Zoekopdrachten en de browseractiviteit verwijderen

Uw zoekopdrachten en de browseractiviteit worden opgeslagen in uw Web- en app-activiteit wanneer deze functie is ingeschakeld en u bent ingelogd op uw Google-account. U bepaalt wat er wordt opgeslagen en u kunt uw zoekopdrachten en browseractiviteit op elk gewenst moment verwijderen of de instelling uitschakelen.

Uw zoekopdrachten en de browseractiviteit verwijderen

U kunt uw zoekopdrachten of andere activiteiten verwijderen op de pagina 'Web- en app-activiteit'. Meer informatie over wat wordt opgeslagen in uw Web- en app-activiteit.

Computer

Afzonderlijke items verwijderen

1. Ga naar de pagina Web- en app-activiteit. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen op uw Google-account.
  2. Vink het selectievakje aan naast het item dat u wilt verwijderen. U kunt een hele dag aan items verwijderen door het selectievakje naast een datum aan te vinken.
  3. Tik op Verwijderen boven aan de pagina.

De volledige geschiedenis verwijderen

1. Ga naar de pagina Web- en app-activiteit. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen op uw Google-account.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op 'Menu'Menu > Verwijderen > Geavanceerd.
  3. Tik op Onbeperkt > Verwijderen > Verwijderen.

Opmerking: Als u items voor een bepaalde datum wilt verwijderen, tikt u op de kalender boven aan de pagina om de gewenste datum te zoeken.

Android-app

Tip: Als u uw recente zoekopdrachten onder het zoekvak wilt verwijderen, tikt u lang op de zoekopdracht die u wilt verwijderen > OK. De zoekopdracht wordt verwijderd uit de Google-app en uw Web- en app-activiteit.

Afzonderlijke items verwijderen

1. Tik op Activiteit beheren in het gedeelte Web- en app-activiteit van 'Activiteitsopties'. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen op uw Google-account.
  2. Vink het selectievakje aan naast het item dat u wilt verwijderen. U kunt een hele dag aan items verwijderen door het selectievakje naast een datum aan te vinken.
  3. Tik op Verwijderen boven aan de pagina.

De volledige geschiedenis verwijderen

1. Tik op Activiteit beheren in het gedeelte Web- en app-activiteit van 'Activiteitsopties'. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen op uw Google-account.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op 'Menu'Menu > Verwijderen > Geavanceerd.
  3. Tik op Onbeperkt > Verwijderen > Verwijderen.

Opmerking: Als u items voor een bepaalde datum wilt verwijderen, tikt u op de kalender boven aan de pagina om de gewenste datum te zoeken.

iPhone- of iPad-app

Alle zoekopdrachten die u met de Google-app uitvoert, worden opgeslagen op uw iPhone of iPad (apparaatgeschiedenis) en in uw Web- en app-activiteit.

Recente zoekopdrachten verwijderen van uw apparaat

Wanneer u zoekt in de Google-app, worden er mogelijk recente zoekopdrachten als suggesties onder het zoekvak weergegeven. U kunt deze zoekopdrachten rechtstreeks uit het zoekvak verwijderen.

1. Open de Google-app .
  2. Tik op het zoekvak dat wordt weergegeven wanneer u de app opent.
  3. Veeg de zoekopdracht die u wilt verwijderen naar links.
  4. Tik op Verwijderen.

Opmerking: Alle zoekopdrachten die u onder het zoekvak heeft verwijderd, worden ook verwijderd uit de apparaatgeschiedenis van uw iPhone of iPad. Er wordt wel een kopie van de zoekopdrachten bewaard in uw Web- en app-activiteit.

Alle eerdere zoekopdrachten verwijderen van uw apparaat
  1. Open de Google-app .
  2. Tik op het zoekvak dat wordt weergegeven wanneer u de app opent.
  3. Tik op Zoekgeschiedenis weergeven.
  4. Tik in de rechterbovenhoek op Alles wissen > Apparaatgeschiedenis wissen.

Opmerking: Alle zoekopdrachten die u uit de Google-app heeft verwijderd, worden ook verwijderd uit de apparaatgeschiedenis van uw iPhone of iPad. Er wordt wel een kopie van de zoekopdrachten bewaard in uw Web- en app-activiteit.

Het opslaan van zoekopdrachten op uw apparaat stoppen
  1. Open de Google-app .
  2. Tik in de linkerbovenhoek van het startscherm op uw foto.
  3. Tik op Privacy > Browsen.
  4. Schakel 'Apparaatgeschiedenis' uit (grijs). Wanneer 'Apparaatgeschiedenis' is uitgeschakeld, worden nieuwe zoekopdrachten niet opgeslagen op uw apparaat en worden de pagina's die u bezoekt niet opgeslagen op de pagina 'Recent'.
Zoekopdrachten verwijderen uit uw Web- en app-activiteit

Alle zoekopdrachten die u uit de Google-app heeft verwijderd, worden ook verwijderd uit de apparaatgeschiedenis van uw iPhone of iPad. Er wordt wel een kopie van de zoekopdrachten bewaard in uw Web- en app-activiteit. Volg de onderstaande instructies om de zoekopdrachten uit uw Web- en app-activiteit te verwijderen.

Afzonderlijke items verwijderen

1. Ga naar de pagina Web- en app-activiteit. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen op uw Google-account.
  2. Vink het selectievakje aan naast het item dat u wilt verwijderen. U kunt een hele dag aan items verwijderen door het selectievakje naast een datum aan te vinken.
  3. Tik op Verwijderen boven aan de pagina.

De volledige geschiedenis verwijderen

1. Ga naar de pagina Web- en app-activiteit. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen op uw Google-account.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op 'Menu'Menu > Verwijderen > Geavanceerd.
  3. Tik op Onbeperkt > Verwijderen > Verwijderen.

Opmerking: Als u items voor een bepaalde datum wilt verwijderen, tikt u op de kalender boven aan de pagina om de gewenste datum te zoeken.

Mobiele browser

Afzonderlijke items verwijderen

1. Ga naar de pagina Web- en app-activiteit. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen op uw Google-account.
  2. Vink het selectievakje aan naast het item dat u wilt verwijderen. U kunt een hele dag aan items verwijderen door het selectievakje naast een datum aan te vinken.
  3. Tik op Verwijderen boven aan de pagina.

De volledige geschiedenis verwijderen

1. Ga naar de pagina Web- en app-activiteit. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen op uw Google-account.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op 'Menu'Menu > Verwijderen > Geavanceerd.
  3. Tik op Onbeperkt > Verwijderen > Verwijderen.

Opmerking: Als u items voor een bepaalde datum wilt verwijderen, tikt u op de kalender boven aan de pagina om de gewenste datum te zoeken.

Voorkomen dat toekomstige zoekopdrachten worden opgeslagen

1. Ga naar de pagina Activiteitsopties.
  2. Stel de schakelaar in op uit.

Tip: Als u alleen af en toe wilt voorkomen dat uw zoekopdrachten worden opgeslagen, kunt u een incognitovenster in Google Chrome gebruiken terwijl u niet bent ingelogd bij uw Google-account. Als u een andere browser dan Google Chrome gebruikt, controleert u in de Help-informatie van uw browser of deze een vergelijkbare modus voor privé browsen biedt.

Problemen met het verwijderen van mijn eerdere zoekopdrachten

Eerdere zoekopdrachten komen voor in uw accountactiviteitsrapport

Zoekopdrachten die u verwijdert van de pagina 'Geschiedenis' blijven soms nog enige tijd zichtbaar op het Google Dashboard.

Zoekopdrachten zijn nog zichtbaar op de pagina Web- en app-activiteit nadat deze zijn verwijderd

Als zoekopdrachten nog steeds worden weergegeven nadat u ze heeft verwijderd, moet u mogelijk het cachegeheugen en de cookies van uw browser wissen.

Wat er met uw zoekopdrachten en de browseractiviteit gebeurt wanneer deze worden verwijderd

Wanneer u items uit uw Web- en app-activiteit verwijdert, worden deze niet meer gekoppeld aan uw Google-account. Google kan activiteit echter apart opslaan om spam en misbruik te voorkomen en om onze services te verbeteren.

Browsergeschiedenis

Uw zoekopdrachten en de sites die u bezoekt kunnen ook in de browser of de Google Toolbar worden opgeslagen. Bekijk meer informatie over het opslaan van uw browsergeschiedenis in Chrome, Safari, Internet Explorer, Google Toolbar en Firefox.

hc_author_kelly

Kaley maakt deel uit van het ondersteuningsteam voor Google Zoeken en is auteur van deze Help-pagina. Laat hieronder suggesties voor haar achter hoe ze dit artikel kan verbeteren.