Slett aktiviteten din

Når du bruker Google-nettsteder, -apper og -tjenester, lagres noe av aktiviteten i Google-kontoen din. Du kan se og slette denne aktiviteten i Min aktivitet, og du kan når som helst stoppe lagring av de fleste typer aktivitet.

Slett aktiviteten din manuelt

Slett all aktivitet

1. Gå til Google-kontoen din på datamaskinen.
  2. Klikk på Data og personlig tilpasning i navigasjonspanelet øverst til venstre.
  3. Klikk på Min aktivitet under «Aktivitet og tidslinje».
  4. Klikk på Mer Mer øverst til høyre på siden.
  5. Klikk på Slett aktivitet etter.
  6. Uner «Slett etter dato» klikker du på nedoverpilen Nedoverpil og velger Hele perioden.
  7. Klikk på Slett.

Slett aktivitetselementer enkeltvis

Dette kan for eksempel være et søk du har gjort på Google, eller et nettsted du har besøkt i Chrome:
  1. Gå til Google-kontoen din på datamaskinen.
  2. Klikk på Data og personlig tilpasning i navigasjonspanelet øverst til venstre.
  3. Klikk på Min aktivitet under «Aktivitet og tidslinje».
  4. Finn elementet du vil slette. Du kan finne elementer på forskjellige måter, for eksempel sånn:
    • Bla gjennom etter emne eller produkt. Øverst, under «Slett etter emne eller produkt», klikker du på Prøv det.
    • Søk etter nøkkelord eller dato.
  5. Klikk på Mer Mer på elementet du vil slette.
  6.  Klikk på Slett.

Slett relaterte elementer

Merk: Ikke all lignende aktivitet grupperes sammen.
  1. Gå til Google-kontoen din på datamaskinen.
  2. Klikk på Data og personlig tilpasning i navigasjonspanelet øverst til venstre.
  3. Klikk på Min aktivitet under «Aktivitet og tidslinje».
  4. Finn aktivitetsgruppen du vil slette. Du kan finne den på forskjellige måter, for eksempel sånn:
    • Bla gjennom etter dag. (Hvis du ikke ser grupper med elementer, kan du velge Mer Mer øverst til høyre på siden og så Gruppevisning.)
    • Øverst på siden kan du søke etter en term eller bruke filtre.
    • Du kan også finne aktiviteter oppført etter dato eller produkt.
  5. Velg Mer Mer øverst i en gruppe.
  6. Klikk på Slett.

Slett aktivitet etter dato eller produkt

1. Gå til Google-kontoen din på datamaskinen.
  2. Klikk på Data og personlig tilpasning i navigasjonspanelet øverst til venstre.
  3. Klikk på Min aktivitet under «Aktivitet og tidslinje».
  4. Velg Filtrer etter dato og produkt nesten øverst på siden.
  5. Her kan du
    • legge inn datoperioder
    • velge hvilke Google-produkter som skal inkluderes (Merk: Ikke alle Google-produkter lagrer aktivitet i Min aktivitet.)
  6. Velg Søk Søk øverst på siden.
  7. For å slette aktivitet, velg Mer Mer ved siden av søkefeltet.
    • Slik sletter du spesifikke elementer: Klikk på Velg. Velg elementene du vil slette. Velg Slett Slett øverst til høyre.
    • Slik sletter du alle elementene: Velg Slett resultater.

Slett aktiviteten din automatisk

Du kan automatisk slette en del aktivitet i Google-kontoen din.

1. Gå til Google-kontoen din på datamaskinen.
  2. Klikk på Data og personlig tilpasning i navigasjonspanelet øverst til venstre.
  3. Under «Aktivitetslagring» klikker du på Nett- og appaktivitet eller YouTube-logg og så Administrer aktivitet.
  4. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Behold aktivitet i.
  5. Klikk på knappen for hvor lenge du vil beholde aktiviteten din og så Neste Bekreft for å lagre valget ditt.

Merk: En del aktivitet kan utløpe raskere enn tidsrammen du velger.

Slett aktivitet andre steder

Aktiviteten din kan være lagret andre steder enn i Min aktivitet. Hvis du for eksempel har slått på Posisjonslogg, blir denne aktiviteten lagret i Maps-tidslinjen din i stedet. Du kan slette mesteparten av aktiviteten din fra slike steder.

Slett annen aktivitet som er lagret i kontoen din

1. Gå til Google-kontoen din på datamaskinen.
  2. Klikk på Data og personlig tilpasning i navigasjonspanelet øverst til venstre.
  3. Klikk på Min aktivitet under «Aktivitet og tidslinje».
  4. Velg Mer Mer øverst til høyre på siden.
  5. Klikk på Annen Google-aktivitet.
  6. Her kan du
  • slette spesifikk aktivitet: Velg Slett under aktiviteten.
  • gå til det rette stedet for å slette aktivitet: Velg Besøk under aktiviteten.

Slett nettleseraktivitet

Det kan hende aktiviteten din er lagret i nettleseren du bruker – selv om du har slettet den fra Min aktivitet.

Stopp lagring av aktivitet

Du kan kontrollere det meste av informasjonen som vises i Min aktivitet.

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Klikk på Data og personlig tilpasning i navigasjonspanelet til venstre.
  3. Klikk på Administrer aktivitetslagringen din under «Aktivitetslagring».
  4. Slå av aktiviteten du ikke vil lagre.

Merk: Noen aktiviteter inkluderes ikke i Min aktivitet.

Stopp lagring av aktivitet midlertidig

Du kan søke og surfe privat på nettet.

Merk: Hvis du logger på Google-kontoen din i et vindu for privat surfing, kan søkeaktiviteten din bli lagret i den kontoen.

Løs problemer

Slettet aktivitet vises i Min aktivitet

• Sjekk at enheten er koblet til internett. Hvis du har slettet elementer fra Min aktivitet på én enhet, kan de fortsatt vises på andre enheter som er uten nett. Når disse enhetene kobles til internett, fjernes elementene.
  • Tøm bufferen og slett informasjonskapslene.

Slik slettes aktiviteten din

Når du bruker Google-nettsteder, -apper og -tjenester, lagres noe av aktiviteten i Google-kontoen din. Mesteparten av disse dataene beholdes til du sletter dem, for eksempel når du sletter manuelt eller angir tidsperioder for automatisk sletting av dataene dine i Min aktivitet. Enkelte data kan utløpe tidligere.

Når du sletter data, følger vi retningslinjer for trygg og fullstendig sletting fra kontoen din. Først blir slettet aktivitet umiddelbart skjult og brukes ikke lenger til å tilpasse Google-opplevelsen din. Deretter starter vi en prosess som er utarbeidet for å fullstendig slette dataene fra lagringssystemene våre på en trygg måte.

Selv når aktiviteten er slettet, kan enkelte data om bruken din av Google-tjenester beholdes så lenge Google-kontoen din eksisterer. Når du for eksempel sletter et søk fra Min aktivitet, lagrer kontoen din at du søkte etter noe, men ikke hva du søkte etter.

Noen ganger beholder vi en viss type informasjon over lengre tid for å oppfylle spesifikke forretningsbehov eller juridiske krav. Når du sletter Google-kontoen din, blir mye av denne informasjonen også fjernet.

Finn ut mer om dataene vi beholder, og hvorfor.