Radera aktivitet

När du använder Googles webbplatser, appar och tjänster sparas viss aktivitet i ditt Google-konto. Du kan se och radera denna aktivitet i Min aktivitet, och du kan när som helst sluta spara det mesta av aktiviteten.

Radera aktivitet manuellt

Radera all aktivitet

1. Öppna Google-kontot på datorn.
  2. Klicka på Data och anpassning på navigeringspanelen uppe till vänster.
  3. Klicka på Min aktivitet under Aktivitet och tidslinje.
  4. Klicka på Mer Mer uppe till höger på sidan.
  5. Klicka på Radera aktivitet efter.
  6. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil under Radera efter datum och välj Genom tiderna.
  7. Klicka på Radera.

Radera enskilda aktiviteter

Detta kan till exempel vara en sökning du gjort på Google eller en webbplats du besökt i Chrome:
  1. Öppna Google-kontot på datorn.
  2. Klicka på Data och anpassning på navigeringspanelen uppe till vänster.
  3. Klicka på Min aktivitet under Aktivitet och tidslinje.
  4. Leta rätt på objektet som du vill ta bort. Det finns flera sätt att göra detta på:
    • Bläddra per ämne eller produkt. Klicka på Testa högst upp under Radera efter ämne eller produkt.
    • Sök med sökord eller efter datum.
  5. Klicka på Mer Mer för objektet som du vill radera.
  6.  Klicka på Radera.

Radera relaterade objekt

Obs! All liknande aktivitet kanske inte har grupperats tillsammans.
  1. Öppna Google-kontot på datorn.
  2. Klicka på Data och anpassning på navigeringspanelen uppe till vänster.
  3. Klicka på Min aktivitet under Aktivitet och tidslinje.
  4. Hitta aktivitetsgruppen du vill radera. Det finns flera sätt att göra detta på:
    • Bläddra dag för dag. (Om objekten inte visas grupperade: Välj Mer Mer uppe till höger på sidan följt av Gruppvy.)
    • Sök efter en term eller använd filtren upptill på sidan.
    • Hitta aktiviteten genom att ordna efter datum eller produkt.
  5. Välj Mer Mer högst upp i en grupp.
  6. Klicka på Radera.

Radera aktivitet efter datum eller produkt

1. Öppna Google-kontot på datorn.
  2. Klicka på Data och anpassning på navigeringspanelen uppe till vänster.
  3. Klicka på Min aktivitet under Aktivitet och tidslinje.
  4. Välj Filtrera efter datum och produkt upptill på sidan.
  5. Nu kan du göra följande:
    • Lägg till ett datumintervall
    • Välj vilka Google-produkter du vill ta med (Obs! Med vissa av Googles produkter sparas ingen aktivitet i Min aktivitet).
  6. Välj Sök Sök högst upp på sidan.
  7. Välj Mer Mer bredvid sökfältet och radera aktiviteten.
    • Radera enskilda objekt: välj Välj. Markera objekten du vill radera. Välj Radera Radera uppe till höger.
    • Radera alla objekt: välj Radera resultat.

Radera aktivitet automatiskt

Du kan ställa in att viss aktivitet i Google-kontot ska raderas automatiskt.

1. Öppna Google-kontot på datorn.
  2. Klicka på Data och anpassning på navigeringspanelen uppe till vänster.
  3. Klicka på Webb- och appaktivitet under Aktivitetsinställningar.
  4. Klicka på Hantera aktivitet under Webb- och appaktivitet.
  5. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Spara aktivitet i.
  6. Klicka på önskat alternativ för hur länge aktiviteten ska sparas följt av Nästa följt av spara valet genom att trycka på Bekräfta.

Obs! Viss aktivitet kan tas bort tidigare än efter den angivna tiden.

Radera aktivitet på andra ställen

Din aktivitet kan sparas på andra ställen än i Min aktivitet. Om du till exempel har aktiverat Platshistorik sparas den aktiviteten på tidslinjen i Maps i stället. Du kan radera det mesta av den aktivitet som sparats på dessa ställen.

Radera annan aktivitet som sparats i kontot

1. Öppna Google-kontot på datorn.
  2. Klicka på Data och anpassning på navigeringspanelen uppe till vänster.
  3. Klicka på Min aktivitet under Aktivitet och tidslinje.
  4. Välj Mer Mer uppe till höger på sidan.
  5. Klicka på Annan aktivitet på Google.
  6. Nu kan du göra följande:
  • Radera viss aktivitet: Välj Radera under aktiviteten.
  • Fortsätta till rätt ställe där aktiviteten kan raderas: Välj Besök under aktiviteten.

Radera aktivitet i webbläsaren

Aktivitet kan sparas i webbläsaren även om du tar bort den från Min aktivitet.

Sluta spara aktivitet

Du bestämmer över merparten av den information som visas i Min aktivitet.

1. Öppna Google-kontot.
  2. Klicka på Data och anpassning på navigeringspanelen till vänster.
  3. Klicka på Hantera aktivitetsinställningarna under Aktivitetsinställningar.
  4. Inaktivera aktiviteten som inte ska sparas.

Obs! All aktivitet finns inte med i Min aktivitet.

Sluta spara aktivitet tillfälligt

Du kan söka och surfa på webben privat.

Obs! Om du loggar in på Google-kontot när du surfar privat kan din sökaktivitet sparas i kontot.

Åtgärda problem

Raderad aktivitet visas i Min aktivitet

• Kontrollera att enheten är ansluten till internet. Om du tar bort objekt från Min aktivitet på en enhet kan de fortfarande visas på enheter som är offline. När enheten sedan ansluts till internet tas objekten bort.
  • Rensa cacheminne och cookies.

Så raderas aktivitet

När du använder Googles webbplatser, appar och tjänster sparas viss aktivitet i ditt Google-konto. Merparten av denna data sparas tills du raderar den, vilket du t.ex. kan göra manuellt eller genom att ställa in att data ska raderas automatiskt efter en viss tid i Min aktivitet. Viss data kan tas bort tidigare.

När du raderar data följer vi en policy för hur data ska tas bort från kontot fullständigt och på ett säkert sätt. Till att börja med görs den raderade aktiviteten omedelbart osynlig och används inte längre för att anpassa din upplevelse på Google. Sedan inleds en process som är utformad för att säkerställa att data raderas fullständigt på ett säkert sätt från våra lagringssystem.

Även när aktivitet har raderats kan viss data om hur du använder Googles tjänster sparas i Google-kontot så länge du har det kvar. När du raderat en sökning i Min aktivitet sparas till exempel det faktum att du gjorde en sökning fortfarande i kontot, men inte vad du sökte efter.

Ibland sparar vi viss information längre för verksamhetens behov eller av juridiska skäl. När du tar bort ditt Google-konto tas mycket av den här informationen bort också.

Läs mer om vilken data vi sparar och varför.