Søk og surf privat

Du bestemmer selv hvilken informasjon som deles med Google når du søker. For å surfe privat på nettet kan du bruke privat surfing, logge av kontoen din, endre innstillingene for tilpassede resultater eller slette tidligere aktivitet.

Hvis du vil søke på nettet uten å lagre søkeaktiviteten i kontoen din, kan du bruke modusen for privat surfing i en nettleser (for eksempel Chrome eller Safari).

Slik fungerer privat surfing

Privat surfing fungerer forskjellig avhengig av hvilken nettleser du bruker. Privat surfing betyr vanligvis

• at søkene du gjør eller nettstedene du besøker, ikke lagres i enheten eller nettleserloggen
  • at filer du laster ned eller bokmerker du oppretter, kan beholdes på enheten din
  • at informasjonskapsler slettes når du lukker vinduet eller fanen for privat surfing
  • at du kan se søkeresultater og forslag basert på posisjonen din eller andre søk du har gjort i løpet av den gjeldende surfeøkten

Merk: Hvis du logger på Google-kontoen din for å bruke nettjenester som for eksempel Gmail, kan det hende at søkene og nettleseraktiviteten lagres i kontoen.

Slå på privat surfing

Finn ut hvordan du søker privat i disse nettleserne:

Logg av Google-kontoen din

Når du surfer privat, er du som standard logget av Google-kontoen din. Hvis du logger på Google-kontoen – for eksempel via en nettjeneste som Gmail – kan det hende at nettleseraktiviteten lagres i kontoen.

1. Gå til en Google-side, for eksempel google.com.
  2. Øverst til høyre klikker du på profilbildet for Google-kontoen din og så Logg av.
    • Hvis du ser «Logg på»-knappen, er du allerede logget av kontoen din.