Tapahtumien poistaminen

Kun käytät Googlen sivustoja, sovelluksia ja palveluita, osa toiminnastasi tallennetaan Google-tilillesi. Voit etsiä ja poistaa tätä toimintaa Omissa tapahtumissa, ja voit lopettaa useimpien tapahtumien tallentamisen koska tahansa.

Kaikkien tapahtumien poistaminen

1. Siirry iPhonella tai iPadilla osoitteeseen myactivity.google.com.
  2. Valitse toiminnan yläpuolelta Poista .
  3. Valitse Koko historia.
  4. Valitse Seuraava ja sitten Poista.

Yksittäisten tapahtumien poistaminen

Tapahtuma voi olla esimerkiksi Google-haku tai Chromessa avattu verkkosivusto.

1. Siirry iPhonella tai iPadilla osoitteeseen myactivity.google.com.
  2. Vieritä alas tapahtumiisi.
  3. Etsi poistettava kohde. Voit etsiä kohteita esimerkiksi seuraavilla tavoilla:
    • Selaa päivämäärän mukaan.
    • Hae tai käytä suodattimia.
  4. Valitse poistettavan kohteen kohdalta Poista .

Tapahtumien poistaminen päivämäärän tai tuotteen perusteella

1. Siirry iPhonella tai iPadilla osoitteeseen myactivity.google.com.
  2. Vieritä alas tapahtumiisi.
  3. Suodata tapahtumiasi. Voit suodattaa samalla sekä päivämäärän että tuotteen mukaan.
    • Suodatus päivämäärän mukaan: Valitse Kalenteri event. Valitse sitten päivämäärä, jotta voit nähdä sitä aiempia tapahtumia.
    • Suodatus tuotteen mukaan: Valitse Haku Haku. Valitse sitten haluamasi tuotteet. Huom. Kaikki Googlen tuotteet eivät tallenna tapahtumia Omiin tapahtumiin.
  4. Poista tapahtuma.
    • Kaikkien suodatettujen tapahtumien poistaminen: Valitse hakukentän vierestä Poista ja sitten Poista tulokset.
    • Tiettyjen kohteiden poistaminen: Valitse poistettavan kohteen kohdalta Poista .

Tapahtuman poistaminen automaattisesti

Voit poistaa automaattisesti joitakin Google-tilisi tapahtumista.​

1. Avaa Gmail-sovellus iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Ylläpidä Google-tiliäsi. Jos et käytä Gmailia, siirry sivulle myaccount.google.com.
  3. Valitse yläreunasta Data ja yksityisyys.
  4. Vieritä kohtaan Historia-asetukset.
  5. Valitse tapahtuma tai historia-asetus, jonka haluat poistaa automaattisesti.
  6. Vieritä ja valitse Automaattinen poisto.
  7. Valitse vaihtoehdoista, kuinka kauan haluat säilyttää tapahtumasi, ja tallenna valintasi valitsemalla ja sitten Seuraava ja sitten Vahvista.

Vinkki: Osa tapahtumista voi vanhentua valitsemaasi ajanjaksoa aiemmin. Esimerkiksi tiedot laitteen karkeasta sijainnista ja IP-osoitteesta poistetaan automaattisesti verkko- ja sovellustoiminnasta 30 päivän kuluttua.

Tapahtumien poistaminen muista paikoista

Tapahtumiasi voidaan tallentaa Omien tapahtumien lisäksi myös muihin paikkoihin. Jos olet esimerkiksi laittanut Sijaintihistorian päälle, siihen liittyviä tapahtumia tallennetaan Mapsin aikajanalle. Sijaintihistoriasi tallennetaan, kunnes poistat sen. Voit tarkistaa sijaintihistoriasi ja tehdä siihen muutoksia aikajanalla tai Google-toimintani ‑osiossa.

Tilille tallennettujen muiden tapahtumien poistaminen

1. Siirry iPhonella tai iPadilla osoitteeseen myactivity.google.com.

2. Valitse toimintasi yläpuolelta hakukentästä Lisää Lisää ja sitten Muu Google-toiminta.
  3. Tämän jälkeen voit
    • poistaa tietyt tapahtumat: valitse tapahtuman alapuolelta Poista
    • etsiä poistettavia tapahtumia: valitse tapahtuman alta Siirry, Näytä, tai Hallinnoi.

Selaustietojen poistaminen

Käyttötietojasi voidaan säilyttää selaimessasi, vaikka olisit poistanut ne Omista tapahtumista.

Google-sovelluksen hakujen poistaminen laitteelta

Jos käytät Google-sovellusta iPhonella tai iPadilla:

Viimeisimpien hakujen poistaminen

Näin poistat hakukentän alapuolella näkyvät viimeaikaiset haut:

1. Avaa iPhonella tai iPadilla Google-sovellus Google-sovellus.
  2. Kosketa hakukenttää ja sitten Näytä kaikki.
  3. Etsi poistettava haku ja pyyhkäise sen kohdalla vasemmalle.
  4. Valitse Poista.

Kaikkien hakujen poistaminen

1. Avaa iPhonella tai iPadilla Google-sovellus Google-sovellus.
  2. Kosketa hakukenttää ja sitten Näytä kaikki.
  3. Valitse Tyhjennä kaikki ja sitten Tyhjennä laitteen historia.

Hakujen tallennuksen keskeyttäminen

1. Avaa iPhonella tai iPadilla Google-sovellus Google Haku.
  2. Valitse oikeasta alareunasta Lisää Lisää ja sitten Ota incognito-tila käyttöön. Tämän jälkeen hakukentän alla ei näytetä viimeaikaisia hakuja.

Lue lisää yksityisestä hakemisesta ja selaamisesta.

Tapahtumien laittaminen pois päältä ja poistaminen

Voit valita suurimman osan Omissa tapahtumissa olevista tiedoista.

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse yläreunasta Data ja yksityisyys.
  3. Valitse "Historia-asetukset"-kohdasta tapahtuma tai historia-asetus, jota et halua tallentaa.
  4. Valitse haluamasi asetuksen kohdalta Laita pois päältä.
  5. Laita asetus pois päältä seuraamalla ohjeita tai valitse Laita pois päältä tai Laita pois päältä ja poista tapahtumia.
    • Jos valitset Laita pois päältä ja poista tapahtumia, valitse ja vahvista poistettava tapahtuma seuraamalla ohjeita.

Vinkki: Kaikki tapahtumat eivät näy Omissa tapahtumissa.

Tapahtumien tallennuksen väliaikainen keskeyttäminen

Voit tehdä hakuja ja selata verkkoa yksityisesti.

Vinkki: Jos kirjaudut Google-tilillesi yksityisessä selainikkunassa, hakutapahtumasi saattavat tallentua kyseiselle tilille.

Ongelmien korjaaminen

Poistetut tapahtumat näkyvät Omissa tapahtumissa

• Varmista, että laitteesi on yhteydessä internetiin. Kun poistat kohteita Omista tapahtumista jollakin laitteella, tiedot saattavat yhä näkyä offline-tilassa olevilla laitteilla. Tiedot poistetaan laitteelta, kun se muodostaa yhteyden internetiin.
  • Tyhjennä välimuisti ja poista evästeet.

Tapahtumiesi poistamistavat

Kun poistat tapahtuman manuaalisesti tai se poistetaan automaattisesti poistoasetustesi perusteella, pyrimme poistamaan tapahtuman heti tuotteesta ja järjestelmistämme.

Ensiksi pyrimme poistamaan sen näkyvistä, jolloin dataa ei enää käytetä Google-kokemuksen personointiin.

Seuraavaksi aloitamme prosessin, jossa data poistetaan kokonaan ja turvallisesti tallennusjärjestelmistämme.

Google auttaa sinua poistamaan dataa manuaalisesti tai automaattisesti. Lisäksi se voi poistaa tietyntyyppisiä tapahtumia aiemmin, mikäli niistä ei ole enää hyötyä käyttökokemuksen parantamisessa.

Tietyistä rajoitetuista syistä (esim. liiketoiminta- tai lakivaatimusten täyttämiseksi) Google voi säilyttää tiettyjä datatyyppejä pidempään.