Gjør Google til standardsøkemotor

Du kan få resultater fra Google hver gang du søker, ved å gjøre Google til standardsøkemotoren din. Hvis nettleseren du bruker, ikke finnes i listen nedenfor, bør du sjekke hjelperessursene for den aktuelle nettleseren for å finne ut hvordan du endrer søkeinnstillingene.

Google Chrome

På datamaskiner

1. Åpne Google Chrome.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer   og deretter Innstillinger.
  3. Velg Google under «Søkemotor».

På mobil

1. Åpne Google Chrome.
  2. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer   og deretter Innstillinger.
  3. Trykk på Søkemotor under «Grunnleggende».
  4. Trykk på Google.
Microsoft Edge
  1. Gå til google.com i nettleseren.
  2. Øverst til høyre klikker du på Flere handlinger (…) og deretter Innstillinger.
  3. Klikk på Vis avanserte innstillinger i «Avanserte innstillinger»-delen.
  4. Klikk på Endre søkemotor under «Søk i adresselinjen med».
  5. Klikk på Google-søk og deretter Angi som standard.

Merk: Hvis du ikke ser Google-søk som et alternativ, kan du prøve å søke på google.com. Deretter kan du prøve trinnene en gang til.

Internet Explorer 8 eller nyere

Tips: For å se hvilken versjon av Internet Explorer du bruker, klikk på Hjelp og deretter Om Internet Explorer.

Internet Explorer 11

1. Åpne Internet Explorer.
  2. Klikk på nedoverpilen øverst til høyre i søkefeltet.
  3. Klikk på Legg til.
  4. Velg Google Søk.
  5. Klikk på Legg til.
  6. Klikk på Innstillinger Innstillinger øverst til høyre.
  7. Velg Administrer tillegg.
  8. Klikk på Søkeleverandører.
  9. Velg Google.
  10. Klikk på Angi som standard.

Internet Explorer 10

1. Åpne Internet Explorer.
  2. Klikk på tannhjulikonet øverst til høyre på siden.
  3. Klikk på Administrer tillegg.
  4. Klikk på Søkeleverandører til venstre på siden.
  5. Klikk på Finn flere leverandører nederst til venstre på siden.
  6. Velg Google.
  7. Klikk på Legg til i Internet Explorer.
  8. Merk av ved siden av «Gjør denne til standard søkeleverandør».
  9. Klikk på Legg til.

Internet Explorer 9

1. Åpne Internet Explorer.
  2. Klikk på verktøyikonet øverst til høyre i nettleseren.
  3. Klikk på Alternativer for Internett.
  4. I Generelt-fanen finner du «Søk»-delen, og der klikker du på Innstillinger.
  5. Velg Google.
  6. Klikk på Angi som standard.
  7. Klikk på Lukk.

Internet Explorer 8

1. Åpne Internet Explorer.
  2. Klikk på pil ned i søkeboksen øverst til høyre i nettleseren.
  3. Klikk på Søk etter flere leverandører.
  4. Klikk på Google.
  5. Merk av ved siden av «Gjør denne til standard søkeleverandør».
  6. Klikk på Administrer søkeleverandører.
  7. Klikk på Legg til.
Firefox
  1. Åpne Firefox.
  2. Klikk på Søk Søk i det lille søkefeltet øverst til høyre i nettleseren.
  3. Klikk på Endre søkeinnstillinger.
  4. Velg Google under «Standard søkemotor».
Safari
  1. Åpne Safari.
  2. Klikk i søkefeltet.
  3. Klikk på forstørrelsesglasset øverst til venstre i søkefeltet.
  4. Velg Google.
Android-nettlesere
  1. Åpne nettleserappen. Den kan hete Internett eller Nettleser.
  2. Trykk på menyknappen på telefonen eller øverst til høyre i nettleseren.
  3. Trykk på Innstillinger og deretter Avansert og deretter Angi søkemotor.
  4. Trykk på Google.