Ta bort en bild från Google

Om du vill få en bild borttagen från Googles sökresultat måste du vanligtvis vända dig till personen som äger webbplatsen där bilden finns.

Så här får du en bild borttagen

Ta bort en bild från någon annans webbplats

Google kan ta bort bilder om de innehåller känsliga personuppgifter, t.ex. kreditkortsnummer, en bild av din namnteckning eller om bilderna är så kallad hämndporr. Du kan läsa vilka slags bilder som kan tas bort i policyerna för borttagning.

Ta bort en raderad bild från sökresultaten

En bild som har tagits bort från en webbplats kan fortfarande dyka upp i sökresultaten under en tid.

Om du vill ta bort de här bilderna från sökresultaten gör du så här:

1. Sök efter bilden du letar efter på images.google.com.
  2. Välj bildlänken genom att högerklicka på miniatyren för bilden och välja Kopiera länkadress.
    Obs! Funktionen för att kopiera länkadresser kallas för olika saker i olika webbläsare.
  3. Besök sidan Ta bort inaktuellt innehåll.
  4. Klistra in webbadressen i rutan Begär borttagning.
  5. Klicka på Begär borttagning.
    • Följ anvisningarna på skärmen och skicka mer information till oss om följande meddelande visas: Vi tror inte att webbplatsägaren har tagit bort bilden eller webbsidan som du försöker ta bort.
    • Klicka på Begär borttagning om följande meddelande visas: Det här innehållet finns inte kvar på webbplatsen.
Ta bort en bild från din webbplats

Om bilden finns på din webbplats läser du mer om hur du blockerar innehåll på din webbplats från Googles sökresultat.

Ta bort bilder från andra Google-produkter

Om du har laddat upp ett foto i en Google-produkt hittar du anvisningar om hur du tar bort det på länkarna nedan:

Därför tar Google oftast inte bort bilder

De flesta bilder som dyker upp i Googles sökresultat kommer från webbplatser som inte ägs av Google. Eftersom vi inte äger webbplatserna i fråga kan vi inte ta bort bilderna från webben.

Även om vi tar bort bilden från Googles sökresultat finns den fortfarande kvar och går att hitta via andra sökmotorer. Det går också att öppna bilden genom att skriva webbadressen till den direkt.

Det bästa alternativet är därför att kontakta den webbansvariga för webbplatsen så att han eller hon kan ta bort sidan helt och hållet.