Angi Google som startside

Du kan angi Google som startside, slik at du kommer til Google raskt hver gang du åpner nettleseren.

Endre startsiden

Hvis du ikke ser nettleseren din listet opp nedenfor, kan du gå til «Hjelp»-delen i nettleseren og se etter informasjon om hvordan du endrer startsiden.

Google Chrome

Merk: Du kan ikke angi startside for Google Chrome på nettbrett eller telefoner.

1. Klikk på Mer Mer og deretter Innstillinger øverst til høyre i nettleseren på datamaskinen.
  2. Under «Utseende» merker du av i boksen ved siden av Vis startsideknapp. Når det er krysset av i denne boksen, ser du en nettadresse under den.
  3. Klikk på Endre.
  4. Klikk på Åpne denne siden, og skriv inn www.google.com i tekstfeltet.
  5. Klikk på OK.
Firefox
  1. Åpne nettleseren, og gå til www.google.com.
  2. Dra og slipp denne fanen på Startside-knappen.
  3. Klikk på Ja.
Internet Explorer
  1. Klikk på Verktøy på menyraden øverst i nettleseren.
  2. Velg Alternativer for Internett.
  3. Klikk på Generelt-fanen.
  4. Skriv inn //www.google.com i tekstfeltet i «Startside»-delen.
  5. Klikk på OK.

Når du har gått gjennom trinnene ovenfor, starter du nettleseren på nytt for å se den nye startsiden.

Microsoft Edge
  1. Velg Mer Mer og deretter Innstillinger øverst til høyre i nettleseren.
  2. Rull ned til «Åpne i», og velg En bestemt side eller sider.
  3. Åpne listen og velg Tilpass. Velg deretter «X» ved siden av enhetens nåværende startside.
  4. Skriv inn www.google.com ved siden av «Angi en URL-adresse», og velg plusstegnet.
Android-nettlesere
  1. Åpne nettleserappen. Den kan hete Internett eller Nettleser.
  2. Trykk på Mer-knappen på telefonen eller øverst til høyre i nettleseren.
  3. Trykk på Innstillinger og deretter Startside og deretter Annen nettside.
  4. Skriv inn www.google.com.
  5. Trykk på OK.
Safari
  1. Velg Safari og deretter Valg og deretterGenerelt øverst til venstre på skjermen.
  2. Velg Startside ved siden av «Nye vinduer åpner med» og «Nye faner åpner med».
  3. Skriv inn www.google.com i tekstfeltet i Startside-delen.

Tips: Du kan også gjøre Google til standardsøkemotoren din.

Jeg klarer ikke å fjerne Google som startside

Google endrer aldri startsideinnstillingene dine uten din tillatelse. Velg nettleseren din ovenfor for å finne ut hvordan du tilbakestiller startsiden din. Når du følger trinnene, må du erstatte Google med den nettsiden du vil bruke som startside.

Hvis tilbakestilling av startsiden ikke løser problemet, kan det hende det skyldes skadelig programvare som imiterer Google-nettstedet. Finn ut mer om tegn på skadelig programvare og hvordan du kan fjerne den