Zoekopdrachten en andere activiteit verwijderen

U kunt eerdere zoekopdrachten, de browsegeschiedenis en andere activiteit verwijderen uit uw Google-account. U bepaalt zelf wat wordt opgeslagen in Mijn activiteit en kunt op elk gewenst moment het opslaan van de meeste activiteit stoppen. Meer informatie over 'Mijn activiteit' en wat daar wordt opgeslagen.

Items in 'Mijn activiteit' verwijderen

Alle activiteit verwijderen

1. Ga op uw computer naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik in het venster Activiteit en tijdlijn op Mijn activiteit.
  4. Klik rechtsboven op het pictogram Meer Meer.
  5. Klik op Activiteit verwijderen op basis van.
  6. Klik onder 'Verwijderen op basis van datum' op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en selecteer Onbeperkt.
  7. Klik op Verwijderen.

Afzonderlijke activiteiten verwijderen

Dit kan bijvoorbeeld een zoekopdracht zijn die u heeft uitgevoerd op Google of een website die u heeft bezocht in Chrome:
  1. Ga op uw computer naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik in het venster 'Activiteit en tijdlijn' op Mijn activiteit.
  4. Zoek het item dat u wilt verwijderen. U kunt een item op een aantal manieren vinden, waaronder de volgende:
    • Browsen op onderwerp of product. Klik bovenaan de pagina op de regel onder Verwijderen op onderwerp of product. Kies vervolgens Uitproberen.
    • Zoeken op zoekwoord of datum.
  5. Klik op het pictogram Meer Meer op het item dat u wilt verwijderen.
  6.  Klik op Verwijderen.

Gerelateerde items verwijderen

Opmerking: Mogelijk zijn niet alle vergelijkbare activiteiten bij elkaar gegroepeerd.
  1. Ga op uw computer naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik in het venster 'Activiteit en tijdlijn' op Mijn activiteit.
  4. Zoek de activiteitgroep die u wilt verwijderen. U kunt deze op verschillende manieren vinden, waaronder:
    • Browsen op basis van dag. (Als er geen groepen met items worden weergegeven, kiest u Meer Meer en dan Bundelweergave rechtsboven op de pagina.)
    • Bovenaan de pagina naar een term zoeken of filters gebruiken.
    • Activiteit zoeken op basis van datum of product.
  5. Klik bovenaan een groep op Meer Meer.
  6. Klik op Verwijderen.

Activiteit verwijderen op basis van datum of product

1. Ga op uw computer naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik in het venster 'Activiteit en tijdlijn' op Mijn activiteit.
  4. Selecteer bovenaan de pagina Filteren op datum of zoeken op product.
  5. Vervolgens kunt u:
    • Een periode toevoegen.
    • Kiezen welke Google-producten u wilt opnemen. (Opmerking: Voor sommige Google-producten wordt geen activiteit opgeslagen in 'Mijn activiteit'.)
  6. Selecteer Zoeken Zoeken bovenaan de pagina.
  7. Als u een activiteit wilt verwijderen, selecteert u Meer Meer naast de zoekbalk.
    • Als u bepaalde items wilt verwijderen: Kies Selecteren. Kies de items die u wilt verwijderen. Selecteer Verwijderen Verwijderen in de rechterbovenhoek.
    • Als u alle items wilt verwijderen: Selecteer Resultaten verwijderen.

Activiteit op andere plaatsen verwijderen

Uw activiteit is mogelijk opgeslagen op andere plaatsen dan in 'Mijn activiteit'. Als u bijvoorbeeld Locatiegeschiedenis heeft ingeschakeld, wordt die activiteit opgeslagen in uw Maps-tijdlijn. U kunt de meeste activiteit die is opgeslagen op die plaatsen verwijderen.

Andere activiteit verwijderen die is opgeslagen in uw account

1. Ga op uw computer naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik in het venster 'Activiteit en tijdlijn' op Mijn activiteit.
  4. Klik rechtsboven op pagina op Meer Meer.
  5. Klik op Andere Google-activiteit.
  6. Vervolgens kunt u:
  • Bepaalde activiteit verwijderen: Selecteer Verwijderen onder de activiteit.
  • Naar de juiste plaats gaan om activiteit te verwijderen: Selecteer Naar [link] onder de activiteit.

Browseractiviteit verwijderen

Uw activiteit wordt mogelijk opgeslagen in uw browser, ook als u deze uit 'Mijn activiteit' verwijdert.

Het opslaan van activiteit stoppen

U kunt verschillende soorten activiteit beheren die worden opgeslagen in 'Mijn activiteit'.

Het opslaan van activiteit helemaal stoppen

U kunt als volgt voorkomen dat zoekopdrachten, browsegeschiedenis en de meeste andere activiteit in uw account worden opgeslagen:
  1. Ga op uw computer naar Activiteitsopties.
  2. Schakel de activiteit uit die u niet wilt opslaan.

Het opslaan van activiteit tijdelijk stoppen

U kunt privé op internet zoeken en browsen. Opmerking: Als u inlogt op uw Google-account via een venster voor privé browsen, kan uw zoekactiviteit in dat account worden opgeslagen.

Problemen oplossen

Verwijderde activiteit wordt weergegeven in 'Mijn activiteit'

• Zorg ervoor dat het apparaat is verbonden met internet. Als u items uit 'Mijn activiteit' verwijdert op het ene apparaat, kunnen ze nog steeds worden weergegeven op andere apparaten die offline zijn. Wanneer het apparaat verbinding maakt met internet, worden de items verwijderd.
  • Wis cachegeheugen en cookies.

Gegevens met betrekking tot uw gebruik van producten en services

Wanneer u Google-producten en -services gebruikt, worden sommige van uw gegevens bewaard in uw Google-account. Voorbeelden hiervan zijn wanneer en hoe u bepaalde functies gebruikt.

Gegevens met betrekking tot uw gebruik van producten en services worden opgeslagen, zelfs als u de details van de activiteit of andere items verwijdert. Nadat u bijvoorbeeld een zoekopdracht heeft verwijderd uit 'Mijn activiteit', wordt er in uw account wel opgeslagen dat u ergens naar zocht, maar niet waarnaar u heeft gezocht.

In het privacybeleid van Google wordt uitgelegd hoe Google deze gegevens gebruikt. De gegevens helpen Google bij het volgende:

• Spam en misbruik voorkomen
  • Onze producten en services verbeteren en nieuw producten en services ontwikkelen
  • Inzicht krijgen in hoe verschillende producten en functies elkaar beïnvloeden
  • Zakelijke insights verzamelen, zoals hoeveel mensen bepaalde producten of functies gebruiken en hoelang

Deze gegevens worden bewaard zolang ze relevant zijn voor doeleinden zoals hierboven genoemd. Als u uw account verwijdert, worden deze gegevens ook verwijderd.

Meer informatie over de gegevens die Google verzamelt en waarom.