Slett aktiviteten din

Når du bruker Google-nettsteder, -apper og -tjenester, lagres noe av aktiviteten i Google-kontoen din. Du kan finne og slette denne aktiviteten i Min aktivitet, og du kan når som helst stoppe lagringen av mesteparten av aktiviteten din.

Slett all aktivitet

1. Gå til myactivity.google.com på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på Slett over aktiviteten.
  3. Trykk på Alltid.
  4. Trykk på Neste og så Slett.

Slett aktivitetselementer enkeltvis

Dette kan for eksempel være et søk du har gjort på Google, eller et nettsted du har besøkt i Chrome:

1. Gå til myactivity.google.com på iPhone eller iPad.
  2. Rull ned til aktiviteten din.
  3. Finn elementet du vil slette. Du kan finne elementer på forskjellige måter, for eksempel sånn:
    • Bla gjennom etter dag.
    • Søk eller bruk filtre.
  4. Trykk på Slett på elementet du vil slette.

Slett aktivitet etter dato eller produkt

1. Gå til myactivity.google.com på iPhone eller iPad.
  2. Rull ned til aktiviteten din.
  3. Filtrér aktiviteten din. Du kan filtrere etter både dato og produkt samtidig.
    • Slik filtrerer du etter dato: Trykk på Kalender event. Deretter velger du en dato for å se aktivitet før den datoen.
    • Slik filtrerer du etter produkt: Trykk på Søk Søk. Deretter velger du produktene du vil inkludere. Ikke alle Google-produkter lagrer aktivitet i Min aktivitet.
  4. Slett aktivitet.
    • Slik sletter du all aktivitet du har filtrert etter: Ved siden av søkefeltet trykker du på Slett og så Slett resultater.
    • Slik sletter du spesifikke elementer: Trykk på Slett  på elementet du vil slette.

Slett aktiviteten din automatisk

Du kan slette noe aktivitet automatisk fra Google-kontoen din.​

1. Åpne Gmail-appen på iPhone eller iPad.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet ditt eller forbokstaven din og så Administrer Google-kontoen din. Gå til myaccount.google.com hvis du ikke bruker Gmail.
  3. Trykk på Data og personvern øverst.
  4. Rull til «Logginnstillinger».
  5. Trykk på en aktivitets- eller logginnstilling du vil slette automatisk.
  6. Rull og trykk på Automatisk sletting.
  7. Trykk på alternativet for hvor lenge du vil beholde aktiviteten din og så Neste og så Bekreft for å lagre valget.

Tips: Noen former for aktivitet kan utløpe raskere enn tidsrammen du velger. Posisjonsinformasjon om enhetens generelle område og IP-adresse slettes for eksempel automatisk fra nett- og appaktiviteten din etter 30 dager.

Slett aktivitet andre steder

Aktiviteten din kan være lagret andre steder enn i Min aktivitet. Hvis du for eksempel har slått på Posisjonslogg, lagres denne aktiviteten i Maps-tidslinjen din i stedet. Posisjonsloggen lagres til du sletter den. Du kan gjennomgå og endre posisjonsloggen i tidslinjen din eller i Min Google-aktivitet.

Slett annen aktivitet som er lagret i kontoen din

1. Gå til myactivity.google.com på iPhone eller iPad.

2. I søkefeltet over aktiviteten trykker du på Mer Mer og så Annen Google-aktivitet.
  3. Her kan du
    • slette spesifikk aktivitet: Trykk på Slett under aktiviteten.
    • finne ut hvor du sletter aktivitet: Trykk på Gå til, Se eller Administrer under aktiviteten.

Slett nettleseraktivitet

Det kan hende aktiviteten din er lagret i nettleseren du bruker – selv om du har slettet den fra Min aktivitet.

Slett Google-app-søk fra enheten din

Hvis du bruker Google-appen på iPhone eller iPad

• kan aktiviteten din bli lagret på enheten – selv om du sletter den fra Min aktivitet
  • blir aktiviteten du sletter i Google-appen, muligens ikke slettet fra Min aktivitet

Slett nylige søk

Slik sletter du nylige søk som vises under søkefeltet:

1. Åpne Google-appen Google-appen på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på søkefeltet og så Se alle.
  3. Finn søket du vil fjerne, og sveip det til venstre.
  4. Trykk på Slett.

Slett alle tidligere søk

1. Åpne Google-appen Google-appen på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på søkefeltet og så Se alle.
  3. Trykk på Fjern alle og så Tøm loggen på enheten.

Stopp lagring av søk

1. Åpne Google-appen Google Søk på iPhone eller iPad.
  2. Nederst til høyre trykker du på Mer Mer og så Slå på inkognitomodus. Dette hindrer også at nylige søk vises under søkefeltet.

Finn ut hvordan du søker og surfer privat.

Slå av og slett aktivitet

Du kan kontrollere det meste av informasjonen i Min aktivitet.

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Trykk på Data og personvern øverst.
  3. Under «Logginnstillinger» trykker du på en aktivitets- eller logginnstilling du ikke vil lagre.
  4. Velg Slå av under innstillingen du ikke vil lagre.
  5. Følg trinnene for å slå av innstillingen, eller velg Slå av eller Slå av og slett aktiviteten.
    • Hvis du velger Slå av og slett aktiviteten, følger du trinnene for å velge og bekrefte hvilken aktivitet du vil slette.

Merk: Noen former for aktivitet er ikke inkludert i Min aktivitet.

Stopp lagring av aktivitet midlertidig

Du kan søke og surfe privat på nettet.

Tips: Hvis du logger på Google-kontoen din i et vindu for privat surfing, kan søkeaktiviteten din bli lagret i den kontoen.

Løs problemer

Slettet aktivitet vises i Min aktivitet

• Sjekk at enheten er koblet til internett. Hvis du har slettet elementer fra Min aktivitet på én enhet, kan de fortsatt vises på andre enheter som er uten nett. Når disse enhetene kobles til internett, fjernes elementene.
  • Tøm bufferen og slett informasjonskapslene.

Slik slettes aktiviteten din

Når du velger å slette aktivitet manuelt eller aktivitet slettes automatisk basert på innstillingen din for automatisk sletting, begynner vi umiddelbart å fjerne aktiviteten fra produktet og systemene våre.

Først tar vi sikte på å sørge for at dataene ikke er synlige, og de kan ikke lenger brukes for å tilpasse Google-opplevelsen din.

Deretter starter vi en prosess som er utarbeidet for å fullstendig slette dataene fra lagringssystemene våre på en trygg måte.

I tillegg til å hjelpe deg med å slette data manuelt eller automatisk kan Google slette enkelte aktivitetstyper tidligere, når de ikke lenger er nyttige for å forbedre opplevelsen din.

For begrensede formål, for eksempel forretningsmessige eller juridiske krav, kan Google oppbevare visse typer data over en lengre periode.