Radera din aktivitet

När du använder Googles webbplatser, appar och tjänster sparas viss aktivitet i ditt Google-konto. Du kan se och radera denna aktivitet i Min aktivitet, och du kan när som helst sluta spara det mesta av aktiviteten.

Radera aktivitet manuellt

Radera all aktivitet

1. Öppna Gmail-appen Gmail på en iPhone eller iPad.
    2. Tryck på menyn Meny följt av Inställningar följt av ditt konto följt av Hantera Google-kontot. Om du inte använder Gmail besöker du myaccount.google.com.
  1. Tryck på Data och anpassning högst upp.
  2. Tryck på Min aktivitet under Aktivitet och tidslinje.
  3. Tryck på Mer Mer uppe till höger på sidan följt av Radera aktivitet efter.
  4. Tryck på nedåtpilen Nedåtpil under Radera efter datum följt av Sedan kontot skapades.
  5. Tryck på Radera.

Radera enskilda aktiviteter

Detta kan till exempel vara en sökning du gjort på Google eller en webbplats du besökt i Chrome:

1. Öppna Gmail-appen Gmail på en iPhone eller iPad.
    2. Tryck på menyn Meny följt av Inställningar följt av ditt konto följt av Hantera Google-kontot. Om du inte använder Gmail besöker du myaccount.google.com.
  1. Tryck på Data och anpassning högst upp.
  2. Tryck på Min aktivitet under Aktivitet och tidslinje.
  3. Leta rätt på objektet som du vill ta bort. Det finns flera sätt att göra detta på:
    • Bläddra dag för dag. Tryck på Mer Mer uppe till höger på sidan följt av Objektvy.
    • Sök eller använd filter.
  4. Tryck på Mer Mer på objektet som du vill radera​följt av Radera.

Radera relaterade objekt

Obs! All liknande aktivitet kanske inte har grupperats tillsammans.

1. Öppna Gmail-appen Gmail på en iPhone eller iPad.
    2. Tryck på menyn Meny följt av Inställningar följt av ditt konto följt av Hantera Google-kontot. Om du inte använder Gmail besöker du myaccount.google.com.
  1. Tryck på Data och anpassning högst upp.
  2. Tryck på Min aktivitet under Aktivitet och tidslinje.
  3. Hitta aktivitetsgruppen du vill radera. Det finns flera sätt att göra detta på:
    • Bläddra dag för dag. (Om objekten inte visas grupperade: Tryck på Mer Mer uppe till höger på sidan följt av Gruppvy.)
    • Sök efter en term eller använd filtren upptill på sidan.
    • Hitta aktiviteten genom att ordna efter datum eller produkt.
  4. Tryck på Mer Mer högst upp i en grupp följt av Radera.

Radera aktivitet efter datum eller produkt

1. Öppna Gmail-appen Gmail på en iPhone eller iPad.
    2. Tryck på menyn Meny följt av Inställningar följt av ditt konto följt av Hantera Google-kontot. Om du inte använder Gmail besöker du myaccount.google.com.
  1. Tryck på Data och anpassning högst upp.
  2. Tryck på Min aktivitet under Aktivitet och tidslinje.
  3. Tryck på Filtrera efter datum och produkt upptill på sidan.
  4. Nu kan du göra följande:
    • lägga till ett datumintervall
    • välja vilka Google-produkter du vill ta med (Obs! Med vissa av Googles produkter sparas ingen aktivitet i Min aktivitet).
  5. Tryck på Sök Sök högst upp på sidan.
  6. Tryck på Mer Mer bredvid sökfältet och radera aktiviteten.
    • Radera enskilda objekt: Tryck på Välj. Tryck på objekten som ska raderas. Tryck på Radera Radera uppe till höger.
    • Radera alla objekt: Tryck på Radera resultat.

Radera aktivitet automatiskt

Du kan ställa in att viss aktivitet i Google-kontot ska raderas automatiskt.

1. Öppna Gmail-appen Gmail på en iPhone eller iPad.
    2. Tryck på menyn Meny följt av Inställningar följt av ditt konto följt av Hantera Google-kontot. Om du inte använder Gmail besöker du myaccount.google.com.
  1. Tryck på Data och anpassning högst upp.
  2. Klicka på Webb- och appaktivitet eller YouTube-historik under Aktivitetsinställningar följt av Hantera aktivitet.
  3. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Spara aktivitet i.
  4. Tryck på önskat alternativ för hur länge aktiviteten ska sparas följt av Nästa spara valet genom att trycka på Bekräfta.

Obs! Viss aktivitet kan tas bort tidigare än efter den angivna tiden.

Radera aktivitet på andra ställen

Din aktivitet kan sparas på andra ställen än i Min aktivitet. Om du till exempel har aktiverat Platshistorik sparas den aktiviteten på tidslinjen i Maps i stället. Du kan radera det mesta av den aktivitet som sparats på dessa ställen.

Radera annan aktivitet som sparats i kontot

1. Öppna Gmail-appen Gmail på en iPhone eller iPad.
    2. Tryck på menyn Meny följt av Inställningar följt av ditt konto följt av Hantera Google-kontot. Om du inte använder Gmail besöker du myaccount.google.com.
  1. Tryck på Data och anpassning högst upp.
  2. Tryck på Min aktivitet under Aktivitet och tidslinje.
  3. Tryck på Mer Mer uppe till höger på sidan följt av Annan aktivitet på Google.
  4. Nu kan du göra följande:
    • Radera viss aktivitet: Tryck på Radera under aktiviteten.
    • Fortsätta till rätt ställe där aktiviteten kan raderas: Tryck på Besök eller Visa under aktiviteten.

Radera aktivitet i webbläsaren

Aktivitet kan sparas i webbläsaren även om du tar bort den från Min aktivitet.

Ta bort sökningar i Google-appen från enheten

Om du använder Google-appen på iPhone eller iPad

• Aktivitet kan sparas på enheten även om du raderar den från Min aktivitet.
  • Aktivitet som du raderar i Google-appen kan finnas kvar i Min aktivitet.

Radera de senaste sökningarna

Så här tar du bort senaste sökningarna som visas under sökfältet:

1. Öppna Google-appen Google-appen på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på sökfältet följt av Visa alla.
  3. Leta upp sökningen som du vill ta bort och svep den åt vänster.
  4. Tryck på Radera.

Radera alla tidigare sökningar

1. Öppna Google-appen Google-appen på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på sökfältet följt av Visa alla.
  3. Tryck på Rensa alla följt av Rensa historik på enheten.

Sluta spara sökningar

1. Öppna Google-appen Google Sök på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Mer Mer längst ned till höger följt av Aktivera inkognitoläge. Nu visas inte heller sökningar du nyligen har gjort under sökfältet.

Läs mer om hur du söker och surfar privat.

Sluta spara aktivitet

Du bestämmer över merparten av den information som visas i Min aktivitet.

1. Öppna Gmail-appen Gmail på en iPhone eller iPad.
    2. Tryck på menyn Meny följt av Inställningar följt av ditt konto följt av Hantera Google-kontot. Om du inte använder Gmail besöker du myaccount.google.com.
  1. Tryck på Data och anpassning högst upp.
  2. Tryck på Hantera aktivitetsinställningarna under Aktivitetsinställningar.
  3. Inaktivera aktiviteten som inte ska sparas.

Obs! All aktivitet finns inte med i Min aktivitet.

Sluta spara aktivitet tillfälligt

Du kan söka och surfa på webben privat.

Obs! Om du loggar in på Google-kontot när du surfar privat kan din sökaktivitet sparas i kontot.

Åtgärda problem

Raderad aktivitet visas i Min aktivitet

• Kontrollera att enheten är ansluten till internet. Om du tar bort objekt från Min aktivitet på en enhet kan de fortfarande visas på enheter som är offline. När enheten sedan ansluts till internet tas objekten bort.
  • Rensa cacheminne och cookies.

Så raderas aktivitet

När du använder Googles webbplatser, appar och tjänster sparas viss aktivitet i ditt Google-konto. Merparten av denna data sparas tills du raderar den, vilket du t.ex. kan göra manuellt eller genom att ställa in att data ska raderas automatiskt efter en viss tid i Min aktivitet. Viss data kan tas bort tidigare.

När du raderar data följer vi en policy för hur data ska tas bort från kontot fullständigt och på ett säkert sätt. Till att börja med görs den raderade aktiviteten omedelbart osynlig och används inte längre för att anpassa din upplevelse på Google. Sedan inleds en process som är utformad för att säkerställa att data raderas fullständigt på ett säkert sätt från våra lagringssystem.

Även när aktivitet har raderats kan viss data om hur du använder Googles tjänster sparas i Google-kontot så länge du har det kvar. När du raderat en sökning i Min aktivitet sparas till exempel det faktum att du gjorde en sökning fortfarande i kontot, men inte vad du sökte efter.

Ibland sparar vi viss information längre för verksamhetens behov eller av juridiska skäl. När du raderar ditt Google-konto tas mycket av den här informationen bort också.

Läs mer om vilken data vi sparar och varför.