Søk og surf privat

Du bestemmer selv hvilken informasjon som deles med Google når du søker. For å surfe mer privat på nettet kan du bruke privat surfing, logge av kontoen din, endre innstillingene dine for tilpassede resultater eller slette tidligere aktivitet.

Hvis du vil søke på nettet uten å lagre nettaktiviteten din, kan du bruke modusen for privat surfing i en nettleser (for eksempel Chrome eller Safari).

Slik fungerer privat surfing

• Søkene du gjør, nettstedene du besøker, og filene du laster ned, lagres ikke i nettlesings- og nedlastingsloggen.
  • Informasjonskapsler slettes når du har lukket det private nettlesingsvinduet.
Åpne modus for privat surfing
Finn ut hvordan du søker privat i disse nettleserne:
Logg av Google-kontoen din

Følg disse trinnene for å sjekke om du er logget av:

1. Gå til en Google-side, for eksempel google.com.
  2. Se øverst til høyre på siden.
    • Hvis du ser «Logg på»-knappen, er du allerede logget av kontoen din.
    • Hvis du ikke ser «Logg på»-knappen, klikker du på bildet ditt eller e-postadressen din og deretter på Logg ut.
Fjern alle tilpassede resultater

Søke- og annonseresultatene dine kan tilpasses selv om du er logget av. Det kan for eksempel hende du ser resultater basert på resultater du klikker på, deriblant linker til apper.

For å fjerne disse resultatene, følg disse trinnene:

1. Åpne siden Kontrollér Google-annonsene dine.
  2. Logg på Google-kontoen din hvis du ikke har gjort det allerede.
  3. Slå av innstillingen ved siden av «Personlig tilpasning av annonser». Dette slår innstillingen av for alle som bruker den samme nettleseren og enheten, med mindre de logger på.

Slett tidligere søk og surfeaktivitet

Slett nettleserloggen din

Slett loggen over aktiviteten din i det siste

Søkene dine, sider du besøker, og annen nettaktivitet kan bli lagret i nettleseren din eller Google-verktøylinjen. Finn ut hvordan du sletter loggen i Chrome, Internet Explorer, Safari, verktøyraden og Firefox.

Slett nettlesingsloggen din

Nettlesings- og nedlastingsloggen din kan lagres i nettleseres buffer. Finn ut hvordan du tømmer nettleserbufferen og sletter informasjonskapslene i Chrome, Internet Explorer, Safari og Firefox.