Uw activiteit verwijderen

Wanneer u sites, apps en services van Google gebruikt, worden sommige van uw activiteiten opgeslagen in uw Google-account. U kunt deze activiteit bekijken en verwijderen in 'Mijn activiteit'. Daarnaast kunt u het opslaan van de meeste activiteit op elk gewenst moment stoppen.

Alle activiteit verwijderen

1. Ga op je Android-telefoon of -tablet naar myactivity.google.com.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Activiteit verwijderen op basis van.
  3. Tik onder Activiteit verwijderen op Altijd.
  4. Tik op Volgende en dan Verwijderen.

Afzonderlijke activiteiten verwijderen

Dit kan bijvoorbeeld een zoekopdracht zijn die je hebt gedaan op Google of een website die je hebt bezocht in Chrome:

1. Ga op je Android-telefoon of -tablet naar myactivity.google.com.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Itemweergave.
  3. Scroll omlaag naar je activiteit.
  4. Zoek het item dat je wilt verwijderen. Je kunt een item op een aantal manieren vinden:
    • Browsen op basis van dag.
    • Een zoekopdracht doen of filters gebruiken.
  5. Tik bij het item dat je wilt verwijderen op Meer Meer en dan Verwijderen.

Gerelateerde items verwijderen

Opmerking: Misschien zijn niet alle vergelijkbare activiteiten bij elkaar gegroepeerd.

1. Ga op je Android-telefoon of -tablet naar myactivity.google.com.
  2. Scroll omlaag naar je activiteit.
  3. Zoek de activiteitgroep die je wilt verwijderen. Je kunt deze op verschillende manieren vinden:
    • Browsen op basis van dag. (Als je geen groepen met items ziet: Tik linksboven op Menu Menu en dan Bundelweergave.)
    • Zoeken naar een term of filters gebruiken.
    • Activiteit zoeken op basis van datum of product.
  4. Tik bovenaan een groep op Meer Meer en dan Verwijderen.

Activiteit verwijderen op basis van datum of product

1. Ga op je Android-telefoon of -tablet naar myactivity.google.com.
  2. Scroll omlaag naar je activiteit.
  3. Tik op Filteren op datum en product.
  4. Je kunt nu het volgende doen:
    • Een periode toevoegen. Tik op Toepassen.
    • Kiezen welke Google-producten je wilt opnemen. Tik op Toepassen.
      (Opmerking: Voor sommige Google-producten wordt geen activiteit opgeslagen in Mijn activiteit.)
  5. Als je activiteit wilt verwijderen, tik je naast de zoekbalk op Meer Meer.
    • Als je bepaalde items wilt verwijderen: Tik op Itemweergave. Tik naast de items die je wilt verwijderen op Meer Meer en dan Verwijderen Verwijderen.
    • Als je alle items wilt verwijderen: Tik op Resultaten verwijderen.

Je activiteit automatisch verwijderen

Je kunt een deel van de activiteit in je Google-account automatisch verwijderen.

1. Open op uw Android-telefoon of -tablet de app Instellingen en dan Google en dan Je Google-account beheren.
  2. Tik bovenaan op Gegevens en personalisatie.
  3. Tik onder Activiteitsopties op Je activiteitsopties beheren.
  4. Tik onder Web- en app-activiteit, YouTube-geschiedenis of Locatiegeschiedenis op Automatisch verwijderen.
  5. Tik op de optie voor hoelang je de activiteit wilt bewaren en dan Volgende en dan Bevestigen om je keuze op te slaan.

Opmerking: Sommige activiteiten verlopen eerder dan de periode die je kiest.

Activiteit op andere plaatsen verwijderen

Je activiteit is misschien opgeslagen op andere plaatsen dan in Mijn activiteit. Als je bijvoorbeeld Locatiegeschiedenis hebt aangezet, wordt die activiteit opgeslagen in je Maps-tijdlijn. Je kunt de meeste activiteit verwijderen die op die plaatsen is opgeslagen.

Andere activiteit verwijderen die is opgeslagen in je account

1. Ga op je Android-telefoon of -tablet naar myactivity.google.com.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Andere Google-activiteit.
  3. Je kunt nu het volgende doen:
    • Bepaalde activiteit verwijderen: Tik onder de activiteit op Verwijderen.
    • Naar de juiste plaats gaan om activiteit te verwijderen: Tik onder de activiteit op Ga naar.
Browseractiviteit verwijderen

Je activiteit wordt misschien opgeslagen in je browser, zelfs als je de activiteit verwijdert uit Mijn activiteit.

Het opslaan van activiteit stoppen

U kunt de meeste informatie beheren die wordt weergegeven in 'Mijn activiteit'.

1. Open op uw Android-telefoon of -tablet de app Instellingen en dan Google en dan Je Google-account beheren.
  2. Tik bovenaan op Gegevens en personalisatie.
  3. Tik onder 'Activiteitsopties' op Uw activiteitsopties beheren.
  4. Schakel de activiteit uit die u niet wilt opslaan.

Opmerking: Sommige activiteit is niet opgenomen in 'Mijn activiteit'.

Het opslaan van activiteit tijdelijk stoppen

U kunt privé op internet zoeken en browsen.

Opmerking: Als u inlogt op uw Google-account via een venster voor privé browsen, kan uw zoekactiviteit in dat account worden opgeslagen.

Problemen oplossen

Verwijderde activiteit wordt weergegeven in Mijn activiteit

• Zorg ervoor dat het apparaat is verbonden met internet. Als je items uit 'Mijn activiteit' verwijdert op het ene apparaat, kun je ze misschien nog zien op andere apparaten die offline zijn. Als het apparaat verbinding maakt met internet, worden de items verwijderd.
  • Cachegeheugen en cookies wissen.

Hoe uw activiteit wordt verwijderd

Als je activiteit handmatig verwijdert of activiteit automatisch wordt verwijderd op basis van je instelling voor automatisch verwijderen, beginnen we onmiddellijk met de verwijdering ervan uit het product en onze systemen.

Ten eerste streven we ernaar de activiteit onmiddellijk te verwijderen zodat deze niet langer zichtbaar is en de gegevens niet meer kunnen worden gebruikt om de Google-functionaliteit te personaliseren.

Vervolgens starten we een proces dat is ontworpen om de gegevens beveiligd en volledig uit onze opslagsystemen te verwijderen.

Google kan je helpen gegevens automatisch of handmatig te verwijderen. Daarnaast verwijdert Google bepaalde activiteit misschien al eerder als deze niet meer nuttig is voor je gebruikerservaring.

Voor beperkte doeleinden, zoals zakelijke of wettelijke vereisten, kan Google bepaalde typen gegevens bewaren gedurende een langere periode.