Meddelandet Denna webbplats kan skada din dator

Meddelandet Denna webbplats kan skada din dator visas under webbadressen när vi tror att skadlig programvara kan installeras på datorn om du besöker en viss webbplats.

Vad händer om du besöker webbplatsen

Med hjälp av skadlig programvara kan oönskade program stjäla lösenord och kreditkortsnummer, göra datorn långsam eller ändra sökresultaten. Vi rekommenderar att du inte besöker webbplatsen förrän meddelandet försvinner från sökresultatet.

Tips! Om du tror att skadlig programvara har hämtats till din dator från en webbplats kan du läsa mer om hur du rapporterar skadliga hämtningar och rensar systemet.

Ta bort meddelandet om din webbplats

Meddelandet Denna webbplats kan skada din dator tas inte bort förrän den webbansvariga vidtar åtgärder.

Så här åtgärdar du problemet om meddelandet visas om din webbplats:

1. Registrera och verifiera webbplatsen i Googles Search Console.
  2. Logga in på Search Console och titta i avsnittet Säkerhetsproblem där det finns exempel på webbadresser som kan vara smittade. Åtgärda säkerhetsproblemet som gjorde att din webbplats blev smittad. Annars är risken stor att den smittas igen.
  3. Läs våra resurser om hackade webbplatser om du vill veta mer om hur du åtgärdar problem på webbplatsen.
  4. När hela webbplatsen är åtgärdad och säker igen ber du om en granskning i avsnittet Säkerhetsproblem i Search Console. När vi bedömer att webbplatsen har åtgärdats tar vi bort meddelandet om att den kan skada besökarens dator.