Privé zoeken en browsen

U kunt zelf bepalen welke informatie u met Google deelt tijdens het surfen op internet. Bekijk de volgende tips als u meer privacy wilt tijdens het zoeken en browsen.

Opmerking: De meeste van deze tips werken wel wanneer u een browser gebruikt, maar niet in de Google-app op uw Android-telefoon of iPhone.

Privé zoeken en browsen

Stap 1: de modus voor privé browsen openen

Als u wilt browsen zonder uw eerdere zoekopdrachten en andere activiteit op te slaan, gebruikt u de modus voor privé browsen van uw browser.

Privé browsen

• Zoekopdrachten die u uitvoert, websites die u bezoekt en bestanden die u downloadt, worden niet opgeslagen in uw browse- en downloadgeschiedenis.
  • Alle nieuwe cookies worden verwijderd nadat u het venster voor privé browsen sluit.

Leren hoe u privé kunt browsen

Opmerking: U kunt privé browsen niet gebruiken in de Google-app op uw Android-apparaat of iOS-apparaat.

Stap 2: uitloggen van uw Google-account

Nadat u de modus voor privé browsen heeft geopend, controleert u of u bent uitgelogd van uw Google-account. Voer de volgende stappen uit om te controleren of u bent uitgelogd van uw browser:

1. Ga naar een willekeurige Google-pagina, bijvoorbeeld google.nl.
  2. Kijk in de rechterbovenhoek van de pagina.
    • Als u de blauwe knop Inloggen ziet, bent u al uitgelogd uit uw account.
    • Ziet u de blauwe knop Inloggen niet, klik dan op uw foto of e-mailadres > Uitloggen.

Opmerking: Als u de Google-app gebruikt op uw Android- of iOS-apparaat, moet u uw Google-account verwijderen uit de app om uit te loggen. Wanneer u uw Google-account verwijdert, werken dingen als Google Now niet meer.

Stap 3: het aanpassen van resultaten uitschakelen

Uw zoek- en advertentieresultaten kunnen worden aangepast, zelfs als u bent uitgelogd. Uw resultaten kunnen bijvoorbeeld worden aangepast op basis van de resultaten waarop u klikt, waaronder links naar apps.

Volg deze stappen als u deze aanpassingen wilt uitschakelen:

1. Ga naar uw lokale Google-pagina. Bijvoorbeeld: google.nl of google.com.
  2. Zorg ervoor dat u bent uitgelogd van uw Google-account.
  3. Klik op Instellingen > Geschiedenis in de rechterbenedenhoek.
  4. Schakel de instelling uit. Hiermee wordt de instelling uitgeschakeld voor iedereen die dezelfde browser en hetzelfde apparaat als u gebruikt (totdat iemand weer inlogt).

Opmerking: Als u de Google-app gebruikt op uw Android- of iOS-apparaat, kunt u deze instelling niet wijzigen omdat u niet zoekt in een browser.

Uw eerdere zoekopdrachten en browseractiviteit verwijderen

Eerdere zoekopdrachten verwijderen of het opslaan van eerdere zoekopdrachten stoppen
Bekijk meer informatie over het verwijderen van uw eerdere zoekopdrachten of het uitschakelen van uw Web- en app-activiteit om te voorkomen dat zoekopdrachten worden opgeslagen.
Uw browsergeschiedenis verwijderen

Recente geschiedenis verwijderen

Uw zoekopdrachten, bezochte pagina's en andere webactiviteiten zijn mogelijk ook opgeslagen in uw browser of in de Google Toolbar. Bekijk meer informatie over het verwijderen van uw geschiedenis in Chrome, Internet Explorer, Safari, Toolbar en Firefox.

Uw oude browsegeschiedenis verwijderen

Uw oude browse- en downloadgeschiedenis is mogelijk opgeslagen in de cache van uw browser. Bekijk meer informatie over het wissen van het cachegeheugen en de cookies van uw browser in Chrome, Internet Explorer, Safari of Firefox.

page author courtney

Courtney is Google Zoeken-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar hieronder feedback over de pagina.

Hoe nuttig is dit artikel:

Feedback is geregistreerd. Hartelijk dank.
  • Helemaal niet nuttig
  • Niet erg nuttig
  • Een beetje nuttig
  • Erg nuttig
  • Uitermate nuttig