Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Gjør Google til standard søkemotor

Du kan få resultater fra Google hver gang du søker, ved å gjøre Google til standardsøkemotoren din. Hvis nettleseren du bruker, ikke finnes i listen nedenfor, bør du sjekke hjelperessursene for den aktuelle nettleseren for å finne ut hvordan du endrer søkeinnstillingene.

Google Chrome

Datamaskin

1. Åpne Google Chrome.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Innstillinger. Eller skriv inn chrome://settings i adressefeltet.
    • Tips: Hvis det finnes en tilgjengelig Chrome-oppdatering, ser du Oppdater øverst til høyre. Klikk på Oppdater  og så Innstillinger.
  3. Under «Søkemotor» velger du Google.

Android-telefoner og -nettbrett

1. Åpne Chrome-appen Chrome.
  2. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Under «Grunnleggende» trykker du på Søkemotorog så Google.

iPhone eller iPad

1. Åpne Chrome-appen Chrome.
  2. Trykk på Mer Mer og så Innstillinger Innstillinger.
  3. Trykk på Søkemotorog så Google.
Microsoft Edge

Microsoft Edge 79 og nyere

1. Åpne Microsoft Edge.
  2. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger med mer Innstillinger med mer og så Innstillinger.
  3. Klikk på Personvern, søk og tjenester til venstre.
  4. Rull ned til «Tjenester».
  5. Klikk på Adressefelt og Søk.
  6. I rullegardinmenyen «Søkemotoren som brukes i adressefeltet» og så velg Google.
Internet Explorer 8 eller nyere

Tips: For å se hvilken versjon av Internet Explorer du bruker, klikk på Hjelp og så Om Internet Explorer.

Internet Explorer 11

1. Åpne Internet Explorer.
  2. Klikk på tannhjulikonet øverst til høyre.
  3. Klikk på Administrer tillegg.
  4. Nederst klikker du på Finn flere verktøyrader og utvidelser.
  5. Rull ned til Google Søk-utvidelsen.
  6. Klikk på Legg til. Klikk på Legg til igjen for å bekrefte.
  7. Klikk på tannhjulikonet øverst til høyre.
  8. Klikk på Administrer tillegg.
  9. Til venstre under «Tilleggstyper» klikker du på Søkeleverandører.
  10. Til høyre klikker du på Google Søk.
  11. Nederst klikker du på Angi som standard.

Internet Explorer 10

1. Åpne Internet Explorer.
  2. Klikk på tannhjulikonet øverst til høyre på siden.
  3. Klikk på Administrer tillegg.
  4. Klikk på Søkeleverandører til venstre på siden.
  5. Klikk på Finn flere leverandører nederst til venstre på siden.
  6. Velg Google.
  7. Klikk på Legg til i Internet Explorer.
  8. Merk av ved siden av «Gjør denne til standard søkeleverandør».
  9. Klikk på Legg til.

Internet Explorer 9

1. Åpne Internet Explorer.
  2. Klikk på verktøyikonet øverst til høyre i nettleseren.
  3. Klikk på Alternativer for Internett.
  4. I Generelt-fanen finner du «Søk»-delen, og der klikker du på Innstillinger.
  5. Velg Google.
  6. Klikk på Angi som standard.
  7. Klikk på Lukk.

Internet Explorer 8

1. Åpne Internet Explorer.
  2. Klikk på pil ned i søkeboksen øverst til høyre i nettleseren.
  3. Klikk på Søk etter flere leverandører.
  4. Klikk på Google.
  5. Merk av ved siden av «Gjør denne til standard søkeleverandør».
  6. Klikk på Administrer søkeleverandører.
  7. Klikk på Legg til.
Firefox
  1. Åpne Firefox.
  2. Klikk på Søk Søk i det lille søkefeltet øverst til høyre i nettleseren.
  3. Klikk på Endre søkeinnstillinger.
  4. Velg Google under «Standard søkemotor».
Safari
  1. Åpne Safari.
  2. Klikk i søkefeltet.
  3. Klikk på forstørrelsesglasset øverst til venstre i søkefeltet.
  4. Velg Google.
Android-nettlesere
  1. Åpne nettleserappen. Den kan hete Internett eller Nettleser.
  2. Trykk på menyknappen på telefonen eller øverst til høyre i nettleseren.
  3. Trykk på Innstillinger og så Avansert og så Angi søkemotor.
  4. Trykk på Google.
Søkemodul

Viktig: Denne funksjonen er tilgjengelig på nye enheter distribuert i Det europeiske økonomiske samarbeidsområde (EØS) 1. mars 2020 eller senere.

1. Åpne Google-appen på en Android-enhet.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet ditt eller forbokstaven din og så Innstillinger.
  3. Trykk på Søkemodul og så Bytt til Google.