Uw activiteit verwijderen

Wanneer u sites, apps en services van Google gebruikt, worden sommige van uw activiteiten opgeslagen in uw Google-account. U kunt deze activiteit bekijken en verwijderen in 'Mijn activiteit'. Daarnaast kunt u het opslaan van de meeste activiteit op elk gewenst moment stoppen.

Alle activiteit verwijderen

1. Ga op je computer naar myactivity.google.com.
  2. Klik linksboven op Menu Menu en dan Activiteit verwijderen op basis van.
  3. Klik onder Activiteit verwijderen op Altijd.
  4. Klik op Volgende en dan Verwijderen.

Afzonderlijke activiteiten verwijderen

Dit kan bijvoorbeeld een zoekopdracht zijn die je hebt gedaan op Google of een website die je hebt bezocht in Chrome:
  1. Ga op je computer naar myactivity.google.com.
  2. Klik linksboven op Menu Menu en dan Itemweergave.
  3. Scroll omlaag naar je activiteit.
  4. Zoek het item dat je wilt verwijderen. Je kunt een item op een aantal manieren vinden, waaronder de volgende:
    • Browsen op basis van dag.
    • Een zoekopdracht doen of filters gebruiken.
  5. Klik bij het item dat je wilt verwijderen op Meer Meer en dan Verwijderen.

Gerelateerde items verwijderen

Opmerking: Misschien zijn niet alle vergelijkbare activiteiten bij elkaar gegroepeerd.
  1. Ga op je computer naar myactivity.google.com.
  2. Scroll omlaag naar je activiteit.
  3. Zoek de activiteitgroep die je wilt verwijderen. Je kunt deze op verschillende manieren vinden, waaronder:
    • Browsen op basis van dag. (Als je geen groepen met items ziet: Klik linksboven op Menu Menu en dan Bundelweergave.)
    • Zoeken naar een term of filters gebruiken.
    • Activiteit zoeken op basis van datum of product.
  4. Klik bovenaan een groep op Meer Meer en dan Verwijderen.

Activiteit verwijderen op basis van datum of product

1. Ga op je computer naar myactivity.google.com.
  2. Scroll omlaag naar je activiteit.
  3. Selecteer Filteren op datum en product.
  4. Je kunt nu het volgende doen:
    • Een periode toevoegen. Tik op Toepassen.
    • Kiezen welke Google-producten je wilt opnemen. Tik op Toepassen. (Opmerking: Voor sommige Google-producten wordt geen activiteit opgeslagen in Mijn activiteit.)
  5. Als je een activiteit wilt verwijderen, selecteer je Meer Meer naast de zoekbalk.
    • Als je bepaalde items wilt verwijderen: Tik op Itemweergave. Selecteer naast de items die je wilt verwijderen de optie Meer Meer en dan Verwijderen Verwijderen.
    • Als je alle items wilt verwijderen: Selecteer Resultaten verwijderen.

Je activiteit automatisch verwijderen

Je kunt een deel van de activiteit in je Google-account automatisch verwijderen.

1. Ga op je computer naar je Google-account.
  2. Klik in het navigatievenster linksboven op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik onder Activiteitsopties op Je activiteitsopties beheren.
  4. Klik onder Web- en app-activiteit, YouTube-geschiedenis of Locatiegeschiedenis op Automatisch verwijderen.
  5. Klik op de knop voor hoelang je de activiteit wilt bewaren en dan Volgende en dan Bevestigen om je keuze op te slaan.

Opmerking: Sommige activiteiten verlopen eerder dan de periode die je kiest.

Activiteit op andere plaatsen verwijderen

Je activiteit is misschien opgeslagen op andere plaatsen dan in Mijn activiteit. Als je bijvoorbeeld Locatiegeschiedenis hebt aangezet, wordt die activiteit opgeslagen in je Maps-tijdlijn. Je kunt de meeste activiteit verwijderen die op die plaatsen is opgeslagen.

Andere activiteit verwijderen die is opgeslagen in je account

1. Ga op je computer naar myactivity.google.com.
  2. Klik linksboven op Menu Menu en dan Andere Google-activiteit.
  3. Je kunt nu het volgende doen:
  • Bepaalde activiteit verwijderen: Selecteer Verwijderen onder de activiteit.
  • Naar de juiste plaats gaan om activiteit te verwijderen: Selecteer Ga naar onder de activiteit.

Browseractiviteit verwijderen

Je activiteit wordt misschien opgeslagen in je browser, zelfs als je de activiteit uit Mijn activiteit.

Het opslaan van activiteit stoppen

U kunt de meeste informatie beheren die wordt weergegeven in 'Mijn activiteit'.

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik onder 'Activiteitsopties' op Uw activiteitsopties beheren.
  4. Schakel de activiteit uit die u niet wilt opslaan.

Opmerking: Sommige activiteit is niet opgenomen in 'Mijn activiteit'.

Het opslaan van activiteit tijdelijk stoppen

U kunt privé op internet zoeken en browsen.

Opmerking: Als u inlogt op uw Google-account via een venster voor privé browsen, kan uw zoekactiviteit in dat account worden opgeslagen.

Problemen oplossen

Verwijderde activiteit wordt weergegeven in 'Mijn activiteit'

• Zorg dat het apparaat is verbonden met internet. Als je items uit 'Mijn activiteit' verwijdert op het ene apparaat, kunnen ze nog steeds worden weergegeven op andere apparaten die offline zijn. Als het apparaat verbinding maakt met internet, worden de items verwijderd.
  • Wis cachegeheugen en cookies.

Hoe uw activiteit wordt verwijderd

Als u sites, apps en services van Google gebruikt, worden sommige van uw activiteiten opgeslagen in uw Google-account. De meeste van deze gegevens worden bewaard totdat u ze verwijdert, bijvoorbeeld door de gegevens handmatig te verwijderen of een periode in te stellen om uw gegevens automatisch te verwijderen uit 'Mijn activiteit'. Sommige gegevens kunnen eerder vervallen.

Wanneer u gegevens wilt verwijderen, volgen we een beleid om deze veilig en volledig uit uw account te verwijderen. Ten eerste wordt verwijderde activiteit onmiddellijk uit het zicht verwijderd en niet langer gebruikt om uw gebruik van Google te personaliseren. Vervolgens starten we een proces dat is ontworpen om de gegevens veilig en volledig uit onze opslagsystemen te verwijderen.

Bepaalde gegevens over uw gebruik van Google-services kunnen worden bewaard gedurende de levensduur van uw Google-account, zelfs nadat de activiteit is verwijderd. Nadat u bijvoorbeeld een zoekopdracht heeft verwijderd uit 'Mijn activiteit', wordt er in uw account wel opgeslagen dat u ergens naar heeft gezocht, maar niet waarnaar u heeft gezocht.

Soms bewaren we bepaalde gegevens voor een langere periode om te voldoen aan specifieke zakelijke behoeften of wettelijke vereisten. Als u uw Google-account verwijdert, worden veel van deze gegevens ook verwijderd.

Meer informatie over de gegevens die we bewaren en waarom.