Uw activiteit verwijderen

Wanneer u sites, apps en services van Google gebruikt, worden sommige van uw activiteiten opgeslagen in uw Google-account. U kunt deze activiteit bekijken en verwijderen in 'Mijn activiteit'. Daarnaast kunt u het opslaan van de meeste activiteit op elk gewenst moment stoppen.

Alle activiteit verwijderen

1. Ga op je computer naar myactivity.google.com.
  2. Klik linksboven op Menu Menu en dan Activiteit verwijderen op basis van.
  3. Klik onder Activiteit verwijderen op Altijd.
  4. Klik op Volgende en dan Verwijderen.

Afzonderlijke activiteiten verwijderen

Dit kan bijvoorbeeld een zoekopdracht zijn die je hebt gedaan op Google of een website die je hebt bezocht in Chrome:
  1. Ga op je computer naar myactivity.google.com.
  2. Klik linksboven op Menu Menu en dan Itemweergave.
  3. Scroll omlaag naar je activiteit.
  4. Zoek het item dat je wilt verwijderen. Je kunt een item op een aantal manieren vinden, waaronder de volgende:
    • Browsen op basis van dag.
    • Een zoekopdracht doen of filters gebruiken.
  5. Klik bij het item dat je wilt verwijderen op Meer Meer en dan Verwijderen.

Gerelateerde items verwijderen

Opmerking: Misschien zijn niet alle vergelijkbare activiteiten bij elkaar gegroepeerd.
  1. Ga op je computer naar myactivity.google.com.
  2. Scroll omlaag naar je activiteit.
  3. Zoek de activiteitgroep die je wilt verwijderen. Je kunt deze op verschillende manieren vinden, waaronder:
    • Browsen op basis van dag. (Als je geen groepen met items ziet: Klik linksboven op Menu Menu en dan Bundelweergave.)
    • Zoeken naar een term of filters gebruiken.
    • Activiteit zoeken op basis van datum of product.
  4. Klik bovenaan een groep op Meer Meer en dan Verwijderen.

Activiteit verwijderen op basis van datum of product

1. Ga op je computer naar myactivity.google.com.
  2. Scroll omlaag naar je activiteit.
  3. Selecteer Filteren op datum en product.
  4. Je kunt nu het volgende doen:
    • Een periode toevoegen. Tik op Toepassen.
    • Kiezen welke Google-producten je wilt opnemen. Tik op Toepassen. (Opmerking: Voor sommige Google-producten wordt geen activiteit opgeslagen in Mijn activiteit.)
  5. Als je een activiteit wilt verwijderen, selecteer je Meer Meer naast de zoekbalk.
    • Als je bepaalde items wilt verwijderen: Tik op Itemweergave. Selecteer naast de items die je wilt verwijderen de optie Meer Meer en dan Verwijderen Verwijderen.
    • Als je alle items wilt verwijderen: Selecteer Resultaten verwijderen.

Je activiteit automatisch verwijderen

Je kunt een deel van de activiteit in je Google-account automatisch verwijderen.

1. Ga op je computer naar je Google-account.
  2. Klik in het navigatievenster linksboven op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik onder Activiteitsopties op Je activiteitsopties beheren.
  4. Klik onder Web- en app-activiteit, YouTube-geschiedenis of Locatiegeschiedenis op Automatisch verwijderen.
  5. Klik op de knop voor hoelang je de activiteit wilt bewaren en dan Volgende en dan Bevestigen om je keuze op te slaan.

Opmerking: Sommige activiteiten verlopen eerder dan de periode die je kiest.

Activiteit op andere plaatsen verwijderen

Je activiteit is misschien opgeslagen op andere plaatsen dan in Mijn activiteit. Als je bijvoorbeeld Locatiegeschiedenis hebt aangezet, wordt die activiteit opgeslagen in je Maps-tijdlijn. Je kunt de meeste activiteit verwijderen die op die plaatsen is opgeslagen.

Andere activiteit verwijderen die is opgeslagen in je account

1. Ga op je computer naar myactivity.google.com.
  2. Klik linksboven op Menu Menu en dan Andere Google-activiteit.
  3. Je kunt nu het volgende doen:
  • Bepaalde activiteit verwijderen: Selecteer Verwijderen onder de activiteit.
  • Naar de juiste plaats gaan om activiteit te verwijderen: Selecteer Ga naar onder de activiteit.

Browseractiviteit verwijderen

Je activiteit wordt misschien opgeslagen in je browser, zelfs als je de activiteit uit Mijn activiteit.

Het opslaan van activiteit stoppen

U kunt de meeste informatie beheren die wordt weergegeven in 'Mijn activiteit'.

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik onder 'Activiteitsopties' op Uw activiteitsopties beheren.
  4. Schakel de activiteit uit die u niet wilt opslaan.

Opmerking: Sommige activiteit is niet opgenomen in 'Mijn activiteit'.

Het opslaan van activiteit tijdelijk stoppen

U kunt privé op internet zoeken en browsen.

Opmerking: Als u inlogt op uw Google-account via een venster voor privé browsen, kan uw zoekactiviteit in dat account worden opgeslagen.

Problemen oplossen

Verwijderde activiteit wordt weergegeven in 'Mijn activiteit'

• Zorg dat het apparaat is verbonden met internet. Als je items uit 'Mijn activiteit' verwijdert op het ene apparaat, kunnen ze nog steeds worden weergegeven op andere apparaten die offline zijn. Als het apparaat verbinding maakt met internet, worden de items verwijderd.
  • Wis cachegeheugen en cookies.

Hoe uw activiteit wordt verwijderd

Als je activiteit handmatig verwijdert of activiteit automatisch wordt verwijderd op basis van je instelling voor automatisch verwijderen, beginnen we onmiddellijk met de verwijdering ervan uit het product en onze systemen.

Ten eerste streven we ernaar de activiteit onmiddellijk te verwijderen zodat deze niet langer zichtbaar is en de gegevens niet meer kunnen worden gebruikt om de Google-functionaliteit te personaliseren.

Vervolgens starten we een proces dat is ontworpen om de gegevens beveiligd en volledig uit onze opslagsystemen te verwijderen.

Google kan je helpen gegevens automatisch of handmatig te verwijderen. Daarnaast verwijdert Google bepaalde activiteit misschien al eerder als deze niet meer nuttig is voor je gebruikerservaring.

Voor beperkte doeleinden, zoals zakelijke of wettelijke vereisten, kan Google bepaalde typen gegevens bewaren gedurende een langere periode.