Angi Google som startside

Du kan angi Google som startside, slik at du kommer til Google raskt hver gang du åpner nettleseren.

Endre startsiden

Hvis du ikke ser nettleseren din listet opp nedenfor, kan du gå til «Hjelp»-delen i nettleseren og se etter informasjon om hvordan du endrer startsiden.

Google Chrome

Merk: Du kan ikke angi en startside for Google Chrome på nettbrett eller telefoner.

1. Klikk på Chrome-menyen Chrome menu > Innstillinger øverst til høyre i nettleseren på datamaskinen.
  2. Under «Utseende» merker du av for Vis startsideknapp. Når det er krysset av i denne boksen, ser du en nettadresse under den.
  3. Klikk på Endre.
  4. Klikk på Åpne denne siden, og skriv inn www.google.com i tekstboksen.
  5. Klikk på OK.
Microsoft Edge
  1. Velg Flere handlinger (…) > Innstillinger øverst til høyre i nettleseren.
  2. Rull ned til «Åpne med», og velg én bestemt side eller bestemte sider.
  3. Åpne listen og velg Tilpass. Velg deretter «X» ved siden av enhetens nåværende startside.
  4. Ved siden av «Angi en nettadresse» skriver du www.google.com  > velg pluss-tegnet.
Internet Explorer
  1. Klikk på Verktøy på menyraden øverst i nettleseren.
  2. Velg Alternativer for Internett.
  3. Klikk på Generelt-fanen.
  4. I «Startside»-delen skriver du inn //www.google.com i tekstboksen.
  5. Klikk på OK.

Når du har gått gjennom trinnene ovenfor, starter du nettleseren på nytt for å se den nye startsiden.

Firefox
  1. Åpne nettleseren, og gå til www.google.no.
  2. Dra og slipp denne fanen på Startside-knappen.
  3. Klikk på Ja.
Safari
  1. Trykk på Safari > Innstillinger øverst til venstre på skjermen.
  2. Klikk på Generelt-fanen.
  3. I Startside-delen skriver du www.google.no i tekstboksen og klikker på enter.
Android-nettlesere
  1. Åpne nettleserappen. Den kan hete Internett eller Nettleser.
  2. Trykk på Meny-knappen på telefonen eller øverst til høyre i nettleseren.
  3. Trykk på Innstillinger > Generelt > Angi startside.
  4. Skriv www.google.com.

Tips: Du er kanskje også interessert i å gjøre Google til standard søkemotor.

Jeg klarer ikke å fjerne Google som startside

Google endrer aldri startsideinnstillingene dine uten din tillatelse. Velg nettleseren din ovenfor for å finne ut hvordan du tilbakestiller startsiden din. Når du følger trinnene, må du erstatte Google med den nettsiden du vil bruke som startside.

Hvis tilbakestilling av startsiden ikke løser problemet, kan det hende det forårsakes av skadelig programvare som imiterer Google-nettstedet. Finn ut mer om tegn på skadelig programvare og hvordan du kan fjerne den