SafeSearch: aktivera och inaktivera

Med hjälp av SafeSearch kan du förhindra att barnförbjudet innehåll visas i sökresultaten. Inget filter är hundraprocentigt säkert, men SafeSearch brukar få bort det mesta materialet av den här typen.

Aktivera och inaktivera SafeSearch

1. Besök sidan Sökinställningar
  2. I avsnittet SafeSearch-filter kan du göra följande:
    • Aktivera SafeSearch genom att markera kryssrutan bredvid Filtrera bort resultat av sexuell karaktär. När SafeSearch är aktiverat filtreras videor och bilder av sexuell karaktär bort från resultatsidorna på Google Sök samt resultat som eventuellt länkar till barnförbjudet innehåll.

• Inaktivera SafeSearch genom att låta kryssrutan vara avmarkerad. När SafeSearch inte är aktiverat visar vi de mest relevanta resultaten för din sökning , inklusive eventuellt stötande innehåll om du söker efter det.

3. Klicka på knappen Spara längst ned på sidan.
Öppna sidan Sökinställningar
Om du vill förhindra att andra ändrar den här inställningen klickar du på Lås SafeSearch när du är inloggad på ditt Google-konto. Läs mer om hur du låser SafeSearch

SafeSearch bör förbli aktiverat så länge cookies är aktiverade på datorn. Det kan dock hända att SafeSearch-inställningarna återställs in du tar bort cookies.

Din internetleverantör eller nätverksadministratör kan åsidosätta din SafeSearch-inställning. Om du upptäcker att inställningen inte påverkar de sökresultat som visas kontaktar du internetleverantören eller nätverksadministratören för mer information.

Rapportera stötande innehåll

Om du vill få webbplatser eller bilder borttagna begär du att information ska tas bort från Google.

Vi gör vårt bästa för att SafeSearch ska vara så uppdaterat och heltäckande som möjligt, men det händer ibland att olämpligt innehåll slinker igenom. Om du har angett att stötande resultat ska filtreras bort med hjälp av SafeSearch och den här typen av webbplatser och bilder fortfarande visas kontaktar du oss. types of sites or images, please let us know. Ange anledningen till att du anser att innehållet är olämpligt när du rapporterar det.

• Resultat som omfattar webbsidor: Använd vårt verktyg för att rapportera stötande innehåll.
  • Bildresultat: Klicka på den olämpliga bilden och sedan på Skicka feedback längst ned till höger på bildresultatpanelen.

Surfa säkert på webben

Tänk även på att inga filter kan ersätta ett vaksamt öga. SafeSearch kan användas som ett av flera verktyg och metoder som hjälper din familj att surfa säkrare på webben. Du hittar fler tips på hur familjen kan surfa säkert på webben på Googles sida Skydda din familj på webben.