Privé zoeken en browsen

Wanneer je op internet zoekt, kun je zelf bepalen welke informatie je met Google deelt. Als je privé op internet wilt browsen, kun je privé browsen gebruiken, van je account uitloggen, je instellingen voor aangepaste resultaten wijzigen of eerdere activiteit verwijderen.

Als je op internet wilt zoeken zonder je zoekactiviteit in je account op te slaan, kun je in een browser (zoals Chrome of Safari) de modus voor privé browsen gebruiken.

Hoe privé browsen werkt

Hoe privé browsen werkt, hangt af van de browser die je gebruikt. Privé browsen houdt meestal het volgende in:

• De zoekopdrachten die je uitvoert en de sites die je bezoekt, worden niet op je apparaat of in je browsegeschiedenis opgeslagen.
  • Bestanden die je downloadt en bladwijzers die je maakt, kunnen op je apparaat worden bewaard.
  • Cookies worden verwijderd nadat je het venster of tabblad voor privé browsen hebt gesloten.
  • Mogelijk worden er zoekresultaten en suggesties weergegeven op basis van je locatie of andere zoekopdrachten die je tijdens je huidige browsesessie hebt uitgevoerd.

Opmerking: Als je op je Google-account inlogt om een webservice (zoals Gmail) te gebruiken, kan je browse-activiteit op je account worden opgeslagen.

Modus voor privé browsen openen

Meer informatie over privé zoeken in deze browsers:

Uitloggen van je Google-account

Als je privé browsen gebruikt, word je standaard van je Google-account uitgelogd. Als je via een webservice (zoals Gmail) op je Google-account inlogt, kan je browse-activiteit op je account worden opgeslagen.

1. Open de Google-app Google-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsboven op de profielfoto van je Google-account en dan Accounts op dit apparaat beheren.
  3. Tik op Verwijderen van dit apparaat onder het account dat je wilt verwijderen.

Beveiligd browsen met Touch ID

Je kunt Touch ID inschakelen voor de incognitomodus om je browsesessie beter te beveiligen.

Touch ID inschakelen

1. Open de Google-app Google Zoeken op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsonder op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Schakel Touch ID inschakelen voor incognitomodus in.

Als je wordt gevraagd of je de incognitomodus wilt blijven gebruiken

Als je Touch ID ingeschakeld hebt, de app sluit en na meer dan vijftien minuten terugkeert, wordt je gevraagd of je de incognitomodus wilt blijven gebruiken.

• Tik op Incognitomodus sluiten om terug te gaan naar normaal browsen.
  • Als je privé wilt blijven browsen, tik je op Doorgaan. Je wordt gevraagd te verifiëren met Touch ID om weer toegang te krijgen tot je sessie.