Radera din aktivitet

När du använder Googles webbplatser, appar och tjänster sparas viss aktivitet i ditt Google-konto. Du hittar och kan radera denna aktivitet i Min aktivitet, och du kan när som helst sluta spara det mesta av aktiviteten.

Radera all aktivitet

1. Öppna myactivity.google.com på datorn.
  2. Klicka på Radera ovanför aktiviteten.
  3. Klicka på Sedan kontot skapades.
  4. Klicka på Nästa följt av Radera.

Radera enskilda aktiviteter

Detta kan till exempel vara en sökning du gjort på Google eller en webbplats du besökt i Chrome:
  1. Öppna myactivity.google.com på datorn.
  2. Scrolla ned till din aktivitet.
  3. Leta rätt på objektet som du vill radera. Du kan göra detta på flera sätt:
    • Bläddra dag för dag.
    • Sök eller använd filter.
  4. Klicka på Radera på objektet som du vill radera.

Radera aktivitet efter datum eller produkt

1. Öppna myactivity.google.com på datorn.
  2. Scrolla ned till din aktivitet.
  3. Filtrera aktiviteten. Du kan filtrera efter datum och produkt samtidigt.
    • Filtrera efter datum: Välj Kalender event. Välj ett datum. Aktivitet före detta datum visas.
    • Filtrera efter produkt: Välj Sök Sök. Välj önskade produkter. Med vissa av Googles produkter sparas ingen aktivitet i Min aktivitet.
  4. Radera aktivitet.
    • Radera all aktivitet som du har filtrerat fram: Välj Radera bredvid sökfältet följt av Radera resultat.
    • Radera enskilda objekt: Välj Radera på objektet som du vill radera.

Radera aktivitet automatiskt

Du kan ställa in att viss aktivitet i Google-kontot ska raderas automatiskt.

1. Öppna Google-kontot på datorn.
  2. Klicka på Data och integritet till vänster.
  3. Titta under Historikinställningar och klicka på den typ av aktivitet eller historik som ska raderas automatiskt.
  4. Klicka på Radera automatiskt.
  5. Klicka på önskat alternativ för hur länge aktiviteten ska sparas följt avNästa följt av spara valet genom att klicka på Bekräfta.

Tips! Viss aktivitet kan tas bort tidigare än efter den angivna tiden. Exempelvis raderas platsinformation om enhetens ungefärliga område och IP-adress automatiskt från webb- och appaktiviteten efter 30 dagar.

Radera aktivitet på andra ställen

Din aktivitet kan sparas på andra ställen än i Min aktivitet. Om du till exempel har aktiverat Platshistorik sparas den aktiviteten på tidslinjen i Maps i stället. Du kan radera det mesta av den aktivitet som sparats på dessa ställen.

Radera annan aktivitet som sparats i kontot

1. Öppna myactivity.google.com på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer i sökfältet ovanför aktiviteten följt av Annan aktivitet på Google.
  3. Nu kan du göra följande:
    • Radera viss aktivitet. Klicka på Radera under aktiviteten följt av Radera.
    • Hitta stället där du kan radera aktivitet: Klicka på Besök, Visa eller Hantera under aktiviteten.

Radera aktivitet i webbläsaren

Aktivitet kan sparas i webbläsaren även om du tar bort den från Min aktivitet.

Inaktivera och radera aktivitet

Du bestämmer över merparten av informationen i Min aktivitet.

1. Öppna Google-kontot.
  2. Klicka på Data och integritet till vänster.
  3. Klicka på den typ av aktivitet eller historik som du inte vill spara under Historikinställningar.
  4. Välj Inaktivera under den inställning som inte ska sparas.
  5. Följ stegen för att stänga av inställningen eller välj Inaktivera eller Inaktivera och radera aktivitet.
    • Om du väljer Inaktivera och radera aktivitet följer du stegen för att välja och bekräfta vilken aktivitet du vill radera.

Tips! All aktivitet finns inte med i Min aktivitet.

Sluta spara aktivitet tillfälligt

Du kan söka och surfa på webben privat.

Tips! Om du loggar in på Google-kontot när du surfar privat kan din sökaktivitet sparas i kontot.

Åtgärda problem

Raderad aktivitet visas i Min aktivitet

• Kontrollera att enheten är ansluten till internet. Om du tar bort objekt från Min aktivitet på en enhet kan de fortfarande visas på enheter som är offline. När enheten sedan ansluts till internet tas objekten bort.
  • Rensa cacheminne och cookies.

Så raderas aktivitet

När du väljer att radera aktivitet manuellt eller när aktivitet raderas automatiskt baserat på inställningen för automatisk radering påbörjar vi omedelbart processen med att ta bort den i produkten och våra system.

Vår första prioritet är att ta bort den så att den inte längre visas, och denna data får inte längre användas för att anpassa din upplevelse av Google.

Sedan inleds en process som är utformad för att säkerställa att data raderas fullständigt och på ett säkert sätt från våra lagringssystem.

Google kan utöver att hjälpa dig att radera data manuellt eller automatiskt även radera viss typ av aktivitet snabbare när den inte längre är användbar för att förbättra din upplevelse.

Google kan behöva lagra vissa typer av data under en längre tidsperiod i begränsade syften, till exempel för företagskrav eller juridiska krav.