Privé zoeken en browsen

U kunt zelf bepalen welke informatie u met Google deelt tijdens het surfen op internet. Wilt u meer privacy tijdens het zoeken en browsen, bekijk dan de volgende tips.

Privé zoeken en browsen

Stap 1: de modus voor privé browsen openen

Wilt u browsen zonder uw geschiedenis op te slaan, gebruik dan de modus voor privé browsen van uw browser. Zo werkt privé browsen:

• Zoekopdrachten die u uitvoert, websites die u bezoekt en bestanden die u downloadt worden niet opgeslagen in uw browse- en downloadgeschiedenis.
  • Alle nieuwe cookies worden verwijderd nadat u het venster voor privé browsen sluit.

Lees meer informatie over het gebruik van de modus voor privé browsen in Chrome, Safari, Internet Explorer en Firefox.

Stap 2: uitloggen bij uw Google-account

Nadat u de modus voor privé browsen heeft geopend, controleert u of u bent uitgelogd bij uw Google-account. Volg deze stappen om te controleren of u bent uitgelogd:

1. Ga naar een willekeurige Google-pagina, bijvoorbeeld google.nl.
  2. Kijk in de rechterbovenhoek van de pagina.
    • Ziet u de blauwe knop 'Inloggen', dan bent u al uitgelogd uit uw account.
    • Ziet u de blauwe knop 'Inloggen' niet, klik dan op uw foto of e-mailadres en vervolgens op Uitloggen.
Stap 3: het aanpassen van resultaten uitschakelen

Uw zoek- en advertentieresultaten kunnen worden aangepast op basis van de zoekactiviteiten op uw computer, zelfs als u bent uitgelogd. Wilt u deze aanpassingen uitschakelen, voer dan de volgende stappen uit:

1. Ga naar een willekeurige Google-pagina, bijvoorbeeld google.nl.
  2. Klik op uw foto of het e-mailadres in de rechterbovenhoek van de pagina.
  3. Klik op Uitloggen.
  4. Ga naar google.nl/history/optout.
  5. Klik op Aanpassingen op basis van zoekactiviteit uitschakelen. Hiermee wordt de instelling uitgeschakeld voor iedereen die dezelfde browser en computer als u gebruikt (totdat iemand weer inlogt).

Uw browse- en zoekgeschiedenis verwijderen

Uw Google-zoekgeschiedenis verwijderen en uitschakelen
Lees meer informatie over het verwijderen van uw Google-zoekgeschiedenis, onder andere over het verwijderen van afzonderlijke zoekopdrachten uit het verleden, het verwijderen van alle zoekopdrachten uit het verleden en het uitschakelen van uw webgeschiedenis om het opslaan van toekomstige zoekopdrachten te voorkomen.
Uw browsergeschiedenis verwijderen

Uw oude zoekgeschiedenis verwijderen

Uw zoekopdrachten, bezochte pagina's en andere webactiviteiten zijn mogelijk ook opgeslagen in uw browser of in de Google Toolbar. Lees meer informatie over het verwijderen van uw geschiedenis in Chrome, Internet Explorer, Safari, de Toolbar en Firefox.

Uw oude browsegeschiedenis verwijderen

Uw oude browse- en downloadgeschiedenis is mogelijk opgeslagen in de cache van uw browser. Lees meer informatie over het wissen van de cache en cookies van uw browser in Chrome, Internet Explorer, Safari of Firefox.