Angi Google som standard søkemotor

Du kan gjøre Google til standard søkemotor, slik at søkeresultatene kommer fra Google hver gang du søker. Hvis nettleseren din ikke er listet opp nedenfor, kan du sjekke hjelperessursene for nettleseren etter informasjon om hvordan du endrer søkeinnstillingene.

Google Chrome

På datamaskiner

1. Åpne Google Chrome.
  2. Klikk på Mer Mer og deretter Innstillinger øverst til høyre på siden.
  3. Velg Google fra rullegardinmenyen i «Søk»-delen.

På mobile enheter

1. Åpne Google Chrome.
  2. Trykk på Mer Mer og deretter Innstillinger øverst til høyre på siden.
  3. Trykk på Søkemotor i «Grunnleggende»-delen.
  4. Velg Google.
Microsoft Edge
  1. Gå til google.no i nettleseren.
  2. Klikk på Mer (...)  øverst til høyre i nettleseren og deretter Innstillinger.
  3. Klikk på Vis avanserte innstillinger i «Avanserte innstillinger»-delen.
  4. Klikk på Endre søkemotor under «Søk i adresselinjen med».
  5. Klikk på Google Søk og deretter Bruk som standard.

Merk: Hvis du ikke ser Google Søk som et alternativ, kan du prøve å søke på google.no og deretter prøve trinnene en gang til.

Internet Explorer 8 og nyere versjoner

Tips: Finn ut hvilken versjon av Internet Explorer du bruker, ved å klikke på Hjelp og deretter Om Internet Explorer.

Internet Explorer 11

1. Åpne Internet Explorer.
  2. Klikk på pil ned øverst til høyre i søkeboksen.
  3. Klikk på Legg til.
  4. Velg Google Søk.
  5. Klikk på Legg til.
  6. Klikk på Innstillinger Innstillinger øverst til høyre.
  7. Velg Administrer tillegg.
  8. Klikk på Søkeleverandører.
  9. Velg Google.
  10. Klikk på Gjør denne til standard søkeleverandør.

Internet Explorer 10

1. Åpne Internet Explorer.
  2. Klikk på tannhjulikonet øverst til høyre på siden.
  3. Klikk på Administrer tillegg.
  4. Klikk på Søkeleverandører til venstre på siden.
  5. Klikk på Finn flere leverandører nederst til venstre på siden.
  6. Velg Google.
  7. Klikk på Legg til i Internet Explorer.
  8. Merk av ved siden av «Gjør denne til standard søkeleverandør».
  9. Klikk på Legg til.

Internet Explorer 9

1. Åpne Internet Explorer.
  2. Klikk på verktøyikonet øverst til høyre i nettleseren.
  3. Klikk på Alternativer for Internett.
  4. I Generelt-fanen finner du «Søk»-delen, og der klikker du på Innstillinger.
  5. Velg Google.
  6. Klikk på Angi som standard.
  7. Klikk på Lukk.

Internet Explorer 8

1. Åpne Internet Explorer.
  2. Klikk på pil ned i søkeboksen øverst til høyre i nettleseren.
  3. Klikk på Søk etter flere leverandører.
  4. Klikk på Google.
  5. Merk av ved siden av «Gjør denne til standard søkeleverandør».
  6. Klikk på Administrer søkeleverandører.
  7. Klikk på Legg til.
Firefox
  1. Åpne Firefox.
  2. Klikk på Søk Søk i det lille søkefeltet øverst til høyre i nettleseren.
  3. Klikk på Endre søkeinnstillinger.
  4. Velg Google under «Standard søkemotor».
Safari
  1. Åpne Safari.
  2. Klikk i søkefeltet.
  3. Klikk på forstørrelsesglasset øverst til venstre i søkefeltet.
  4. Velg Google.
Android-nettlesere
  1. Åpne nettleserappen. Den kan hete Internett eller Nettleser.
  2. Trykk på menyknappen på telefonen eller oppe til høyre i nettleseren.
  3. Trykk på Innstillinger og deretter Avansert og deretter Angi søkemotor.
  4. Trykk på Google.

Tips: Du kan også være interessert i å angi Google som startsiden din.