dit is de standaardinstelling als het bovenstaande niet van toepassing is.
    • Met deze instelling kun je expliciete afbeeldingen vervagen, maar er kunnen wel expliciete tekst en links worden getoond als die relevant zijn voor je zoekopdracht.
  • Als SafeSearch uitstaat, vind je relevante resultaten voor je zoekopdracht, ook als ze expliciet zijn.

Als je de SafeSearch-instelling niet kunt wijzigen, komt dit omdat deze wordt beheerd door je account-, apparaat- of netwerkbeheerder. Voorbeeld:

• Voor kinder- en leerlingaccounts kunnen ouders en scholen SafeSearch vergrendelen via Filteren.
  • Openbare wifi-netwerken, zoals op een luchthaven of in een bibliotheek, kunnen SafeSearch ook vergrendelen via Filteren.
  • Ouderlijk toezicht op je besturingssysteem en in je antivirussoftware kan je persoonlijke SafeSearch-instelling overschrijven.

Ontdekken wie je SafeSearch-instelling kunnen wijzigen

• Als je je Google-account zelf beheert, kun je zelf je SafeSearch-instelling beheren.
  • Als je ouder je account helpt beheren in de Family Link-app, kan je ouder je SafeSearch-instelling beheren.
  • Als je bent ingelogd op een Google Workspace for Education-account en jonger bent dan 18 jaar of bent gekoppeld aan een instelling voor het basis- of middelbaar onderwijs, kan je beheerder je SafeSearch-instelling beheren.
  • Beheerders van je apparaat of netwerk kunnen SafeSearch vergrendelen in Filteren.

SafeSearch-instellingen beheren voor anderen

De SafeSearch-instellingen van je kind wijzigen in de Family Link-app

SafeSearch is standaard ingesteld op Filteren voor kinderen die zijn ingelogd op een account dat wordt beheerd met Family Link en die jonger zijn dan 13 jaar of (de toepasselijke leeftijd in je land of regio). Voor deze accounts kunnen alleen ouders de SafeSearch-instelling wijzigen. Meer informatie over hoe je Zoeken beheert voor het Google-account van je kind

De SafeSearch-instelling vergrendelen voor door jou beheerde apparaten en netwerken

Als je SafeSearch-resultaten wilt garanderen op een ander apparaat dat je beheert (zoals je pc of MacBook), kun je Google-domeinen toewijzen aan forcesafesearch.google.com. Meer informatie over hoe je SafeSearch vergrendelt voor accounts, apparaten en netwerken die je beheert

Problemen met SafeSearch oplossen

Als SafeSearch niet werkt, los je problemen met SafeSearch op.

Expliciete content melden

Als je SafeSearch-filteren hebt aangezet en expliciete content tegenkomt, kun je de content melden.