Angi Google som startside

Du kan angi Google som startsiden din for å gå raskt til Google hver gang du åpner nettleseren din.

Sånn endrer du startsiden din

Hvis du ikke ser nettleseren din oppført, går du til «Hjelp» i nettleseren din og ser etter informasjon om hvordan du endrer nettleserens startside.

Google Chrome
  1. Oppe til høyre i nettleseren på datamaskinen klikker du på Chrome-menyen [sett inn ikonet].
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Under «Utseende» merker du av i boksen ved siden av Vis startsideknapp. Når boksen er krysset av, ser du en nettadresse under den.
  4. Klikk på Endre.
  5. Klikk på Åpne denne siden, og skriv inn www.google.com i tekstboksen.
  6. Klikk på OK.

Merk: Du kan ikke angi en startside for Google Chrome på nettbrett eller telefoner.

Internet Explorer
  1. Klikk på  Verktøy på menyraden øverst i nettleseren.
  2. Velg Alternativer for Internett.
  3. Klikk på Generelt-fanen.
  4. I «Startside»-delen skriver du inn //www.google.com i tekstboksen.
  5. Klikk på OK.

Når du har fullført disse trinnene, starter du nettleseren på nytt for å se den nye startsiden.

Firefox
  1. Åpne nettleseren din, og gå til www.google.com.
  2. Klikk på ikonet til venstre for nettadressen.
  3. Dra ikonet til startsideknappen øverst til høyre i nettleseren og slipp.
  4. Klikk på Ja.
Safari
  1. I nettleseren din klikker du på Safari-menyen > Innstillinger
  2. Klikk på Generelt-fanen.
  3. I Startside-delen skriver du www.google.com i tekstboksen og trykker på enter.
Android-nettleser
  1. Åpne nettleserappen. Den kan hete Internett eller Nettleser.
  2. Trykk på Meny-knappen på telefonen eller øverst i høyre hjørne av nettleseren.
  3. Trykk på Innstillinger > Generelt > Angi startside.
  4. Skriv www.google.com.
Tips: Du er kanskje også interessert i å gjøre Google til standard søkemotor.

Jeg klarer ikke å fjerne Google som startside

Google kommer aldri til å endre startinnstillingene uten ditt samtykke. Velg nettleseren din ovenfor for å finne ut hvordan du tilbakestiller startsiden din. Når du følger trinnene, må du erstatte Google med den nettsiden du vil bruke som startside.

Hvis tilbakestilling ikke løser problemet, kan det hende at problemet er forårsaket av skadelig programvare, populært kalt «malware», som imiterer Google-nettstedet. Finn ut mer om tegn på skadelig programvare og hvordan du kan fjerne den