Uw activiteit verwijderen

Wanneer u sites, apps en services van Google gebruikt, worden sommige van uw activiteiten opgeslagen in uw Google-account. U kunt deze activiteit bekijken en verwijderen in 'Mijn activiteit'. Daarnaast kunt u het opslaan van de meeste activiteit op elk gewenst moment stoppen.

Uw activiteit handmatig verwijderen

Alle activiteit verwijderen

1. Ga op uw computer naar uw Google-account.
  2. Klik in het navigatievenster linksboven op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik onder 'Activiteit en tijdlijn' op Mijn activiteit.
  4. Klik rechtsboven op de pagina op Meer Meer.
  5. Klik op Activiteit verwijderen op basis van.
  6. Klik onder 'Verwijderen op basis van datum' op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en selecteer Onbeperkt.
  7. Klik op Verwijderen.

Afzonderlijke activiteiten verwijderen

Dit kan bijvoorbeeld een zoekopdracht zijn die u heeft uitgevoerd op Google of een website die u heeft bezocht in Chrome:
  1. Ga op uw computer naar uw Google-account.
  2. Klik in het navigatievenster linksboven op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik onder 'Activiteit en tijdlijn' op Mijn activiteit.
  4. Zoek het item dat u wilt verwijderen. U kunt een item op een aantal manieren vinden, waaronder de volgende:
    • Browsen op onderwerp of product. Klik bovenaan onder 'Verwijderen op basis van onderwerp of product' op Proberen.
    • Zoeken op zoekwoord of datum.
  5. Klik voor het item dat u wilt verwijderen op Meer Meer.
  6.  Klik op Verwijderen.

Gerelateerde items verwijderen

Opmerking: Mogelijk zijn niet alle vergelijkbare activiteiten bij elkaar gegroepeerd.
  1. Ga op uw computer naar uw Google-account.
  2. Klik in het navigatievenster linksboven op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik onder 'Activiteit en tijdlijn' op Mijn activiteit.
  4. Zoek de activiteitgroep die u wilt verwijderen. U kunt deze op verschillende manieren vinden, waaronder:
    • Browsen op basis van dag. (Als er geen groepen met items worden weergegeven, kiest u Meer Meer en vervolgens Bundelweergave rechtsboven op de pagina.)
    • Bovenaan de pagina naar een term zoeken of filters gebruiken.
    • Activiteit zoeken op basis van datum of product.
  5. Klik bovenaan een groep op Meer Meer.
  6. Klik op Verwijderen.

Activiteit verwijderen op basis van datum of product

1. Ga op uw computer naar uw Google-account.
  2. Klik in het navigatievenster linksboven op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik onder 'Activiteit en tijdlijn' op Mijn activiteit.
  4. Selecteer bovenaan de pagina Filteren op datum en product.
  5. Vervolgens kunt u:
    • Een periode toevoegen.
    • Kiezen welke Google-producten u wilt opnemen. (Opmerking: Voor sommige Google-producten wordt geen activiteit opgeslagen in 'Mijn activiteit'.)
  6. Selecteer Zoeken Zoeken bovenaan de pagina.
  7. Als u een activiteit wilt verwijderen, selecteert u Meer Meer naast de zoekbalk.
    • Als u bepaalde items wilt verwijderen: Kies Selecteren. Kies de items die u wilt verwijderen. Selecteer Verwijderen Verwijderen rechtsboven.
    • Als u alle items wilt verwijderen: Selecteer Resultaten verwijderen.

Uw activiteit automatisch verwijderen

U kunt een deel van de activiteit in uw Google-account automatisch verwijderen.

1. Ga op uw computer naar uw Google-account.
  2. Klik in het navigatievenster linksboven op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik onder 'Activiteitsopties' op Web- en app-activiteit.
  4. Klik onder 'Web- en app-activiteit' op Activiteit beheren.
  5. Klik rechtsboven op Meer Meer en vervolgens Activiteit behouden gedurende.
  6. Klik op de knop voor hoelang u uw activiteit wilt bewaren en vervolgens Volgende en vervolgens Bevestigen om uw keuze op te slaan.

Opmerking: Sommige activiteiten verlopen eerder dan de periode die u kiest.

Activiteit op andere plaatsen verwijderen

Uw activiteit is mogelijk opgeslagen op andere plaatsen dan in 'Mijn activiteit'. Als u bijvoorbeeld Locatiegeschiedenis heeft ingeschakeld, wordt die activiteit opgeslagen in uw Maps-tijdlijn. U kunt de meeste activiteit verwijderen die op die plaatsen is opgeslagen.

Andere activiteit verwijderen die is opgeslagen in uw account

1. Ga op uw computer naar uw Google-account.
  2. Klik in het navigatievenster linksboven op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik onder 'Activiteit en tijdlijn' op Mijn activiteit.
  4. Klik rechtsboven op de pagina op Meer Meer.
  5. Klik op Andere Google-activiteit.
  6. Vervolgens kunt u:
  • Bepaalde activiteit verwijderen: Selecteer Verwijderen onder de activiteit.
  • Naar de juiste plaats gaan om activiteit te verwijderen: Selecteer Ga naar onder de activiteit.

Browseractiviteit verwijderen

Uw activiteit wordt mogelijk opgeslagen in uw browser, ook als u deze uit 'Mijn activiteit' verwijdert.

Het opslaan van activiteit stoppen

U kunt de meeste informatie beheren die wordt weergegeven in 'Mijn activiteit'.

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik onder 'Activiteitsopties' op Uw activiteitsopties beheren.
  4. Schakel de activiteit uit die u niet wilt opslaan.

Opmerking: Sommige activiteit is niet opgenomen in 'Mijn activiteit'.

Het opslaan van activiteit tijdelijk stoppen

U kunt privé op internet zoeken en browsen.

Opmerking: Als u inlogt op uw Google-account via een venster voor privé browsen, kan uw zoekactiviteit in dat account worden opgeslagen.

Problemen oplossen

Verwijderde activiteit wordt weergegeven in 'Mijn activiteit'

• Zorg ervoor dat het apparaat is verbonden met internet. Als u items uit 'Mijn activiteit' verwijdert op het ene apparaat, kunnen ze nog steeds worden weergegeven op andere apparaten die offline zijn. Wanneer het apparaat verbinding maakt met internet, worden de items verwijderd.
  • Wis cachegeheugen en cookies.

Gegevens met betrekking tot uw gebruik van producten en services

Wanneer u Google-producten en -services gebruikt, worden sommige van uw gegevens bewaard in uw Google-account. Voorbeelden hiervan zijn wanneer en hoe u bepaalde functies gebruikt.

Gegevens met betrekking tot uw gebruik van producten en services worden opgeslagen, zelfs als u de details van de activiteit of andere items verwijdert. Nadat u bijvoorbeeld een zoekopdracht heeft verwijderd uit 'Mijn activiteit', wordt er in uw account wel opgeslagen dat u ergens naar zocht, maar niet waarnaar u heeft gezocht.

In het privacybeleid van Google wordt uitgelegd hoe Google deze gegevens gebruikt. De gegevens helpen Google bij het volgende:

• Spam en misbruik voorkomen
  • Onze producten en services verbeteren en nieuw producten en services ontwikkelen
  • Inzicht krijgen in hoe verschillende producten en functies elkaar beïnvloeden
  • Zakelijke insights verzamelen, zoals hoeveel mensen bepaalde producten of functies gebruiken en hoelang

Deze gegevens worden bewaard zolang ze relevant zijn voor doeleinden zoals hierboven genoemd. Als u uw account verwijdert, worden deze gegevens ook verwijderd.

Meer informatie over de gegevens die Google verzamelt en waarom.