Zoekopdrachten en andere activiteit verwijderen

U kunt eerdere zoekopdrachten, de browsegeschiedenis en andere activiteit verwijderen uit uw Google-account. U bepaalt zelf wat wordt opgeslagen in Mijn activiteit en kunt op elk gewenst moment het opslaan van de meeste activiteit stoppen. Meer informatie over 'Mijn activiteit' en wat daar wordt opgeslagen.

Items in 'Mijn activiteit' verwijderen

Alle activiteit verwijderen

1. Ga op uw computer naar Mijn activiteit.
  2. Kies in de rechterbovenhoek van de pagina de optie Meer Meer en vervolgens Activiteit verwijderen op basis van.
  3. Selecteer onder 'Verwijderen op datum' de pijl-omlaag Pijl-omlaag en vervolgens Onbeperkt.
  4. Selecteer Verwijderen.

Afzonderlijke activiteiten verwijderen

Dit kan bijvoorbeeld een zoekopdracht zijn die u heeft uitgevoerd op Google of een website die u heeft bezocht in Chrome:

1. Ga op uw computer naar Mijn activiteit.
  2. Zoek het item dat u wilt verwijderen. U kunt een item op een aantal manieren vinden, waaronder de volgende:
    • Browsen op basis van dag. Kies in de rechterbovenhoek van de pagina de optie Meer Meer en vervolgens Itemweergave.
    • Een zoekopdracht uitvoeren of filters gebruiken.
  3. Kies Meer Meeren vervolgens Verwijderen voor het item dat u wilt verwijderen.
Gerelateerde items verwijderen

Opmerking: Mogelijk zijn niet alle vergelijkbare activiteiten bij elkaar gegroepeerd.

1. Ga op uw computer naar Mijn activiteit.
  2. Zoek de activiteitgroep die u wilt verwijderen. U kunt deze op verschillende manieren vinden, waaronder:
    • Browsen op basis van dag. (Als er geen groepen met items worden weergegeven: Kies in de rechterbovenhoek van de pagina de optie Meer Meer en vervolgens Bundelweergave.)
    • Bovenaan de pagina naar een term zoeken of filters gebruiken.
    • Activiteit zoeken op basis van datum of product.
  3. Kies bovenaan een groep de optie Meer Meer en vervolgens Verwijderen.

Activiteit verwijderen op basis van datum of product

1. Ga op uw computer naar Mijn activiteit.
  2. Selecteer bovenaan de pagina Filteren op datum en product.
  3. Hier kunt u het volgende doen:
    • Een periode toevoegen.
    • Kiezen welke Google-producten u wilt opnemen. (Opmerking: Voor sommige Google-producten wordt geen activiteit opgeslagen in 'Mijn activiteit'.)
  4. Selecteer bovenaan de pagina de optie 'Zoeken' Zoeken
  5. Als u een activiteit wilt verwijderen, selecteert u naast de zoekbalk 'Meer' Meer.
  • Als u bepaalde items wilt verwijderen: Kies Selecteren. Kies de items die u wilt verwijderen. Selecteer in de rechterbovenhoek 'Verwijderen' Verwijderen.
  • Als u alle items wilt verwijderen: Selecteer Resultaten verwijderen.

Activiteit op andere plaatsen verwijderen

Uw activiteit is mogelijk opgeslagen op andere plaatsen dan in 'Mijn activiteit'. Als u bijvoorbeeld Locatiegeschiedenis heeft ingeschakeld, wordt die activiteit opgeslagen in uw Maps-tijdlijn. U kunt de meeste activiteit die is opgeslagen op die plaatsen verwijderen.

Andere activiteit verwijderen die is opgeslagen in uw account
  1. Ga op uw computer naar Mijn activiteit.
  2. Selecteer in de rechterbovenhoek van de pagina Meer Meer en vervolgens Andere Google-activiteit.
  3. Hier kunt u het volgende doen:
  • Bepaalde activiteit verwijderen: Selecteer Verwijderen onder de activiteit.
  • Naar de juiste plaats gaan om activiteit te verwijderen: Selecteer Ga naar onder de activiteit.
Browseractiviteit verwijderen

Uw activiteit wordt mogelijk opgeslagen in uw browser, ook als u deze verwijdert uit 'Mijn activiteit'.

Meer informatie over verwijdering van de browsegeschiedenis en andere browsergegevens in Chrome.

Als u een andere browser gebruikt, controleert u de betreffende instructies voor het verwijderen van deze gegevens.

Het opslaan van activiteit stoppen

U kunt verschillende soorten activiteit beheren die worden opgeslagen in 'Mijn activiteit'.

Het opslaan van activiteit helemaal stoppen

U kunt voorkomen dat zoekopdrachten, browsegeschiedenis en de meeste andere activiteit in uw account worden opgeslagen:

1. Ga op uw computer naar Activiteitsopties.
  2. Schakel de activiteit uit die u niet wilt opslaan.
  3. Selecteer Onderbreken om te bevestigen.

Het opslaan van activiteit tijdelijk stoppen

U kunt privé op internet zoeken en browsen.

Opmerking: Als u inlogt op uw Google-account via een privébrowservenster, kan uw zoekactiviteit in dat account worden opgeslagen.

Problemen oplossen

Verwijderde activiteit wordt weergegeven in 'Mijn activiteit'

• Zorg ervoor dat het apparaat is verbonden met internet. Als u items uit 'Mijn activiteit' verwijdert op het ene apparaat, kunnen ze nog steeds worden weergegeven op andere apparaten die offline zijn. Wanneer het apparaat verbinding maakt met internet, worden de items verwijderd.
  • Wis cachegeheugen en cookies.

Gegevens met betrekking tot uw gebruik van producten en services

Wanneer u producten en services van Google gebruikt, bewaren we bepaalde gegevens in uw Google-account, zoals wanneer en hoe u bepaalde functies gebruikt. We bewaren deze gegevens ook als u activiteit of andere items verwijdert.

Als u bijvoorbeeld naar 'Mijn activiteit' gaat en een Google-zoekopdracht verwijdert, weten we nog steeds dat u een zoekopdracht heeft uitgevoerd (maar niet waarnaar u heeft gezocht). Waarnaar u heeft gezocht, wordt niet meer opgeslagen in uw account.

In het Privacybeleid van Google wordt uitgelegd hoe we deze gegevens gebruiken. Aan de hand van deze gegevens kunnen we bijvoorbeeld het volgende doen:

• Spam en misbruik voorkomen
  • Onze producten en services verbeteren en nieuwe ontwikkelen
  • Inzicht krijgen in hoe verschillende producten en functies elkaar beïnvloeden
  • Zakelijke inzichten krijgen, zoals hoeveel mensen bepaalde producten of functies gebruiken en hoelang

We bewaren deze gegevens zolang ze relevant zijn voor doeleinden zoals de bovenstaande. Als u uw account verwijdert, verwijderen we deze gegevens uit het account.

Meer informatie over de gegevens die we verzamelen en waarom.

Aaron is Google Zoeken-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef hem hieronder feedback over de pagina.