Zoekopdrachten en browseractiviteit verwijderen

Uw zoekopdrachten en de browseractiviteit worden opgeslagen in uw Web- en app-activiteit wanneer dit is ingeschakeld en wanneer u bent ingelogd op uw Google-account. U bepaalt wat wordt opgeslagen en u kunt uw zoekopdrachten en de browseractiviteit op elk moment verwijderen of de instelling wijzigen.

Uw zoekopdrachten en de browseractiviteit verwijderen

U kunt uw zoekopdrachten en andere activiteit verwijderen op de pagina 'Web- en app-activiteit'. Meer informatie over wat wordt opgeslagen in uw Web- en app-activiteit.

Computer

Afzonderlijke items verwijderen

1. Ga naar de pagina Web- en app-activiteit.
  2. Vink het selectievakje aan naast de items die u wilt verwijderen.
  3. Klik op Items verwijderen boven aan de pagina.

Meerdere items verwijderen

1. Ga naar de pagina Web- en app-activiteit.
  2. Klik op 'Opties' Settings > Items verwijderen in de rechterbovenhoek van de pagina.
  3. Kies de periode waarvan u de geschiedenis wilt verwijderen. (Als u alle items wilt verwijderen, selecteert u de hele geschiedenis).
  4. Klik op Verwijderen.

Opmerking: Als u heeft ingeschakeld dat de geschiedenis van Chrome en andere apps in uw Web- en app-activiteit wordt opgenomen, gaat u naar de pagina extra Web- en app-activiteit om deze gegevens te bekijken. Als u de extra Web- en app-activiteit alleen van een bepaald apparaat wilt verwijderen, kiest u dat apparaat in het dropdown-menu 'Items verwijderen'.

Android-app

Tip: Als u uw recente zoekopdrachten onder het zoekvak wilt verwijderen, tikt u lang op de zoekopdracht die u wilt verwijderen > OK. De zoekopdracht wordt verwijderd uit de Google-app en uw Web- en app-activiteit.

Afzonderlijke items verwijderen

1. Ga naar de pagina Web- en app-activiteit.
  2. Vink het selectievakje aan naast de items die u wilt verwijderen.
  3. Tik op Items verwijderen boven aan de pagina.

Meerdere items verwijderen

1. Ga naar de pagina Web- en app-activiteit.
  2. Tik op 'Opties' Settings > Items verwijderen in de rechterbovenhoek van de pagina.
  3. Kies de periode waarvan u de geschiedenis wilt verwijderen. (Als u alle items wilt verwijderen, selecteert u de hele geschiedenis).
  4. Tik op Verwijderen.

Opmerking: Als u heeft ingeschakeld dat de geschiedenis van Chrome en andere apps in uw Web- en app-activiteit wordt opgenomen, gaat u naar de pagina extra Web- en app-activiteit om deze gegevens te bekijken. Als u de extra Web- en app-activiteit alleen van een bepaald apparaat wilt verwijderen, kiest u dat apparaat in het dropdown-menu 'Items verwijderen'.

iPhone- of iPad-app

Alle zoekopdrachten die u met de Google-app uitvoert, worden opgeslagen op uw iPhone of iPad (apparaatgeschiedenis) en in uw Web- en app-activiteit.

Recente zoekopdrachten verwijderen van uw apparaat

Wanneer u zoekt in de Google-app, worden er mogelijk recente zoekopdrachten als suggesties onder het zoekvak weergegeven. U kunt deze zoekopdrachten rechtstreeks uit het zoekvak verwijderen.

1. Open de Google-app .
  2. Tik op het zoekvak dat wordt weergegeven wanneer u de app opent.
  3. Veeg de zoekopdracht die u wilt verwijderen naar links.
  4. Tik op Verwijderen.

Opmerking: Alle zoekopdrachten die u onder het zoekvak heeft verwijderd, worden ook verwijderd uit de apparaatgeschiedenis van uw iPhone of iPad. Er wordt wel een kopie van de zoekopdrachten bewaard in uw Web- en app-activiteit.

Alle eerdere zoekopdrachten verwijderen van uw apparaat
  1. Open de Google-app .
  2. Tik op het zoekvak dat wordt weergegeven wanneer u de app opent.
  3. Tik op Zoekgeschiedenis weergeven.
  4. Tik in de rechterbovenhoek op Alles wissen > Apparaatgeschiedenis wissen.

Opmerking: Alle zoekopdrachten die u uit de Google Zoeken-app heeft verwijderd, worden ook verwijderd uit de apparaatgeschiedenis van uw iPhone of iPad. Er wordt wel een kopie van de zoekopdrachten bewaard in uw Web- en app-activiteit.

Het opslaan van zoekopdrachten op uw apparaat stoppen
  1. Open de Google-app .
  2. Tik in de linkerbovenhoek van het startscherm op uw foto.
  3. Tik op Privacy > Browsen.
  4. Schakel 'Apparaatgeschiedenis' uit (grijs). Wanneer 'Apparaatgeschiedenis' is uitgeschakeld, worden nieuwe zoekopdrachten niet opgeslagen op uw apparaat en worden de pagina's die u bezoekt, niet opgeslagen op de pagina 'Recent'.
Zoekopdrachten verwijderen uit uw Web- en app-activiteit

Alle zoekopdrachten die u uit de Google-app heeft verwijderd, worden ook verwijderd uit de apparaatgeschiedenis van uw iPhone of iPad. Er wordt wel een kopie van de zoekopdrachten bewaard in uw Web- en app-activiteit. Ga als volgt te werk om de zoekopdrachten uit uw Web- en app-activiteit te verwijderen.

Afzonderlijke items verwijderen

1. Ga naar de pagina Web- en app-activiteit.
  2. Vink het selectievakje aan naast de items die u wilt verwijderen.
  3. Tik op Items verwijderen boven aan de pagina.

Meerdere items verwijderen

1. Ga naar de pagina Web- en app-activiteit.
  2. Tik op 'Opties' Settings > Items verwijderen in de rechterbovenhoek van de pagina.
  3. Kies de periode waarvan u de geschiedenis wilt verwijderen. (Als u alle items wilt verwijderen, selecteert u de hele geschiedenis).
  4. Tik op Verwijderen.

Opmerking: Als u heeft ingeschakeld dat de geschiedenis van Chrome en andere apps in uw Web- en app-activiteit wordt opgenomen, gaat u naar de pagina extra Web- en app-activiteit om deze gegevens te bekijken. Als u de extra Web- en app-activiteit alleen van een bepaald apparaat wilt verwijderen, kiest u dat apparaat in het dropdown-menu 'Items verwijderen'.

Mobiele browser

Afzonderlijke items verwijderen

1. Ga naar de pagina Web- en app-activiteit.
  2. Vink het selectievakje aan naast de items die u wilt verwijderen.
  3. Tik op Items verwijderen boven aan de pagina.

Meerdere items verwijderen

1. Ga naar de pagina Web- en app-activiteit.
  2. Tik op 'Opties' Settings > Items verwijderen in de rechterbovenhoek van de pagina.
  3. Kies de periode waarvan u de geschiedenis wilt verwijderen. (Als u alle items wilt verwijderen, selecteert u de hele geschiedenis).
  4. Tik op Verwijderen.

Opmerking: Als u heeft ingeschakeld dat de geschiedenis van Chrome en andere apps in uw Web- en app-activiteit wordt opgenomen, gaat u naar de pagina extra Web- en app-activiteit om deze gegevens te bekijken. Als u de extra Web- en app-activiteit alleen van een bepaald apparaat wilt verwijderen, kiest u dat apparaat in het dropdown-menu 'Items verwijderen'.

Uw Web- en app-activiteit uitschakelen

Als u niet wilt dat toekomstige zoekopdrachten worden opgeslagen, kunt u de geschiedenis uitschakelen.

1. Ga naar de pagina Accountgeschiedenis.
  2. Tik op Onderbreken > Geschiedenis onderbreken.

Tip: wilt u slechts zo nu en dan voorkomen dat uw zoekopdrachten worden opgeslagen, maak dan gebruik van een incognitovenster in Google Chrome terwijl u niet bent ingelogd bij uw Google-account. Als u een andere browser dan Google Chrome gebruikt, controleert u in de Help-informatie van uw browser of deze een vergelijkbare modus voor privé browsen biedt.

Browsergeschiedenis

Uw zoekopdrachten en de sites die u bezoekt kunnen ook in de browser of de Google Toolbar worden opgeslagen. Meer informatie over het opslaan van uw browsergeschiedenis in Chrome, Safari, Internet Explorer, Google Toolbar en Firefox.

Problemen met het verwijderen van mijn geschiedenis

Verwijderde geschiedenis in uw accountactiviteitsrapport

Zoekopdrachten die u verwijdert van de pagina 'Geschiedenis' blijven soms nog enige tijd zichtbaar op het Google Dashboard.

Zoekopdrachten zijn nog zichtbaar op de pagina Web- en app-activiteit nadat deze zijn verwijderd

Als zoekopdrachten nog steeds worden weergegeven nadat u ze heeft verwijderd, moet u mogelijk het cachegeheugen en de cookies van uw browser wissen.

Wat gebeurt er met uw zoekopdrachten en de browseractiviteit wanneer deze worden verwijderd?

Wanneer u items uit uw Web- en app-activiteit verwijdert, worden deze niet meer gekoppeld aan uw Google-account. Google kan activiteit echter apart opslaan om spam en misbruik te voorkomen en om onze services te verbeteren.

page author courtney

Courtney is Google Zoeken-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar hieronder feedback over de pagina.

Hoe nuttig is dit artikel:

Feedback is geregistreerd. Hartelijk dank.
  • Helemaal niet nuttig
  • Niet erg nuttig
  • Een beetje nuttig
  • Erg nuttig
  • Uitermate nuttig