Uw activiteit verwijderen

Wanneer u sites, apps en services van Google gebruikt, worden sommige van uw activiteiten opgeslagen in uw Google-account. U kunt deze activiteit bekijken en verwijderen in 'Mijn activiteit'. Daarnaast kunt u het opslaan van de meeste activiteit op elk gewenst moment stoppen.

Uw activiteit handmatig verwijderen

Alle activiteit verwijderen

1. Open de app Instellingen op uw Android-telefoon of -tablet en dan Google Google-account .
  2. Tik bovenaan op Gegevens en personalisatie.
  3. Tik onder 'Activiteit en tijdlijn' op Mijn activiteit.
  4. Tik rechts van de zoekbalk op 'Meer' Meer en dan Activiteit verwijderen op basis van.
  5. Tik onder 'Verwijderen op basis van datum' op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en dan Altijd.
  6. Tik op Verwijderen.

Afzonderlijke activiteiten verwijderen

Dit kan bijvoorbeeld een zoekopdracht zijn die u heeft uitgevoerd op Google of een website die u heeft bezocht in Chrome:

1. Open de app Instellingen op uw Android-telefoon of -tablet en dan Google Google-account .
  2. Tik bovenaan op Gegevens en personalisatie.
  3. Tik onder 'Activiteit en tijdlijn' op Mijn activiteit.
  4. Zoek het item dat u wilt verwijderen. U kunt een item op een aantal manieren vinden, waaronder de volgende:
    • Browsen op basis van dag. Tik rechts van de zoekbalk op 'Meer' Meer en dan Itemweergave.
    • Een zoekopdracht uitvoeren of filters gebruiken.
  5. Tik bij het item dat u wilt verwijderen op 'Meer' Meeren dan Verwijderen.

Gerelateerde items verwijderen

Opmerking: Mogelijk zijn niet alle vergelijkbare activiteiten bij elkaar gegroepeerd.

1. Open de app Instellingen op uw Android-telefoon of -tablet en dan Google Google-account .
  2. Tik bovenaan op Gegevens en personalisatie.
  3. Tik onder 'Activiteit en tijdlijn' op Mijn activiteit.
  4. Zoek de activiteitgroep die u wilt verwijderen. U kunt deze op verschillende manieren vinden, waaronder:
    • Browsen op basis van dag. (Als er geen groepen met items worden weergegeven, tikt u rechtsboven op 'Meer' Meeren dan Bundelweergave.)
    • Bovenaan de pagina naar een term zoeken of filters gebruiken.
    • Activiteit zoeken op basis van datum of product.
  5. Tik bovenaan een groep op 'Meer' Meeren dan Verwijderen.

Activiteit verwijderen op basis van datum of product

1. Open de app Instellingen op uw Android-telefoon of -tablet en dan Google Google-account .
  2. Tik bovenaan op Gegevens en personalisatie.
  3. Tik onder 'Activiteit en tijdlijn' op Mijn activiteit.
  4. Tik bovenaan de pagina op Filteren op datum en product.
  5. U kunt nu het volgende doen:
    • Een periode toevoegen. Tik op Toepassen.
    • Kiezen welke Google-producten u wilt opnemen. Tik op Toepassen.
      (Opmerking: Voor sommige Google-producten wordt geen activiteit opgeslagen in 'Mijn activiteit'.)
  6. Als u activiteit wilt verwijderen, tikt u naast de zoekbalk op 'Meer' Meer.
    • Bepaalde items verwijderen: Tik op Selecteren. Tik op de items die u wilt verwijderen. Tik rechtsboven op 'Verwijderen' Verwijderen.
    • Alle items verwijderen: Tik op Resultaten verwijderen.

Uw activiteit automatisch verwijderen

U kunt een deel van de activiteit in uw Google-account automatisch verwijderen.

1. Open de app Instellingen op uw Android-telefoon of -tablet en dan Google Google-account .
  2. Tik bovenaan op Gegevens en personalisatie.
  3. Tik onder 'Activiteitsopties' op Web- en app-activiteitof YouTube-geschiedenis en dan Activiteit beheren.
  4. Tik rechtsboven op 'Meer' Meer en dan Activiteit bewaren voor.
  5. Tik op de optie hoelang u uw activiteit wilt bewaren en dan Volgende Bevestigen om uw keuze op te slaan.

Opmerking: Sommige activiteiten verlopen eerder dan de periode die u kiest.

Activiteit op andere plaatsen verwijderen

Uw activiteit is mogelijk opgeslagen op andere plaatsen dan in 'Mijn activiteit'. Als u bijvoorbeeld Locatiegeschiedenis heeft ingeschakeld, wordt die activiteit opgeslagen in uw Maps-tijdlijn. U kunt de meeste activiteit verwijderen die op die plaatsen is opgeslagen.

Andere activiteit verwijderen die is opgeslagen in uw account

1. Open de app Instellingen op uw Android-telefoon of -tablet en dan Google Google-account .
  2. Tik bovenaan op Gegevens en personalisatie.
  3. Tik onder 'Activiteit en tijdlijn' op Mijn activiteit.
  4. Tik rechts van de zoekbalk op 'Meer' Meer en dan Andere Google-activiteit.
  5. U kunt nu het volgende doen:
    • Bepaalde activiteit verwijderen: Tik onder de activiteit op Verwijderen.
    • Naar de juiste plaats gaan om activiteit te verwijderen: Tik onder de activiteit op Ga naar.
Browseractiviteit verwijderen

Uw activiteit wordt mogelijk opgeslagen in uw browser, ook als u deze uit 'Mijn activiteit' verwijdert.

Het opslaan van activiteit stoppen

U kunt de meeste informatie beheren die wordt weergegeven in 'Mijn activiteit'.

1. Open de app Instellingen op uw Android-telefoon of -tablet en dan Google Google-account .
  2. Tik bovenaan op Gegevens en personalisatie.
  3. Tik onder 'Activiteitsopties' op Uw activiteitsopties beheren.
  4. Schakel de activiteit uit die u niet wilt opslaan.

Opmerking: Sommige activiteit is niet opgenomen in 'Mijn activiteit'.

Het opslaan van activiteit tijdelijk stoppen

U kunt privé op internet zoeken en browsen.

Opmerking: Als u inlogt op uw Google-account via een venster voor privé browsen, kan uw zoekactiviteit in dat account worden opgeslagen.

Problemen oplossen

Verwijderde activiteit wordt weergegeven in 'Mijn activiteit'

• Zorg ervoor dat het apparaat is verbonden met internet. Als u items uit 'Mijn activiteit' verwijdert op het ene apparaat, kunnen ze nog steeds worden weergegeven op andere apparaten die offline zijn. Als het apparaat verbinding maakt met internet, worden de items verwijderd.
  • Cachegeheugen en cookies wissen.

Hoe uw activiteit wordt verwijderd

Als u sites, apps en services van Google gebruikt, worden sommige van uw activiteiten opgeslagen in uw Google-account. De meeste van deze gegevens worden bewaard totdat u ze verwijdert, bijvoorbeeld door de gegevens handmatig te verwijderen of een periode in te stellen om uw gegevens automatisch te verwijderen uit 'Mijn activiteit'. Sommige gegevens kunnen eerder vervallen.

Wanneer u gegevens wilt verwijderen, volgen we een beleid om deze veilig en volledig uit uw account te verwijderen. Ten eerste wordt verwijderde activiteit onmiddellijk uit het zicht verwijderd en niet langer gebruikt om uw gebruik van Google te personaliseren. Vervolgens starten we een proces dat is ontworpen om de gegevens veilig en volledig uit onze opslagsystemen te verwijderen.

Bepaalde gegevens over uw gebruik van Google-services kunnen worden bewaard gedurende de levensduur van uw Google-account, zelfs nadat de activiteit is verwijderd. Nadat u bijvoorbeeld een zoekopdracht heeft verwijderd uit 'Mijn activiteit', wordt er in uw account wel opgeslagen dat u ergens naar heeft gezocht, maar niet waarnaar u heeft gezocht.

Soms bewaren we bepaalde gegevens voor een langere periode om te voldoen aan specifieke zakelijke behoeften of wettelijke vereisten. Als u uw Google-account verwijdert, worden veel van deze gegevens ook verwijderd.

Meer informatie over de gegevens die we bewaren en waarom.