Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Filtrera explicita resultat eller gör dem oskarpa med SafeSearch

SafeSearch kan hjälpa dig att hantera explicit innehåll i Googles sökresultat på jobbet, med barnen eller för dig själv. Explicita resultat inkluderar innehåll som

• nakenhet, bilder med sexuellt innehåll eller sexuellt explicit material
  • våld och blod.

Läs mer om Google Söks innehållspolicy.

Obs! SafeSearch fungerar bara på Googles sökresultat. Det påverkar inte explicit innehåll i andra sökmotorer eller på webbplatser som du besöker direkt.

Ändra SafeSearch-inställningarna

Öppna SafeSearch-inställningarna

Om du har ett eget Google-konto kan du hantera SafeSearch för ditt personliga konto eller din webbläsare.

1.  Öppna SafeSearch-inställningarna på datorn.
  2. Välj Filter, Oskärpa eller Av.

Tips! Du kan hantera SafeSearch-inställningen genom att klicka på profilbilden eller initialen uppe till höger i Googles sökresultat.

Läs om hur SafeSearch fungerar

På Google Sök kan SafeSearch identifiera explicit innehåll som barnförbjudet innehåll och våldsskildringar.

• Om du vill blockera allt explicit innehåll som identifieras väljer du Filter.
    • Detta är standardinställningen när Googles system upptäcker att du kan vara under 18 år.
  • Välj Oskärpa om du vill göra explicita bilder oskarpa. Detta är standardinställningen om ovanstående inte stämmer.
    • Den här inställningen hjälper till att göra explicita bilder oskarpa, men explicit text och explicita länkar kan visas om de är relevanta för sökningen.
  • Om SafeSearch är inaktiverat visas relevanta resultat för sökningen, även om de är explicita.

Om det inte går att ändra SafeSearch-inställningen beror det på att den styrs av konto-, enhets- eller nätverksadministratören. Exempel:

• För barn- och elevkonton kan föräldrar och skolor låsa SafeSearch på Filter.
  • Offentliga wifi-nätverk, till exempel på flygplatser och bibliotek, kan också låsa SafeSearch på Filtrera.
  • Föräldrakontroller i operativsystemet och antivirusprogram kan åsidosätta den individuella SafeSearch-inställningen.

Läs mer om vem som kan ändra SafeSearch-inställningen

Hantera SafeSearch-inställningen åt andra

Ändra ditt barns SafeSearch-inställning i Family Link-appen

SafeSearch är inställt på Filter som standard för barn som är inloggade på ett konto som hanteras med Family Link och barn som är under 13 år, eller tillämplig ålder i ditt land eller din region. Bara en förälder kan ändra SafeSearch-inställningen för sådana konton. Läs mer om hur du hanterar Sök på barnets Google-konto.

Låsa SafeSearch-inställningen för enheter och nätverk du hanterar

Om du vill garantera att SafeSearch filtrerar resultaten på andra enheter som du hanterar, till exempel en PC eller MacBook, kan du mappa Google-domäner till forcesafesearch.google.com. Läs mer om hur du låser SafeSearch för konton, enheter och nätverk som du hanterar.

Åtgärda problem med SafeSearch

Om SafeSearch inte fungerar kan du läsa mer om hur du åtgärdar problem med SafeSearch.

Rapportera explicit innehåll

Om du upptäcker explicit innehåll trots att du har aktiverat SafeSearch-filtrering kan du rapportera innehållet.