Uw activiteit verwijderen

Wanneer u sites, apps en services van Google gebruikt, worden sommige van uw activiteiten opgeslagen in uw Google-account. U kunt deze activiteit bekijken en verwijderen in 'Mijn activiteit'. Daarnaast kunt u het opslaan van de meeste activiteit op elk gewenst moment stoppen.

Uw activiteit handmatig verwijderen

Alle activiteit verwijderen

1. Open de Gmail-app Gmail op uw iPhone of iPad. Tik op Menu Menu en dan Instellingen en dan uw account en dan Je Google-account beheren. Als u Gmail niet gebruikt, gaat u naar myaccount.google.com.
  2. Tik bovenaan op Gegevens en personalisatie.
  3. Tik onder 'Activiteit en tijdlijn' op Mijn activiteit
  4. Tik rechsboven op de pagina op 'Meer' Meer en dan Activiteit verwijderen op basis van.
  5. Tik onder 'Verwijderen op basis van datum' op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en dan Altijd.
  6. Tik op Verwijderen.

Afzonderlijke activiteiten verwijderen

Dit kan bijvoorbeeld een zoekopdracht zijn die u heeft uitgevoerd op Google of een website die u heeft bezocht in Chrome:

1. Open de Gmail-app Gmail op uw iPhone of iPad. Tik op Menu Menu en dan Instellingen en dan uw account en dan Je Google-account beheren. Als u Gmail niet gebruikt, gaat u naar myaccount.google.com.
  2. Tik bovenaan op Gegevens en personalisatie.
  3. Tik onder 'Activiteit en tijdlijn' op Mijn activiteit
  4. Zoek het item dat u wilt verwijderen. U kunt een item op een aantal manieren vinden, waaronder de volgende:
    • Browsen op basis van dag. Tik rechtsboven op de pagina op 'Meer' Meer en dan Itemweergave.
    • Een zoekopdracht uitvoeren of filters gebruiken.
  5. Tik bij het item dat u wilt verwijderen op 'Meer' Meer en dan Verwijderen.

Gerelateerde items verwijderen

Opmerking: Mogelijk zijn niet alle vergelijkbare activiteiten bij elkaar gegroepeerd.

1. Open de Gmail-app Gmail op uw iPhone of iPad. Tik op Menu Menu en dan Instellingen en dan uw account en dan Je Google-account beheren. Als u Gmail niet gebruikt, gaat u naar myaccount.google.com.
  2. Tik bovenaan op Gegevens en personalisatie.
  3. Tik onder 'Activiteit en tijdlijn' op Mijn activiteit
  4. Zoek de activiteitgroep die u wilt verwijderen. U kunt deze op verschillende manieren vinden, waaronder:
    • Browsen op basis van dag. (Als er geen groepen met items worden weergegeven: Tik rechtsboven op de pagina op 'Meer' Meer en dan Bundelweergave.)
    • Bovenaan de pagina naar een term zoeken of filters gebruiken.
    • Activiteit zoeken op basis van datum of product.
  5. Tik bovenaan een groep op 'Meer' Meer en dan Verwijderen.

Activiteit verwijderen op basis van datum of product

1. Open de Gmail-app Gmail op uw iPhone of iPad. Tik op Menu Menu en dan Instellingen en dan uw account en dan Je Google-account beheren. Als u Gmail niet gebruikt, gaat u naar myaccount.google.com.
  2. Tik bovenaan op Gegevens en personalisatie.
  3. Tik onder 'Activiteit en tijdlijn' op Mijn activiteit
  4. Tik bovenaan de pagina op Filteren op datum en product.
  5. U kunt nu het volgende doen:
    • Een periode toevoegen.
    • Kiezen welke Google-producten u wilt opnemen. (Opmerking: Voor sommige Google-producten wordt geen activiteit opgeslagen in 'Mijn activiteit'.)
  6. Tik bovenaan de pagina op 'Zoeken' Zoeken.
  7. Als u activiteit wilt verwijderen, tikt u naast de zoekbalk op 'Meer' Meer.
    • Bepaalde items verwijderen: Tik op Selecteren. Tik op de items die u wilt verwijderen. Tik rechtsboven op 'Verwijderen' Verwijderen.
    • Alle items verwijderen: Tik op Resultaten verwijderen.

Uw activiteit automatisch verwijderen

U kunt een deel van de activiteit in uw Google-account automatisch verwijderen.

1. ​Open de Gmail-app Gmail op uw iPhone of iPad. Tik op Menu Menu en dan Instellingen en dan uw account en dan Je Google-account beheren. Als u Gmail niet gebruikt, gaat u naar myaccount.google.com.
  2. Tik bovenaan op Gegevens en personalisatie.
  3. Tik onder 'Activiteitsopties' op Web- en app-activiteitof YouTube-geschiedenis en dan Activiteit beheren.
  4. Tik rechtsboven op 'Meer' Meer en dan Activiteit bewaren voor.
  5. Tik op de optie hoelang u uw activiteit wilt bewaren en dan Volgende Bevestigen om uw keuze op te slaan.

Opmerking: Sommige activiteiten verlopen eerder dan de periode die u kiest.

Activiteit op andere plaatsen verwijderen

Uw activiteit is mogelijk opgeslagen op andere plaatsen dan in 'Mijn activiteit'. Als u bijvoorbeeld Locatiegeschiedenis heeft ingeschakeld, wordt die activiteit opgeslagen in uw Maps-tijdlijn. U kunt de meeste activiteit verwijderen die op die plaatsen is opgeslagen.

Andere activiteit verwijderen die is opgeslagen in uw account

1. Open de Gmail-app Gmail op uw iPhone of iPad. Tik op Menu Menu en dan Instellingen en dan uw account en dan Je Google-account beheren. Als u Gmail niet gebruikt, gaat u naar myaccount.google.com.
  2. Tik bovenaan op Gegevens en personalisatie.
  3. Tik onder 'Activiteit en tijdlijn' op Mijn activiteit
  4. Tik rechtsboven op de pagina op 'Meer' Meer en dan Andere Google-activiteit.
  5. U kunt nu het volgende doen:
    • Bepaalde activiteit verwijderen: Tik onder de activiteit op Verwijderen.
    • Naar de juiste plaats gaan om activiteit te verwijderen: Tik onder de activiteit op Ga naar of Bekijken.

Browseractiviteit verwijderen

Uw activiteit wordt mogelijk opgeslagen in uw browser, ook als u deze uit 'Mijn activiteit' verwijdert.

Zoekopdrachten uit de Google-app verwijderen van uw apparaat

Als u de Google-app op uw iPhone of iPad gebruikt:

• Uw activiteit kan op het apparaat worden opgeslagen, zelfs als u de activiteit uit Mijn activiteit verwijdert.
  • Activiteit die u in de Google-app verwijdert, wordt mogelijk niet verwijderd uit Mijn activiteit.

Recente zoekopdrachten verwijderen

Ga als volgt te werk om recente zoekopdrachten te verwijderen die worden weergegeven onder de zoekbalk:

1. Open de Google-app Google-app op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op de zoekbalk en dan Alles weergeven.
  3. Ga naar de zoekopdracht die u wilt verwijderen en veeg deze naar links.
  4. Tik op Verwijderen.

Alle eerdere zoekopdrachten verwijderen

1. Open de Google-app Google-app op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op de zoekbalk en dan Alles weergeven.
  3. Tik op Alles wissen en dan Apparaatgeschiedenis wissen.

Het opslaan van zoekopdrachten stoppen

1. Open de Google-app Google Zoeken op uw iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsonder op 'Meer' Meer en dan Incognitomodus inschakelen. Hiermee worden recente zoekopdrachten ook niet meer weergegeven onder de zoekbalk.

Bekijk meer informatie over privé zoeken en browsen.

Het opslaan van activiteit stoppen

U kunt de meeste informatie beheren die wordt weergegeven in 'Mijn activiteit'.

1. Open de Gmail-app Gmail op uw iPhone of iPad. Tik op Menu Menu en dan Instellingen en dan uw account en dan Je Google-account beheren. Als u Gmail niet gebruikt, gaat u naar myaccount.google.com.
  2. Tik bovenaan op Gegevens en personalisatie.
  3. Tik onder 'Activiteitsopties' op Uw activiteitsopties beheren.
  4. Schakel de activiteit uit die u niet wilt opslaan.

Opmerking: Sommige activiteit is niet opgenomen in 'Mijn activiteit'.

Het opslaan van activiteit tijdelijk stoppen

U kunt privé op internet zoeken en browsen.

Opmerking: Als u inlogt op uw Google-account via een venster voor privé browsen, kan uw zoekactiviteit in dat account worden opgeslagen.

Problemen oplossen

Verwijderde activiteit wordt weergegeven in 'Mijn activiteit'

• Zorg ervoor dat het apparaat is verbonden met internet. Als u items uit 'Mijn activiteit' verwijdert op het ene apparaat, kunnen ze nog steeds worden weergegeven op andere apparaten die offline zijn. Als het apparaat verbinding maakt met internet, worden de items verwijderd.
  • Cachegeheugen en cookies wissen.

Hoe uw activiteit wordt verwijderd

Als u sites, apps en services van Google gebruikt, worden sommige van uw activiteiten opgeslagen in uw Google-account. De meeste van deze gegevens worden bewaard totdat u ze verwijdert, bijvoorbeeld door de gegevens handmatig te verwijderen of een periode in te stellen om uw gegevens automatisch te verwijderen uit 'Mijn activiteit'. Sommige gegevens kunnen eerder vervallen.

Wanneer u gegevens wilt verwijderen, volgen we een beleid om deze veilig en volledig uit uw account te verwijderen. Ten eerste wordt verwijderde activiteit onmiddellijk uit het zicht verwijderd en niet langer gebruikt om uw gebruik van Google te personaliseren. Vervolgens starten we een proces dat is ontworpen om de gegevens veilig en volledig uit onze opslagsystemen te verwijderen.

Bepaalde gegevens over uw gebruik van Google-services kunnen worden bewaard gedurende de levensduur van uw Google-account, zelfs nadat de activiteit is verwijderd. Nadat u bijvoorbeeld een zoekopdracht heeft verwijderd uit 'Mijn activiteit', wordt er in uw account wel opgeslagen dat u ergens naar heeft gezocht, maar niet waarnaar u heeft gezocht.

Soms bewaren we bepaalde gegevens voor een langere periode om te voldoen aan specifieke zakelijke behoeften of wettelijke vereisten. Als u uw Google-account verwijdert, worden veel van deze gegevens ook verwijderd.

Meer informatie over de gegevens die we bewaren en waarom.