Privé zoeken en browsen

U kunt zelf bepalen welke informatie u met Google deelt tijdens het surfen op internet. Wilt u meer privacy tijdens het zoeken en browsen, bekijk dan de volgende tips.

Opmerking: De meeste van deze tips werken wanneer u een browser gebruikt, maar niet in de Google-app op uw Android-apparaat of iPhone.

Privé zoeken en browsen

Stap 1: de modus voor privé browsen openen

Wilt u browsen zonder uw geschiedenis op te slaan, gebruik dan de modus voor privé browsen van uw browser. Zo werkt privé browsen:

• Zoekopdrachten die u uitvoert, websites die u bezoekt en bestanden die u downloadt, worden niet opgeslagen in uw browse- en downloadgeschiedenis.
  • Alle nieuwe cookies worden verwijderd nadat u het venster voor privé browsen sluit.

Privé browsen gebruiken:

Opmerking: U kunt privé browsen niet gebruiken in de Google-app op uw Android-apparaat of iOS-apparaat.

Stap 2: uitloggen van uw Google-account

Nadat u de modus voor privé browsen heeft geopend, controleert u of u bent uitgelogd van uw Google-account. Voer de volgende stappen uit om te controleren of u bent uitgelogd van uw browser:

1. Ga naar een willekeurige Google-pagina, bijvoorbeeld google.nl.
  2. Kijk in de rechterbovenhoek van de pagina.
    • Als u de blauwe knop 'Inloggen' ziet, bent u al uitgelogd uit uw account.
    • Ziet u de blauwe knop 'Inloggen' niet, klik dan op uw foto of e-mailadres > Uitloggen.

Opmerking: Als u de Google-app gebruikt op uw Android- of iOS-apparaat, moet u uw Google-account verwijderen uit de app om uit te loggen. Dit wordt niet aangeraden omdat dingen als Google Now niet werken als u uw Google-account heeft verwijdert.

Stap 3: het aanpassen van resultaten uitschakelen

Uw zoek- en advertentieresultaten kunnen worden aangepast, zelfs als u bent uitgelogd. Uw resultaten kunnen bijvoorbeeld worden aangepast op basis van de resultaten waarop u klikt, waaronder links naar apps.

Wilt u deze aanpassingen uitschakelen, voer dan de volgende stappen uit:

1. Ga naar een willekeurige Google-pagina, bijvoorbeeld google.nl.
  2. Klik op uw foto of het e-mailadres in de rechterbovenhoek van de pagina.
  3. Klik op Uitloggen.
  4. Ga naar http://google.com/history/optout.
  5. Klik op Aanpassingen op basis van zoekactiviteit uitschakelen. Hiermee wordt de instelling uitgeschakeld voor iedereen die dezelfde browser en computer als u gebruikt (totdat iemand weer inlogt).

Opmerking: Als u de Google-app gebruikt op uw Android- of iOS-apparaat, kunt u deze instelling niet wijzigen omdat u niet zoekt in een browser.

Uw browse- en zoekgeschiedenis verwijderen

Uw Google-zoekgeschiedenis verwijderen en uitschakelen
Lees meer informatie over het verwijderen van uw eerdere zoekopdrachten of het uitschakelen van uw geschiedenis om te voorkomen dat zoekopdrachten worden opgeslagen.
Uw browsergeschiedenis verwijderen

Uw oude zoekgeschiedenis verwijderen

Uw zoekopdrachten, bezochte pagina's en andere webactiviteiten zijn mogelijk ook opgeslagen in uw browser of in de Google Toolbar. Lees meer informatie over het verwijderen van uw geschiedenis in Chrome, Internet Explorer, Safari, de Toolbar en Firefox.

Uw oude browsegeschiedenis verwijderen

Uw oude browse- en downloadgeschiedenis is mogelijk opgeslagen in de cache van uw browser. Lees meer informatie over het wissen van het cachegeheugen en de cookies van uw browser in Chrome, Internet Explorer, Safari of Firefox.

page author courtney

Courtney is Google Zoeken-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar hieronder feedback over de pagina.

Hoe nuttig is dit artikel:

Feedback is geregistreerd. Hartelijk dank.
  • Helemaal niet nuttig
  • Niet erg nuttig
  • Een beetje nuttig
  • Erg nuttig
  • Uitermate nuttig