Yksityinen hakeminen ja selaaminen

Päätät itse, mitä tietoja luovutat Googlelle hakiessasi. Jos haluat enemmän yksityisyyttä tehdessäsi verkkohakuja ja käyttäessäsi internetiä, lue seuraavat vinkit.

Huom. Useimmat seuraavista vinkeistä toimivat selaimessa, mutta eivät Android-puhelimesi tai iPhonesi Google-sovelluksessa.

Yksityinen hakeminen ja selaaminen

Vaihe 1: avaa yksityinen selaustila

Jos et halua tallentaa hakuhistoriaasi ja muita tietoja käyttäessäsi internetiä, käytä selaimen yksityistä selaustilaa.

Yksityisen selauksen toiminta

• Haut, avatut sivustot ja ladatut tiedostot eivät tallennu selaus- ja lataushistorioihin.
  • Uudet evästeet poistetaan, kun suljet yksityisen selausikkunan.

Yksityisen selauksen käyttäminen

Vaihe 2: kirjaudu ulos Google-tililtäsi

Kun yksityinen selaustila on käytössä, varmista, että olet kirjautunut ulos Google-tililtäsi. Näin voit varmistaa, että olet kirjautunut ulos selaimesta:

1. Avaa jokin Google-sivu, esimerkiksi google.fi.
  2. Katso sivun oikeaa yläkulmaa.
    • Jos näet sinisen Kirjaudu sisään -painikkeen, olet jo kirjautunut ulos tililtäsi.
    • Jos sininen Kirjaudu sisään -painike ei näy, klikkaa kuvaasi tai sähköpostiosoitettasi ja valitse Kirjaudu ulos.

Huom. Jos käytät Google-sovellusta Android- tai iOS-laitteella, voit kirjautua ulos vain poistamalla Google-tilisi sovelluksesta. Kun poistat Google-tilisi, ominaisuudet kuten Google Now lakkaavat toimimasta.

Vaihe 3: poista tulosten muokkaus käytöstä

Haku- ja mainostuloksia saatetaan muokata, vaikka olisit kirjautunut ulos. Tuloksia voidaan muokata esimerkiksi sen perusteella, mitä tuloksia olet klikannut, mukaan lukien linkit sovelluksiin.

Poista tällaiset muokkaukset käytöstä seuraavasti:

1. Avaa jokin Google-sivu, esimerkiksi google.fi.
  2. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa kuvaasi tai sähköpostiosoitettasi.
  3. Klikkaa Kirjaudu ulos.
  4. Siirry osoitteeseen http://google.com/history/optout.
  5. Valitse Poista hakuhistoriaan perustuvat muokkaukset käytöstä. Asetus koskee kaikkia saman selaimen ja tietokoneen käyttäjiä, kunnes joku kirjautuu sisään.

Huom. Jos käytät Google-sovellusta Android- tai iOS-laitteella, et voi muuttaa tätä asetusta, sillä hakuja ei tehdä selaimella.

Hakuhistorian ja selaustoiminnan poistaminen

Poista hakuhistoria tai lopeta sen tallentaminen
Katso ohjeet aiempien hakujen poistamiseen ja verkko- ja sovellustoiminnan tallennuksen lopettamiseen.
Selaushistorian poistaminen

Viimeaikaisen historian poistaminen

Haut, avatut sivustot ja muu verkkotoiminta saattavat tallentua myös selaimeen tai Google-työkalupalkkiin. Lisätietoja historian poistamisesta Chromessa, Internet Explorerissa, Safarissa, Työkalupalkissa ja Firefoxissa

Selaushistorian poistaminen

Selaus- ja lataushistoria saattavat tallentua selaimen välimuistiin. Lisätietoja selaimen välimuistin ja evästeiden tyhjentämisestä Chromessa, Internet Explorerissa, Safarissa tai Firefoxissa