Uw activiteit verwijderen

Wanneer u sites, apps en services van Google gebruikt, worden sommige van uw activiteiten opgeslagen in uw Google-account. U kunt deze activiteit bekijken en verwijderen in 'Mijn activiteit'. Daarnaast kunt u het opslaan van de meeste activiteit op elk gewenst moment stoppen.

Uw activiteit handmatig verwijderen

Alle activiteit verwijderen

1. Open de app Instellingen Instellingen-app en dan Google en dan Google-account op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op Gegevens en personalisatie.
  3. Tik onder 'Activiteit en tijdlijn' op Mijn activiteit.
  4. Tik rechts van de zoekbalk op Meer Meer en dan Activiteit verwijderen op basis van.
  5. Tik onder 'Verwijderen op basis van datum' op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en dan Onbeperkt.
  6. Tik op Verwijderen.

Afzonderlijke activiteiten verwijderen

Dit kan bijvoorbeeld een zoekopdracht zijn die u heeft uitgevoerd op Google of een website die u heeft bezocht in Chrome:

1. Open de app Instellingen Instellingen-app en dan Google en dan Google-account op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op Gegevens en personalisatie.
  3. Tik onder 'Activiteit en tijdlijn' op Mijn activiteit.
  4. Zoek het item dat u wilt verwijderen. U kunt een item op een aantal manieren vinden, waaronder de volgende:
    • Browsen op basis van dag. Tik rechts van de zoekbalk op Meer Meer en dan Itemweergave.
    • Een zoekopdracht uitvoeren of filters gebruiken.
  5. Tik bij het item dat u wilt verwijderen op Meer Meer en dan Verwijderen.

Gerelateerde items verwijderen

Opmerking: Mogelijk zijn niet alle vergelijkbare activiteiten bij elkaar gegroepeerd.

1. Open de app Instellingen Instellingen-app en dan Google en dan Google-account op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op Gegevens en personalisatie.
  3. Tik onder 'Activiteit en tijdlijn' op Mijn activiteit.
  4. Zoek de activiteitgroep die u wilt verwijderen. U kunt deze op verschillende manieren vinden, waaronder:
    • Browsen op basis van dag. (Als er geen groepen met items worden weergegeven, tikt u rechtsboven op Meer Meer en dan Bundelweergave.)
    • Bovenaan de pagina naar een term zoeken of filters gebruiken.
    • Activiteit zoeken op basis van datum of product.
  5. Tik bovenaan een groep op Meer Meer en dan Verwijderen.

Activiteit verwijderen op basis van datum of product

1. Open de app Instellingen Instellingen-app en dan Google en dan Google-account op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op Gegevens en personalisatie.
  3. Tik onder 'Activiteit en tijdlijn' op Mijn activiteit.
  4. Tik bovenaan de pagina op Filteren op datum en product.
  5. Vervolgens kunt u:
    • Een periode toevoegen. Tik op Toepassen.
    • Kiezen welke Google-producten u wilt opnemen. Tik op Toepassen.
      (Opmerking: Voor sommige Google-producten wordt geen activiteit opgeslagen in 'Mijn activiteit'.)
  6. Tik bovenaan de pagina op Zoeken.
  7. Als u activiteit wilt verwijderen, tikt u naast de zoekbalk op Meer Meer.
    • Bepaalde items verwijderen: Tik op Selecteren. Tik op de items die u wilt verwijderen. Tik rechtsboven op Verwijderen Verwijderen.
    • Alle items verwijderen: Tik op Resultaten verwijderen.

Uw activiteit automatisch verwijderen

U kunt een deel van de activiteit in uw Google-account automatisch verwijderen.

1. Open de app Instellingen Instellingen-app en dan Google en dan Google-account op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op Gegevens en personalisatie.
  3. Tik onder 'Activiteitsopties' op Web- en app-activiteit en dan Activiteit beheren.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Activiteit behouden gedurende.
  5. Tik op de optie hoelang u uw activiteit wilt bewaren en dan Volgende en dan Bevestigen om uw keuze op te slaan.

Opmerking: Sommige activiteiten vervallen eerder dan de periode die u kiest.

Activiteit op andere plaatsen verwijderen

Uw activiteit is mogelijk opgeslagen op andere plaatsen dan in 'Mijn activiteit'. Als u bijvoorbeeld Locatiegeschiedenis heeft ingeschakeld, wordt die activiteit opgeslagen in uw Maps-tijdlijn. U kunt de meeste activiteit die is opgeslagen op die plaatsen verwijderen.

Andere activiteit verwijderen die is opgeslagen in uw account

1. Open de app Instellingen Instellingen-app en dan Google en dan Google-account op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op Gegevens en personalisatie.
  3. Tik onder 'Activiteit en tijdlijn' op Mijn activiteit.
  4. Tik rechts van de zoekbalk op Meer Meer en dan Andere Google-activiteit.
  5. Vervolgens kunt u:
    • Bepaalde activiteit verwijderen: Tik onder de activiteit op Verwijderen.
    • Naar de juiste plaats gaan om activiteit te verwijderen: Tik onder de activiteit op Ga naar.
Browseractiviteit verwijderen

Uw activiteit wordt mogelijk opgeslagen in uw browser, ook als u deze uit 'Mijn activiteit' verwijdert.

Het opslaan van activiteit stoppen

U kunt de meeste informatie beheren die wordt weergegeven in 'Mijn activiteit'.

1. Open de app Instellingen Instellingen-app en dan Google en dan Google-account op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op Gegevens en personalisatie.
  3. Tik onder 'Activiteitsopties' op Uw activiteitsopties beheren.
  4. Schakel de activiteit uit die u niet wilt opslaan.

Opmerking: Sommige activiteit is niet opgenomen in 'Mijn activiteit'.

Het opslaan van activiteit tijdelijk stoppen

U kunt privé op internet zoeken en browsen.

Opmerking: Als u inlogt op uw Google-account via een venster voor privé browsen, kan uw zoekactiviteit in dat account worden opgeslagen.

Problemen oplossen

Verwijderde activiteit wordt weergegeven in 'Mijn activiteit'

• Zorg ervoor dat het apparaat is verbonden met internet. Als u items uit 'Mijn activiteit' verwijdert op het ene apparaat, kunnen ze nog steeds worden weergegeven op andere apparaten die offline zijn. Wanneer het apparaat verbinding maakt met internet, worden de items verwijderd.
  • Wis cachegeheugen en cookies.

Gegevens met betrekking tot uw gebruik van producten en services

Wanneer u Google-producten en -services gebruikt, worden sommige van uw gegevens bewaard in uw Google-account. Voorbeelden hiervan zijn wanneer en hoe u bepaalde functies gebruikt.

Gegevens met betrekking tot uw gebruik van producten en services worden opgeslagen, zelfs als u de details van de activiteit of andere items verwijdert. Nadat u bijvoorbeeld een zoekopdracht heeft verwijderd uit 'Mijn activiteit', wordt er in uw account wel opgeslagen dat u ergens naar zocht, maar niet waarnaar u heeft gezocht.

In het privacybeleid van Google wordt uitgelegd hoe Google deze gegevens gebruikt. De gegevens helpen Google bij het volgende:

• Spam en misbruik voorkomen
  • Onze producten en services verbeteren en nieuw producten en services ontwikkelen
  • Inzicht krijgen in hoe verschillende producten en functies elkaar beïnvloeden
  • Zakelijke insights verzamelen, zoals hoeveel mensen bepaalde producten of functies gebruiken en hoelang

Deze gegevens worden bewaard zolang ze relevant zijn voor doeleinden zoals hierboven genoemd. Als u uw account verwijdert, worden deze gegevens ook verwijderd.

Meer informatie over de gegevens die Google verzamelt en waarom.