Een afbeelding uit Google verwijderen

Als u een afbeelding uit de zoekresultaten van Google wilt verwijderen, moet u meestal medewerking krijgen van de eigenaar van de site waarop de afbeelding is geplaatst.

Een afbeelding verwijderen

Een afbeelding laten verwijderen van een site van iemand anders

Google kan afbeeldingen verwijderen als ze gevoelige persoonlijke gegevens bevatten, zoals een creditcardnummer of een foto van een handtekening, of als de afbeeldingen wraakporno betreffen. In het verwijderingsbeleid wordt uitgelegd welke soorten afbeeldingen kunnen worden verwijderd.

Een verwijderde afbeelding verwijderen uit zoekresultaten

Nadat een afbeelding van een website is verwijderd, kan deze nog enige tijd in zoekresultaten voorkomen.

Volg deze stappen om de afbeelding te verwijderen uit de zoekresultaten:

1. Zoek op images.google.com naar de gewenste afbeelding.
  2. Selecteer de afbeeldingslink door met de rechtermuisknop op de miniatuur van de afbeelding te klikken en Linkadres kopiëren te kiezen.
    Opmerking: Verschillende browsers hebben mogelijk verschillende namen voor het kopiëren van het linkadres.
  3. Ga naar de pagina Verouderde content verwijderen.
  4. Plak de URL in het vak naast 'Verwijdering aanvragen'.
  5. Klik op Verwijdering aanvragen.
    • Als het bericht 'We denken dat de afbeelding of webpagina die u probeert te verwijderen, niet is verwijderd door de site-eigenaar' wordt weergegeven, volgt u de stappen op het scherm om ons meer informatie te geven.
    • Als het bericht 'Deze content staat niet meer live op de website' wordt weergegeven, selecteert u Verwijdering aanvragen.
Een afbeelding van uw eigen site verwijderen

Als de afbeelding op uw site staat, kunt u content op uw site uitsluiten van Google-zoekresultaten.

Afbeeldingen verwijderen uit andere Google-producten

Als u een foto heeft geüpload naar een Google-product, vindt u via de onderstaande links meer informatie over hoe u de foto kunt verwijderen:

Waarom Google de meeste afbeeldingen niet verwijdert

De meeste afbeeldingen die worden weergegeven in de zoekresultaten van Google, zijn afkomstig van websites die geen eigendom zijn van Google. Aangezien we niet de eigenaar zijn van de sites waarop de afbeeldingen staan, kunnen we ze niet verwijderen.

Ook als we de afbeelding verwijderen uit de zoekresultaten van Google, bestaat de afbeelding nog steeds en kan deze nog steeds worden gevonden in andere zoekmachines of als mensen rechtstreeks naar de URL gaan.

U kunt daarom het beste contact opnemen met de webmaster van de site. Deze kan de pagina volledig verwijderen.