Söka och surfa privat

Du bestämmer själv vilka uppgifter du vill dela med Google när du söker. Om du vill surfa privat kan du använda privat surfläge, logga ut från kontot, ändra inställningar för anpassade resultat eller ta bort tidigare aktivitet.

Om du vill söka på webben utan att webbaktivitet sparas kan du använda läget för att surfa privat i en webbläsare, till exempel Chrome eller Safari.

Så här fungerar läget för att surfa privat

Att surfa privat fungerar på olika sätt beroende på vilken webbläsare du använder. Att surfa privat innebär vanligtvis att

• de sökningar du gör och webbplatser du besöker inte sparas på enheten eller webbhistoriken
  • filer du har laddat ned och bokmärken som du skapar kan sparas på enheten
  • cookies raderas när du stänger fönstret eller fliken som du använder för att surfa privat
  • du kan se sökresultat och förslag utifrån din plats och sökningar du gör under den aktuella webbsessionen.

Obs! Om du loggar in på ett konto för att använda en webbtjänst som Gmail kanske sökningar och webbaktivitet sparas i ditt konto.

Öppna webbläsaren i privat surfläge

Läs om hur du surfar privat på följande webbläsare:

Logga ut från Google-kontot

När du surfar privat är du utloggad från Google-kontot som standard. Om du loggar in på Google-kontot via en webbtjänst som Gmail kan webbaktiviteten sparas i ditt konto.

1. Besök en sida på Google, till exempel google.com.
  2. Klicka på profilbilden för Google-kontot uppe till höger följt av Logga ut.
    • Om det står Logga in har du loggat ut från kontot.