Googlen asettaminen oletushakukoneeksi

Kun asetat selaimesi oletushakukoneeksi Googlen, näet Googlen tulokset aina, kun teet hakuja. Jos selaintasi ei näy alla olevassa luettelossa, saat ohjeet hakuasetusten vaihtamiseen selaimesi ohjeista.

Google Chrome

Tietokoneella

1. Avaa Google Chrome.
  2. Klikkaa sivun oikeassa yläkulmassa Chrome-valikkoa Chrome menu > Asetukset.
  3. Valitse Haku-kohdan avattavasta valikosta Google.

Mobiililaitteella

1. Avaa Google Chrome.
  2. Kosketa sivun oikeassa yläkulmassa Chrome-valikkoa Chrome menu > Asetukset.
  3. Valitse Perustiedot-kohdassa Hakukone.
  4. Valitse Google.
Microsoft Edge
  1. Siirry laitteesi selaimella osoitteeseen Google.com.
  2. Valitse selaimen oikeassa yläkulmassa More actions (...) (Lisää toimintoja) > Settings (Asetukset).
  3. Vieritä alas kohtaan Advanced settings (Lisäasetukset) ja valitse View Advanced settings (Näytä lisäasetukset).
  4. Vieritä alas kohtaan Search address bar with (Haku osoitepalkista), avaa luettelo ja valitse <Add new> (Lisää uusi).
  5. Valitse www.google.com > Add as default (Lisää oletukseksi).
Internet Explorer 8+

Vinkki: jos haluat nähdä, mitä Internet Explorerin versiota käytät, valitse Ohje > Tietoja Internet Explorerista.

Internet Explorer 11

1. Avaa Internet Explorer.
  2. Napsauta hakukentän oikeassa yläkulmassa alanuolta.
  3. Valitse Lisää.
  4. Valitse Google.
  5. Valitse Lisää Internet Exploreriin.
  6. Valitse Aseta tämä oletushakupalveluksi -asetus.
  7. Valitse Lisää.

Internet Explorer 10

1. Avaa Internet Explorer.
  2. Klikkaa sivun oikeassa yläkulmassa hammasrataskuvaketta.
  3. Valitse Lisäosien hallinta.
  4. Klikkaa sivun vasemmalla puolella Hakupalvelut.
  5. Klikkaa vasemmassa alakulmassa Etsi muita palveluita.
  6. Valitse Google.
  7. Valitse Lisää Internet Exploreriin.
  8. Valitse Aseta tämä oletushakupalveluksi -asetus.
  9. Valitse Lisää.

Internet Explorer 9

1. Avaa Internet Explorer.
  2. Klikkaa selaimen oikeassa yläkulmassa työkalukuvaketta.
  3. Klikkaa Internet-asetukset.
  4. Etsi Yleiset-välilehdellä Haku-osio ja klikkaa Asetukset.
  5. Valitse Google.
  6. Klikkaa Määritä oletu.
  7. Klikkaa Sulje.

Internet Explorer 8

1. Avaa Internet Explorer.
  2. Klikkaa hakukentän alanuolta selaimen oikeassa yläkulmassa.
  3. Valitse Etsi muita palveluita.
  4. Klikkaa Google.
  5. Valitse Aseta tämä oletushakupalveluksi -asetus.
  6. Klikkaa Hakupalvelujen hallinta.
  7. Valitse Lisää.
Firefox
  1. Avaa Firefox.
  2. Klikkaa selaimen pienen hakupalkin oikeassa yläreunassa olevaa suurennuslasia .
  3. Klikkaa Muuta hakuasetuksia.
  4. Valitse Oletushakukone-kohdassa Google.
Safari
  1. Avaa Safari.
  2. Klikkaa hakupalkin vasemmassa yläkulmassa olevaa suurennuslas.
  3. Valitse Google.
Android-selain
  1. Avaa selainsovellus. Sen nimi voi olla Internet tai Selain.
  2. Kosketa Valikko-painiketta puhelimessasi tai selaimen oikeassa yläkulmassa.
  3. Kosketa Asetukset > Lisäasetukset > Aseta hakukone.
  4. Kosketa Google.

Vinkki: voit myös halutessasi asettaa Googlen selaimen etusivuksi.